Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][1.5.2] Pliki serwerowe FreeBuild by MCdeCrasher!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1372244515-U771709.png

Witajcie! Dziś chciałbym abyście poddali krytyce moje skromne pliki serwerowe. Od razu zaznaczam, że jest to tzw. wersja DEMO, ponieważ chciałbym abyście ocenili moje wypociny w wersji wstępnej. Dodam także to, że spawn jest w budowie. Na razie musicie się zadowolić wygenerowaną mapką. Jeśli znajdziecie jakieś błędy / niedociągnięcia piszcie. Postaram się to poprawić. Jeśli moja praca się wam spodoba, dodam pełną wersję, nad którą już pracuję. Pewnie teraz myślicie "Jakiś random z modem MC dodał niedokończone pliki i żąda lajkuf. Czas go hejtować." Pliki nie są niedokończone, można na nich grać. Po prostu jeszcze nie dodałem wszystkich pluginów, nie wstawiłem mapy. To wszystko. Nie zabraniam wam krytykować mojej pracy, ale proszę aby krytyka była uzasadniona ;).

A więc tak:

1372244561-U771709.png
AuthMe - odpowiada za rejestrację i logowanie, spolszczony.

AntiCheat - blokuje cheaty takie jak xRay, Nodus.

AutoAnnouncer - dodaje komunikaty na chacie, które możemy dowolnie edytować.

AzRank - czasowe rangi. Rangi nadajemy poprzez komendę

/setrank <nick> <grupa> <czas>

przykładowo:

/setrank MCdeCrasher Elita 1d
Nadaje rangę graczowi o nicku MCdeCrasher uprawnienia i prefix grupy "Elita" na 1 dzień.

ChatClear - pozwala na czyszczenie chatu za pomocą komendy /cc

ChestShop - dodaje możliwość tworzenia sklepu. Stworzyć możemy dwa rodzaje sklepów. AdminShop, czyli sklep "nieskończony" oraz zwykły. AdminShop robimy poprzez postawienie tabliczki z następującym wypełnieniem (w miejsce <kup> wpisujemy cenę kupna, a w <sel> cenę sprzedaży).

Powinno to wyglądać tak:

1372241916-U771709.jpg

Zwykły sklep robimy tak samo jak Adminshop, lecz zamiast "Sklep" wpisujemy swój nick, a pod tabliczką stawiamy skrzynię ze sprzedawanym materiałem.

ClearLag - usuwa przedmioty z ziemi i wykonuje inne, pomniejsze czynności. Zmniejsza to zużycie RAMu.

CustomServerMessages - pozwala na zmianę komunikatów wyświetlających się na chacie przy dołączeniu do gry, zgonie...

Essentials - dodaje podstawowe komendy takie jak /kit, /home, /warp...

Kity w Essentials:

/kit start - zawiera kamienne narzędzia i 10 bloków drewna, można go używać co 24h

/kit vip - zawiera diamentowe narzędzia i zbroję, można go używać co 28 dni. Jest dostępny dla graczy z rangą VIP. Przedmioty w nim zawierają kolorową nazwę, enchant oraz opis:

1372242683-U771709.jpg

/kit elita - zawiera te same przedmioty co /kit vip, lecz mają inne nazwy i opis:

1372242861-U771709.jpg

dostępny dla graczy z rangą elita.

iConomy - waluta w grze

LWC - umożliwia "zamknięcie" skrzyń, piecyków, drzwi. Lista komend: /lwc

MagicCarpet - tworzy pod nami latający dywan, komenda: /mc

MobHealth - pokazuje nad głowami graczy i mobów pozostałe punkty HP. Zadawane obrażenia pokazuje na chacie. Więcej tu.

MyCommand - dodaje możliwość tworzenia własnych komend, plik konfiguracyjny dostępny pod /info.

PermissionsEx - rangi i przypisane do nich uprawnienia.

Rangi:

Gracz

VIP

Elita

Zwyciezca

KidMod

KidModerator

Mod

Moderator

GlobalMod

GlobalModerator

Admin

Administrator

HeadAdmin

Wlasciciel

PlayerStatusSigns - tworzenie tabliczek ze statusem gracza offline / online. Tworzymy je w taki sposób:

km0q5b.jpg

PlayerZombies - zombie zakładają głowy graczy, których ostatnio zabiły.

SimpleRegionMarket - umożliwia sprzedaż regionów WorldGuard

WorldEdit - szybka edycja terenu. Magiczna różdżka: //wand

WorldGuard - tworzenie regionów i ich ochrona.

MultiVerseCore - wiele światów na jednym serwerze

MultiVerse Poratls - portale

FlightPack - Jetpacki. Tworzymy je w następujący sposób:

v8nynw.jpg

Ładujemy je trzymając w ręce węgiel / redstone / glowstone i trzymając PPM.

Pobierz wersję 0.3 DEMO

Pobierz wersję 0.2 DEMO

Pobierz wersję 0.1 DEMO

skan:

http://www.mpcforum.pl/uploads/images/1372250636-U771709.jpg

Changelog:

0.3 - Poprawienie permissions, do JetPacków ma dostęp tylko VIP.

0.2 - dodanie Multiverse Core, Multiverse Portals oraz FlightPack

0.1 - udostępnienie paczki

Pamiętajcie że jest to wersja próbna, wszelkie błędy, propozycje zgłaszajcie w komentarzach. A, i jeśli jest ktoś chętny na zrobienie lepszego napisu tytułowego i "pluginy", to zapraszam na PW :).

