Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS- spadki i wzloty

McDanielPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem ( z resztą nie tylko ja), a konkretnie chodzę sobie po spawnie serwera Minecraft (ok. 100 ludzi na nim zawsze jest)- 80-100 FPS, normalnie, jak na mój komputer. Wychodzę z jego i wchodzę do sklepu z itemami (bez nikogo) patrzę- 15 FPS. Nie wiem, co może być tego przyczyną, chunki czy też różnorodność materiałów w sklepie (bardzo kolorowy jest :D), tak samo z areną do walk . Jeśli ktoś miał, ma taki problem bądź zna odpowiedź na niego proszę o jego podanie, bo na PvP bardzo często chodzę, a z tymi "lagami", o ile to są lagi nie da się grać.

Specyfikacja komputera (nie najlepsza- ale 100 FPS jest...)

Procek: Intel Pentium Dual CPU E2220 2.20 GHz (x86 obsługujący ACPI)

Karta graficzna: AMD Radeon HD 6670

RAM: 2 GB

Internet działa bardzo dobrze, nie chodzi również o lagi serwera (serwer 500 osób, użytkownicy w sklepie mają normalnie 100 FPS- ja tylko z tego 1/10...)

Komputer formatowany i czyszczony, system Windows 7 Home Premium 32-bitowy.

Niecierpliwie czekam na odpowiedź :)

Opublikowano

Może są tam jakieś mechanizmy RedStone, ew. Różnorodne bloki itp. Mogą wywoływać lagi,Albo wina serwera. Chociaż sądzę że to 1 ;)

Opublikowano

Może są tam jakieś mechanizmy RedStone, ew. Różnorodne bloki itp. Mogą wywoływać lagi,Albo wina serwera. Chociaż sądzę że to 1 ;)

Hmm, nic takiego nie zauważyłem- jedynie w ramkach, bo to sklep alchemiczny oraz glowsotne i szkło jako podłoże- co do areny to tylko kopuła szklana, więc nie wiem :/

Opublikowano

Ramki - