Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Balmora vs Ravia

Afroo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hm.. Balmora / Ravia.. trudno wybrać. Oba serwery są fajne, a to na jednym FuBiasty, a to na drugim nasz ziom Isamu nakurwiacz ;d Wolę Ravie. Ravia - pełen przygód serwer, questów i radochy, gracze ogarnieci, na Balmorze praktyczne to samo ;d

Opublikowano

szczerze, administracja mnie denerwuje. Cofłem przypadkiem strach który był na P, pijany byłem i zamiast wira cofłem strach nie mam zadnych ss ze on był na P ale co to za problem zeby cofnąć moja postac o pare godzin - żadne. Ale Administracja w tym go widzi...

Opublikowano

Chodzi Ci jaki serwer lepszy tak ? to jest przecież oczywiste , ravia i to bez dwóch zdań , powody :

- O wiele więcej questów i całkiem nowe nagrody

- O wiele więcej graczy

-O wiele więcej eventów.

-O wiele więcej nowości

xD 

Opublikowano

ja jestem za Balmorą ponieważ łatwo się wybić nawet od początku bez żadnych znajomości : Dużo ciekawych questów dobre nagrody za nie teraz się wzieli za eventy zrobili nawet mapke na zuo o.O:) miła atmosfera wiele sklepów gdzie kupisz prawie wszystko aktywne forum :)

Opublikowano

Ravia o wiele lepsza, dlaczego?

• więcej ludzi
  • lepsza administracja
  • jest z kim pograć
  • miła atmosfera

A Balmora to wszystko stracila.

lk480_av1.png

Opublikowano

Mi osobiście Ravia kojarzy się z naprawdę fajnym serwerem Hard. Jeśli chodzi o Balmorę to jedyne jakie mam skojarzenia to Allegro, handel adminów na lewo co zostało już wiele razy udowodnione na YT. Poza tym Administracja serwera Ravia ma fajne poczucie humoru, można z nimi porozmawiać i się pośmiać - jednym słowem serwer z pompą.

Opublikowano

Ravia więcej się tam dzieje ;) Ogarnięci gracze bo średnia wieku to 15/16.Jak chcesz miec navi i przygody z Cayliente i Fubu polecam Ci Balmore

4518232164.png

Taki światłowód

Opublikowano

szczerze, administracja mnie denerwuje. Cofłem przypadkiem strach który był na P, pijany byłem i zamiast wira cofłem strach nie mam zadnych ss ze on był na P ale co to za problem zeby cofnąć moja postac o pare godzin - żadne. Ale Administracja w tym go widzi...

lol... Czemu mieli by Ci cofnąć ??

Zje... sobie skila, Twój problem. To nie z winy serwera, gracza, GM-a tylko z Twojej głupoty.

Opublikowano

Na Balmorze nie grałem ale na ravi tak i powiem że był to jedyny hard na którym chciało mi się grać :D Widać Isamu i reszta zespołu dba o serwer ;) Serdecznie polecam .

x2n.png

Opublikowano

Balmora, tak Balmora po mimo tej całej afery z FuBosem wybieram Balmorę bo jest na niej co robić, są różne ciekawe questy i gra nie opiera się tylko na dropieniu hematów, czy expieniu 24/7.Ravia jest baaaardzo nudna, nie ma co robić takie jest moje zdanie.Pompa była lepsza.Pozdrawiam.

Opublikowano

Balmora +/-

+Duża liczba graczy

+Miła atmofsera

+Zaje server

-FuBu

-Bryłki na Allegro

-Kolce 4x15 po 50kkk ( teraz to jest masakra ) Przeliczajac to jest 200 zł jak kupujesz u FuBu bryłkami.

-Ten do czyszczenia kd tylko w IS

Ravia +/-

+Bardzo dużo graczy

+Isam ;)

+Gildie z PL-a pro

+Nie za trudny nie za prosty. ( Wiecej os niz na PL-u)

+Miła atmosfera

+Pomocny GM/GA

+Eventy sporo ;)

- Jak dla mnie dużo w is pod zarobek.

http://www.mpcforum.pl/topic/1026053-pwifi-fastem/

PROSZE O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FATEM LIMI LIKE ZA SZYBA POMOC!

