Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wypadanie i znikanie ekwipunku po śmierci.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Problem prawdopodobnie istniał od samego początku lecz po dokładnym sprawdzeniu zauważyłem to dopiero wczoraj wieczorem. Po śmierci gracza, ekwipunek natychmiastowo znika. Nie znika z powodu "czyszczenia" serwera automatyczną sprzątaczką. Itemki także nie spalają się w lawie ani nie spadają pod mapę. Każdy gracz ma dostęp do komendy /back. Większość po śmierci odrazu używa tej komendy aby zabrać ekwipunek. Padają komentarze typu: "gdzie moje itemy?" "Admin, straciłem wszystkie itemy po śmierci" "Spadłem z góry, zabiłem się, wpisałem /back, a itemów już nie było".
Sprawdziłem to i faktycznie widać, że przedmioty wypadają ale gdy chce się wrócić po nie po śmierci, już ich nie ma.
Istnieje możliwość "zablokowania" wylotu ekwipunku po śmierci? Jeżeli jest, bardzo bym prosił o pomoc. Dziękuję i pozdrawiam

Opublikowano

Tak, aby eq nie wylatywało musisz wpisać komendę (To nie jest plugin, to jest nawet w Minecraft STANDARD)

/gamerule keepInventory deny

zwróć uwagę na wielkość liter, jest ważna.

343731479829004887779.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...