381911453317091771709.png
by ja.

Opublikowano

Myśłę że skorzystam z tej paczuszki......Jest spolszczona ???

----------------------------------------------------------------------------

LUBIE PLACKI :)

Tak, komunikaty są spolszczone

by ja.

Opublikowano

Pliki są godne polecenia !, generalnie bardzo profesjonalne

Lubię to

Oto moje teorie:

2+2=9

4:1=2

1x1=1

Woda jest bezbarwna bo soki itp mają kolor

Opublikowano

Nom jako iż to twoja 1 paczka to na demo jest nawet nawet

Like

(Dodaj F----k na jetpacki)

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Mógłbyś obok danego pluginu napisać czy on jest w wersji polskiej czy angielskiej? :)

Postaram się dodać gdy wrócę do domu. ;)

by ja.

Opublikowano

Chyba często się crasuje serwer co?

Niby dlaczego? Kompa mam słabego, włączyłem na 2 godziny i grałem z kilkunastoma kumplami. No chyba ze jest 3 mb ramu ;_;

by ja.

Opublikowano

Szczerze - świetne pliki serwerowe.

Najbardziej zaciekawił mnie ten plugin z podpiskami.

Naprawdę umila rozgrywkę.

W konsoli, aż czysto, brak jakichkolwiek błędów.

Spisałeś się kolego i to jak.

Leci duży +

Opublikowano

Bardzo fajne pliki serwerowe naprawdę godne polecenia na pewno w przyszłości skorzystam tabliczki statusu bomba

"Należy słuchać"

tworzymy serwery dla graczy a nie dla siebie

b_560_95_1.png

Opublikowano

Świetne pliki, na serwerze mam na nich zero lagów, dopracowane, ciekawe pluginy. Polecam, są świetne.

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

mam mały problem, jestem trochę zielony w tematyce konfiguracji serwerowej, chciałbym zapytać dlaczego jak zmienię online mode=true na false i uruchomię serwer, gdy wszystko się już załaduje ten online mode przeskakuje spowrotem na =true ?? trochę dziwna sprawa, czym to może być spowodowane ? jak temu zaradzić ? paczka zapowiada się fajnie a chciałbym zaznać małego smaczku z gry na owej paczce ;)

@EDIT
Dodam również, że korzystam z launchera by zyczu ;) jeszcze spróbuję normalnie a jeżeli zadziała zaraz wstawię edit ^^

@@EDIT
Oczywiście to był mój błąd bo jakże by inaczej mogło być ! ^^ Pliczki kozaczek ;) z pełnym zadowoleniem mogę polecić wszystkim, którzy mają jeszcze jakiekolwiek wątpliwości :)

Czekamy na pełną wersję ^^

@@@EDIT

Hmm tak przemyślałem sytuację i to i tak troszkę niezbyt dobrze, bo mam premium to normalnie śmigam, ale na serwer musi wbić też mój kumpel, a nie posiada oryginalnego mc tylko śmiga na piracie ^^ Więc dalej utrzymuję pytanie - Co zrobić, żeby w server.proporties nie zmieniało mi się false spowrotem na true ? :)

Opublikowano

@Topic :) jednak uznałeś mój post i dostałeś Plugin na jetpacki :)

Coraz lepsze pliki , dodaj może PluginFake

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

@Topic :) jednak uznałeś mój post i dostałeś Plugin na jetpacki :)

Coraz lepsze pliki , dodaj może PluginFake

Wystarczy zablokować permissions, moim zdaniem się nie nada ;x.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0.3 - Poprawienie permissions, do JetPacków ma dostęp tylko VIP.

mam mały problem, jestem trochę zielony w tematyce konfiguracji serwerowej, chciałbym zapytać dlaczego jak zmienię online mode=true na false i uruchomię serwer, gdy wszystko się już załaduje ten online mode przeskakuje spowrotem na =true ?? trochę dziwna sprawa, czym to może być spowodowane ? jak temu zaradzić ? paczka zapowiada się fajnie a chciałbym zaznać małego smaczku z gry na owej paczce ;)

@EDIT

Dodam również, że korzystam z launchera by zyczu ;) jeszcze spróbuję normalnie a jeżeli zadziała zaraz wstawię edit ^^

@@EDIT

Oczywiście to był mój błąd bo jakże by inaczej mogło być ! ^^ Pliczki kozaczek ;) z pełnym zadowoleniem mogę polecić wszystkim, którzy mają jeszcze jakiekolwiek wątpliwości :)

Czekamy na pełną wersję ^^

@@@EDIT

Hmm tak przemyślałem sytuację i to i tak troszkę niezbyt dobrze, bo mam premium to normalnie śmigam, ale na serwer musi wbić też mój kumpel, a nie posiada oryginalnego mc tylko śmiga na piracie ^^ Więc dalej utrzymuję pytanie - Co zrobić, żeby w server.proporties nie zmieniało mi się false spowrotem na true ? :)

GG.

by ja.

Opublikowano

Bo nie masz premium. Zmien w server.propeties.

Musisz w server.proporties zmienić online-mode=true na online-mode=false i nie powinno być problemu.

U mnie się nie sprawdziło - zobaczymy czy u Ciebie da radę - pozdro

Opublikowano

Hej...

Jestem bardzo ciekawy,jak zrobiłeś ta Siekere Vipa,czyli ten opis "Dziekujemy za kupienie VIP'a" i "Siekiera VIP'a"

I Jagbys mogl powiedziec,jak zrobiłeś to na kolorowo? :-) + za paczuszke , polecam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...