Opublikowano

Balmora jako serwer jest zdecydowanie lepsza od ravii chociazby pod wzgledem dungeonow,grafiki,rozrywki.

Aczkolwiek grubasek jest zaklamany.W piatek maja zrobic mu wjazd na chate ;D Juz nie moge sie doczekac.

Ravia tez ma swoje za uszami.Teczaki w is na serwerze hard to nieporozumienie.

Z tych 2 serwerow nie polecam zadnego.

Srij9JT.png

Opublikowano

Balmora, serwer w pizdu lepszy od Ravii, ale niestety administracja dobra rozgrywka robi swoje. Jeśli chodzi o przygotowanie serwera to wolę Balmorę Bambuska.

maher8.png

Daj "Lubię to" jeśli napisałem według Ciebie coś pożytecznego :)

Pozdrawiam Cię IstnyDiabel za 5 procent za nic (no tak za opinie o serwerze)

"Serwer polecam ;) Bardzo ciekawy i fajne rozwiązania ;) Prezentacja bardzo ładna ;)Pozdrawiam :)" Myśl za co rozdajesz te punkty Diable.

Opublikowano

ani balmora ani ravia nie są już takie dobre po prostu oby dwa do kitu

__________________▄▄▄▄▄
______________________▄....░..
_____________________▐░░░░░░░.
____________________▐░░░░░░░░▐
____________________▐░...▀...▐
_____________________▐░▀▀░░▀▀▐
_____________________▐░░■▀■░░▌
______________▄▀▀▀▀▄▌.▄░░░▄.▀▀▀▀▀▀▄
_____________▐____▐.▄▄.......▄▄._____▐
_____________▐_____▀▀__░░░░░░░..._____▐
____________▐_________░▀▀▄░░░░__.______▐
___________▐________░░░░▐░▄▀▀▀_________▐
____________▐______░░░░_.._____________▐
_____________▀▀.___.......__▄________▐
________________▐___...........▀▀▄▄.
________________▐___...........___▌
________________▐___...........___▐
_______________▐____..........▌____▐
_____________▄▀___▄▐.........._____▐
___________▄▀______▐.........▌______▐
__________.▄▄______▐.........._______.
_________▄...........▐...▐..________▐
______▄.....................________▐
____▄.......................________▐
___▄........................________.
___.........................______▄▀

Opublikowano

Chłopie. Pomyśl zanim coś napiszesz. Przecież to Ty sam zresetowałeś sobie strach. To jest tylko Twoja wina. Rozumiem jakby był jakiś bug i by Ci samo cofnęło.

Z tych serwerów wole Ravię. Dlaczego? Ogarnięta administracja. Fajne rozmowy na ts3. Miła atmosfera. Jednym minusem na ravii jest to, że jest pełno botów w m1 ale administracja banuje ich codziennie.

Opublikowano

Grałem na Balmorze ninją 92 lv

Serwer zajebisty ale start i jest duzo itemkow 3x15 + hp/lud

FuBu pazerny na kase

Na ravi mialem 7 lv ;) szybko znudzila mi sie gra

Troche ciezko skille sie robi ale nie jest źle .

IsAmU psychicznie chory

MOGĘ WAM POLECIĆ SERWER HARD

Sathir.eu

08945921259705007813.png

Opublikowano

Balmorę odradzam,miało tam miejsce rozdawanie ekwipunku z Navicata,czy też handel nim za PLNy.

Moim zdaniem,jeżeli na jakimś serwerze,takie zdarzenie miało miejsce choć raz,nie nadaje się on do gry.

Opublikowano

I mówisz, ze Cie administracja denerwuje? Pomyśl jak oni się czują gdy pisze do nich taki debil który się schlał, cofnął sobie skilla tylko i wyłącznie z własnej winy.

Pomyśl człowieku...

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...