Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 Czy Prywatny Server Jest Legalny?

luckyboygb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak, legalne, jesli uzywasz klienta i plikow serwerowych chinskich... jesli uzywasz klienta z metin2.pl to juz lamiesz prawo... Jesli tlumaczysz questy slowo slowo z PL, tez lamiesz prawo.

NIE - SERWER OFF. - i nie pytaj mnie o to.

Watch your back.

Nowe filmy:

http://www.youtube.com/user/ClickHourDone

Opublikowano

Witam . Wszystke serwery prywatne są nie legalne ponieważ pliki serwerowe które posiadamy są zastrzeżone prawami autorskimi wiec wszelkie ich rozpowszechnianie jak i kopiowanie jest surowo wzbronione!!!

Opublikowano

Do więzienia nie pójdziesz weź po uwagę ile postawionych jest serwerów a słyszałeś żeby ktoś przez to poszedł do więzienia

Opublikowano

A za granie na nielegalnym serwie nie pójdę do więzienia?? :D

SZUKASZ DOŚWIADCZONEGO GM`A?? NAPISZ DO MNIE NA PV :D ROBIE SPOLSZCZENIA ^_^

21571.jpg

21191.jpg

32736.gif

Dnia 6.01.2010 zostałem begginer :D

Kurwa... 20%(10% za spam ale kolejne 10% nie wiem za co), dzięki Mounthains :/

Opublikowano

Hahaha, patrząc po waszych odpowiedziach odpowiem Wam, ze nie pójdziecie do więzienia.... nawet jeśli byłoby to karalne. Po prostu jesteście niepełnoletni. Wiec karać was nie mogą...

Watch your back.

Nowe filmy:

Opublikowano

Nie za to do więzienia nie pójdziesz wtedy to jest z winy założyciela serva

@2xUP

To nie jest wina chinoli tylko osoby która na tym kliencie założyła serva

Opublikowano

Mój kolega za nielegalne ściąganie gier z neta zapłacił 5000 zł :-| Racja nie pójdziecie do więzienia ale grzywnę możecie zapłacić ;/

21571.jpg

21191.jpg

32736.gif

Opublikowano

Skrajne przypadki. adres IP. zawsze da się namierzyć komputer. Wystarczy, że się zalogujesz do sieci.

Watch your back.

Nowe filmy:

Opublikowano

Właśnie @UP dobrze mówi... ty wszędzie zostawiasz ślad po sobie... dla nich to jest łatwiutkie :D

21571.jpg

21191.jpg

32736.gif

Gość Mounthains
Opublikowano

Była już wcześniej o tym dyskusja i wynikało to z tym że firma gameforge łapała ludzi którzy posiadają priv serv. Jak? Napisała do administracji hamachi z prośbą o usunięcie wszystkich sieci z końcówką MT2

Opublikowano

W DE był przypadek jak Gameforge wytoczyło kolesiowi proces w sądzie za dedyka, przegrał, ale skonczyło się na grzywnie o ile wiem.

A namierzyć mogą nas w pare sekund -,-

Ja nie mam serva, więc mnie to nie obchodzi :)

Opublikowano

Dokladnie, licencja kosztuje, kazdy musi na czyms zarabiac. Nie chce nic mowic, ale takie GF tez ma kilkadziesiat osob do utrzymania, wiec dba o wlasny interes. Aczkolwiek nigdy nic nie wiadomo na ile cos jest legalne.

Watch your back.

Nowe filmy:

Opublikowano

Gf dba tylko o własny interes.. a o interes graczy już nie-,-

Ps. a co do tego że gf łapie ludzi tych co maja privy na dedyk ach to tylko dlatego, że dedyk był wykupiony w Niemczech czy gdzieś tam. A do serwów postawionych na chińskim dedyku mogą konia zwalić... czemu????

Przykład: stary dobry metin35 serwer postawiony przez Niemca w chinach, jakoś gf paluszkiem nie kiwną.

LOOK

Coś dla stałych spamerów:

Lekcja korzystania z forum część 1

A tu część 2^^

943906349.png

Opublikowano

Co do tropenia w sieci nawet jak macie zemienne ip to was zlapia to dziala tak

IP zmienne moga dojsc po adresie mac z karty sieciowej a ten adres nigdy sie nie zmienia a co do srawiania serva stawiajcie ale pamietajcie nienajomosc prawa nie zwalnia nas z przestrzegania go

GF moze wam naskoczyc bo i jak postawisz serva i gF sie kapnie to go mozesz w karzdej chwili off tylko problem jest taki jak GF zglosi sie do operatoro o wyciong laczenia sie przez jakie porty a te dane sa przechowywane 5 lat takie jest prawo a co do serwow na kopach zbytnio bym sie nie ganil po sonadach na servi gdzi gra 15 osob :P jak cos bym tropi tych co maja dedyki :P

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

Legalne jest a te grzywny płaci sie najwyżej za kopie ich strony tła itp ale skoro jest karalne to czemu prawie nikomu nie skasowali serva? :lol: r

GF juz nie ma co robic tylko dodawają rzeczy do is żeby zarobic a jak dorobić coś pomuc graczą to nic nie kiwną

Opublikowano

to jest jak z grami filmami itp sciaganymi z neta tzn jak sciagasz na wlasny uzytek nie lamiesz, jak puszczasz dalej juz tak czyli grajacy nie lamia tylko zalozyciel

" Żyć chwilą, nie chwilę "

Gość Mounthains
Opublikowano

I jeszcze za wykorzystywanie prywatnego servera (czyli robienie IS za sms-a) jest karalne.

Opublikowano

Nic wam nie grozi, jeśli macie pliki chińskie, używacie chińskich plików serwerowych, nie pobieracie żadnej opłaty za granie, nie macie szablonów na www identycznych jak w dystrybucjach metka, i na waszym serwie gra kilkanascie osob. No dajcie spokoj. O ile 10-20 osob w tym wypadku - wy, nieletni, mozecie zmniejszyc dochod GF? 200zł ? Poza tym GF daje Ci gwarancje ze serwer nie upadnie za 2 dni...na wszystkihc privach nie macie tej gwarancji. Oni wiedza, ze takie privy dlugo nie pociagna i predzej czy pozniej ludzie albo wroca do nich albo w ogole przestana grac.

Watch your back.

Nowe filmy:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...