Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Zarządzanie mistrzami gry - Management GM

Xyli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie :)

Po długiej przerwie publikuję nowy prosty program do zarządzania mistrzami gry, który na pewno przyda się początkującym administratorom.

Program napisany jest w C# i potrzebny jest Microsoft Framework 4.5.

Screenshots

nrcm.jpg
hut9.jpg

gdje.jpg
r99d.jpg
xojm.jpg
ymv0.jpg

Download

Hasło: programbyxyli. Archiwum zawiera 10% danych naprawczych.

Pamiętaj! Przed użyciem skonfiguruj plik config.cfg.

Jeżeli znalazłeś jakiś błąd/bug, skontaktuj się ze mną na PW.

Nie biorę odpowiedzialności za wszelkie problemy wynikające z działania programu.

Program napisany z nudów. :)

Pozdrawiam, Xyli. :)

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Opublikowano

Wszystko ładnie pięknie, zapewne program działa ale pojawia się pytanie: po co? Czy tak trudno wypełnić 1 wers w bazie danych zwłaszcza że robi się to raz na jakiś czas (czasami tylko raz na cały żywot serwera)? To tylko jedna głupia tabelka i nie widzę powodu by specjalnie pobierać program, który ma to zrobić za nas.

Ja nic nie sugeruję ani nie mam zamiaru nikogo o nic posądzać, ale ja nigdy nie ufam programom, które chcą ode mnie login i hasło do bazy danych, bo nigdy nie wiadomo czy te dane nie są wysyłane dodatkowo do autora. Czasem lepiej nie iść na łatwiznę, bo uprzejmość na forum zwłaszcza wśród polaków, którymi kieruje zazdrość potrafi zgubić.

Tabelka uprawnień GM (może się przydać):

1284469769-U169039.jpg

Like za spędzony czas przy pisaniu programu. Ja z niego niestety nie skorzystam.

Opublikowano

Zapewniam, że program jest bezpieczny i nie wysyła "dalej" loginu i hasła niż do serwera, który podamy w pliku konfiguracyjnym.

Ten program to taki bajer i tyle, ale dziękuję za wyrażenie opinii :)

Opublikowano

Zapewniam, że program jest bezpieczny i nie wysyła "dalej" loginu i hasła niż do serwera, który podamy w pliku konfiguracyjnym.

Ten program to taki bajer i tyle, ale dziękuję za wyrażenie opinii :)

Nie ukrywam, że spodziewałem się innej reakcji :P. Pozytywne zaskoczenie. Mogę zasugerować, by w przyszłych "projektach" pojawiła się opcja "offline" w której będzie opcja exportu wpisów w postaci query. Gotowe query każdy może sobie ręcznie w bazie wgrać. Wiem że wtedy opcje typu podgląd GM taki jak poniżej nie jest możliwy, ale coś kosztem czegoś :P.

hut9.jpg

Opublikowano

Powyższy błąd poprawię i dodam nową opcję do programu, żeby był przydatniejszy. Prawdopodobnie późnym wieczorem w piątek dam aktualizację. :)

Opublikowano

;D podoba mi się ten 3 screen (funkcje które są tam pokazane) potem dodam do spisu.

"Mimo wszystko do normalnego życia jest potrzebna nam druga osoba."

Każdy kiedyś musi...

Koniec z MpcForum.pl

Opublikowano

up, tak mozna edytowac kazda komende w game, jesli sam tego nie dasz rady zrobic polecam ci program do edycji komend terenzo, jest gdzies tu na forum.

sygna1.png

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...