Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Win8 VS Win7

FTFCmax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam aktualnie Windows Vista 64BIT i pomyślałem, ze czas zmienić system i kupić/wgrać nowy, leszy i wydajniejszy.

Teraz nasuwa się pytanie czy Win 8 bardzo spowolni prace mojego kompa?? Chodzi mi głownię o gry? Beda występowały większe lagi? Spadki w fps? Czy może zostać przy Viście? Albo 7? Win7 mam na laptopie i się bardzo dobrze się sprawuje, tylko na lapku w nic nie gram i nie wiem jak to wygląda w grach. Doradźcie mi co będzie lepszym rozwiązaniem i dlaczego?

Moj komp:

Ram: 8GB

Dysk: Barracuda 500gb

Zasilacz: Silentium PC G1 500w -- tak pisze na nim wiec nie wiem czy oto chodzi.

Grafa: ATI Radeon HD7950 3GB DDR5 384bit

Plyta:GigaByte GA-B75

Procek: Intel I5 3740

Oto taki zestaw, a czy ten zestaw jest dobry? Wszystko w nim dobrze gra? Kupilem go za 3000zl nowy na techplanet, myślę ze dobrze zrobiłem kupując go. Czy w tym zestawie wszystko ze sobą gra? Mam go 2 dzień i w LoL'u na max ustawieniach i FHD (Naj. rozdzielczosc) nie miałem ani jednego laga, a na fps nie patrzyłem. Jestem za dowalony, nie sadziłem ze ten zestaw szarpnie LoLa na max, ta karta ma 3gb a i5 ma 4 rdzenia a kolega ma 4gb 630 i AMD 6 rdzieni i ma lagi na max max. Co ja pisze>? lol wtf?

Siemka, doradźcie mi :p posypia się like :P

Opublikowano

Masz dobry komputer, więc nie odczujesz różnicy fps między w7 i w8. Instaluj co chcesz, tylko nie siedź na viście :D

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

. Jestem za dowalony, nie sadziłem ze ten zestaw szarpnie LoLa na max, ta karta ma 3gb a i5 ma 4 rdzenia a kolega ma 4gb 630 i AMD 6 rdzieni i ma lagi na max max. Co ja pisze>? lol wtf?

Bo nie patrzy się na VRAM (GB) kupując kartę, nie jest wyznacznik wydajności. Poza tym 6 rdzeni (nawet Thuban) będzie gorsze od 4 rdzeni z i5 ;).

Ma spadki bo ma kiepskiego gotowca, który do gier się nie nadaje.

Instaluj 8 - szybszy start systemu, łatwy do ogarnięcia interfejs, zżera mniej RAM i pewnie ma więcej zalet, aczkolwiek ja ich nie widzę ;).

Opublikowano

Ja bym na Twoim miejscu wziął Win 8, ponieważ testy pokazały jak oczywiście w internecie jest pokazane, że Win 8 działa szybciej.

Po co kupować sobie Win 7, skoro jest już nowsza wersja i w dodatku kosztuje chyba nawet taniej.

Tak, 7 jest dobra, bo sam mam, ale sam chyba kupię Win 8.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Nie wiem co wy widzicie w Win8 ale ja go nie polecam, kupiłem go i jestem zawiedziony ponieważ ciąle lapał jakieś błędy a raz nawet mi dysk wyczyścił. Win7 Professional będzie dobrym wyborem. Ja pracuję na nim już kupe czasu i nigy mnie nie zawiódł. Pozatym Win8 lepiej obsługuje się jak się ma dotykowy ekran, jest niewygodny dla "myszkowców".

"Brotherhood of metal"

Opublikowano

@up nie znasz się... microsoft wybiera za użytkowników co ma być teraz na naszych komputerach i zadecydowali że windows 8 po co iść do tyłu jak można iść do przodu poza tym jest tańszy teraz będą pracować tylko na windows 8 a 7 zostaje w tyle

Opublikowano

Nie wiem co wy widzicie w Win8 ale ja go nie polecam, kupiłem go i jestem zawiedziony ponieważ ciąle lapał jakieś błędy a raz nawet mi dysk wyczyścił. Win7 Professional będzie dobrym wyborem. Ja pracuję na nim już kupe czasu i nigy mnie nie zawiódł. Pozatym Win8 lepiej obsługuje się jak się ma dotykowy ekran, jest niewygodny dla "myszkowców".

Jaki błędy ? Auto-format ? :DDD

A co do "myszkowców" - jest coś takiego jak scroll i ułatwia to znajdowanie aplikacji ;).

Opublikowano

Jaki błędy ? Auto-format ? :DDD

A co do "myszkowców" - jest coś takiego jak scroll i ułatwia to znajdowanie aplikacji ;).

Wiem co to jest... po prostu takie jest moje odczucie po użytkowaniu tego systemu. Może nie dokładnie auto-format ale po porstu musiałem wywalić wszystko ze swojego dysku żeby naprawić system...

@up nie znasz się... microsoft wybiera za użytkowników co ma być teraz na naszych komputerach i zadecydowali że windows 8 po co iść do tyłu jak można iść do przodu poza tym jest tańszy teraz będą pracować tylko na windows 8 a 7 zostaje w tyle

Każdy ma swoje zdanie a z takimi komentarzami to możesz do swoich rodziców wyskakiwać... Nie bądź taki do przodu...

"Brotherhood of metal"

Opublikowano

Jak dla mnie 8 miażdży win 7. Artemm masz chyba jakąś chińską podróbę, mi działa świetnie. W grach przybywa te 2-5 fps, a o starcie systemu nie mówie(Gdyby nie długie ładowanie biosu, to start by trwał ok 4 sekundy).

graphic.png

Opublikowano

Jak dla mnie 8 miażdży win 7. Artemm masz chyba jakąś chińską podróbę, mi działa świetnie. W grach przybywa te 2-5 fps, a o starcie systemu nie mówie(Gdyby nie długie ładowanie biosu, to start by trwał ok 4 sekundy).

Mam orginał ze sklepu... każdy ma swoje zdanie i tyle...

"Brotherhood of metal"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...