Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kradzież

Gość Arwanii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej niedawno skradziono mi konto w Darkorbit .... co mam teraz zrobić? Może mi ktoś napisać gdzie to zgłosić lub napisać odpowiedni formularz?

Opublikowano

Napisz e-mail do supportu, oni powinni Ci odpisać podając procedury jakie musisz wykonać. Wiem, że na 100% trzeba iść na policję.

Ale pamiętaj! Nie próbuj odzyskiwać konta jak:

- Bociłeś konto

- Próbowałeś je sprzedać

- Kupiłeś je

Opublikowano

Nie wiem nie wiem jak on mi je ukradł pewnego dnia chcąc się zalogować wyskakiwało mi że złe hasło a pare dni wcześniej wywalało mnie z konta ;/

Czy są jakieś szanse wogóle że je odzyskam?

Opublikowano

Są 2 wyjaśnienia :

Albo ban za bocenie itp.

Albo komuś musiałeś coś podać (hasło/e-mail lub id) i oni wiedzieli co dalej zrobić żeby ci je ukraść.

A powiedz mi, ile twoje konto było warte? (tak mniej więcej w zł)

Opublikowano

Chyba, że to było jakieś słabe konto i perma dostał za bota

Gdyby dostał jakiegokolwiek bana na konto by się zalogował, lecz wyskoczył by mu komunikat że na konto została nałożona blokada. Autorowi tematu jedynie co można doradzić to napisanie do supportu że dana rzecz miała miejsce a support w odpowiedzi napisze Ci, co musisz im dostarczyć aby jakakolwiek szansa na odzyskanie konta była. Tak jak już Adzik napisał pamiętaj że:

Ale pamiętaj! Nie próbuj odzyskiwać konta jak:

- Bociłeś konto

- Próbowałeś je sprzedać

- Kupiłeś je

1371988330-U644589.jpg

Mentor | Moderator DarkOrbit | Postwriter | exModerator

Opublikowano

Nikt ci konta nie ukradnie jeżeli nie podasz im loginu i hasła. Raz jakiś admin zrobil konkurs kto ukradnie konto z 10 kk uri to otrzyma to konto lub to 10 kk uri za free i nitk nie ukradl.

Takeshi95.png

Opublikowano

Nic nikomu nie podawałem! Bocić nie bocę jestem wrogiem botów nie kupywałem/sprzedawałem/wymieniałem sięza to konto...co się mogło stać? ;c

Opublikowano

Hmm ... to jest bardzo dziwne , Zgłoś to do supportu oni ci pomogą a jak nie zgłoś sprawę na policję.

Opublikowano

Jeżeli już będziesz pisał do supportu to musisz znać wszystkie dane jakie podawałeś przy rejestracji.

Co do pójścia na policję to tak pod warunkiem, że mieszkasz w dość "ogarniętym" mieście z ogarniętą policją, bo mój kolega jak poszedł z podobną sprawą na policję to go wyśmiali...

23562935567511174409.jpg

Opublikowano

Jedyne wyjsc to na policje ponieważ kradziesz konta w grze podlega takiej samej karze jak kradziesz rzeczy w realu więc ten co ukradnie może dostać 3 lata

Takeshi95.png

Opublikowano

Jedyne wyjsc to na policje ponieważ kradziesz konta w grze podlega takiej samej karze jak kradziesz rzeczy w realu więc ten co ukradnie może dostać 3 lata

to zalezy od wartosci skradzionej rzeczy bo kradziez zaczyna sie od jakiejs wartosci

Opublikowano

Wejdź na oficjalne forum bugpointu ze wskazówkami co zrobić w razie skradzenia konta.

Co do tego że jeśli bociłeś to konta nie odzyskasz - wcale tak nie musi być. Ale w przypadku gdy konto kupiłeś,dostałes(wymieniłeś się ... itd) nie masz na co liczyć, bo oni w tym przypadku cisną z różnymi pytaniami na które nie będziesz zapewne znał odpowiedzi.

A stać się mogło to że ściągałeś byle gówno które keyloggowało wszystko.

Opublikowano

No nic zobaczę keylogger ? Możliwe.. nie korzystam z komputera tylko i wyłącznie ja więc pewnie brat coś namieszał ściągając kolejne gówno do majnkrafta -,-" no nic.. temat do zamknięcia Dzięki za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...