Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy jestem piratem?

VegaS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W świetle prawa jest nielegalne, a w świetle moralności/etyki to nie. Policja nie ma budżetu na tropienie "piratów", i ich nie szuka - chyba, że dostaną jakieś zawiadomienie od providera np. od dostawcy internetu, lub "uprzejmie donoszę", ale to wszystko odpada, bo nikt nie jest w stanie filtrować tak wielkiego internetu, gdzie kilka milionów danych, kilku milionów userów lecą dosłownie na "oczach".

#Policjanci jak i dostawcy internetu też nie są święci, bo też nieraz słyszałem, że "piracą", a nawet jednemu koledze przy montażu internetu, instalowali dodatkowe programy pirackie.

Opublikowano

Nie jesteś piratem, bo to się jakby pokrywa, masz je na komputerze i na płycie, więc masz prawo do ich odtwarzania na komputerze. Chyba, że udostępnisz to wtedy zostaniesz piratem. :D

1372353983-U956368.png

Opublikowano

Tsa, a pewnie piszesz to na nieoryginalnym Windowsie :D

Wgl to już jest szczyt lenistwa nie ściągnąć płyty z szafki, tylko pobrać z neta.

Tylko nie przyrośnij do krzesła :P

ak dla mnie samo "piractwo" nie istnieje, bo według tej zasady, czy jak zrobię komuś zdjęcie, to jest to porwanie?

Piszę z oryginalnego win.7

Nie jestem leniwy poprostu niechcę używać tej płytki,niech sobie będzie taka jaka jest czyli nieużywana wyglądająca na nową.

Tak jesteś piratem ponieważ pobrałeś plik gdzie aktualnie można go kupić czyli popełniłeś przestępstwo ponieważ tak jakbyś okradał tego kto stworzył grę muzykę itd.

Przecież w temacie jest napisane że kupiłem.

@EDIT

A przy okazji jak to jest że piosenkarze płaczą że ludzi piracą ich piosenki a sami wrzucają je na youtube,przecież to niema sensu.

Opublikowano

Chcę się podpiąć pod temat bo też mam taką nierozwiązaną sprawę :)

Otóż czy jestem piratem, jeśli pobrałem grę z internetu, jeśli tej gry nie można kupić (nie ma w sklepach, prywatnie ofert również brak) oraz została wydana ponad 10 lat temu?

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Płaciłeś za "to" tj. za utwory, więc według mnie nie jesteś :) Ale oczywiście mogę się mylić,radzę kupić drugą, jeżeli chcesz mieć pierwszą jako ozdobę B)

Ha Ha Ha oto przykład debila który zapłacił za muzyke w 1400kbps a słucha mp3 z torrentów z 128 czy 320 kbps

Może zrobił to nieświadomie? Każdy robi to co lubi. :D

Opublikowano

Czyli jak pobieralem klienta, który jest za free, z mega.co.nz,to jestem piratem?.

Opublikowano

Chcę się podpiąć pod temat bo też mam taką nierozwiązaną sprawę :)

Otóż czy jestem piratem, jeśli pobrałem grę z internetu, jeśli tej gry nie można kupić (nie ma w sklepach, prywatnie ofert również brak) oraz została wydana ponad 10 lat temu?

Jeżeli ta gra jest darmowa czyli ma licencje freeware to nie jesteś. Jeżeli natomiast jest ona płatna to w jakikolwiek sposób byś nie pobrał będziesz piratem

pobieranie oprogramowania bez licencji freeware jest nielegalne. inaczej jest z muzyką, filmami czy książkami. Jeżeli pobierasz muzykę ale jej nie udostępniasz to piratem nie jesteś.

Opublikowano

jeżeli nie wyglądasz jakoś tak

280495_Prawdziwy-Gdanski-Pirat.jpg

to nie masz prawa nazywać siebie piratem!

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Jeśli pobrałeś z torrentów to - tak jesteś piratem i grozi Ci kara grzywny. Bo to peer2peer.

Opublikowano

to nie pirat, nawet możesz to udostępniać ponieważ kupując ich płytę masz prawo zrobić z utworami co chcesz (oprócz sprzedaży i zgrywania na inne płyty)

69sf.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...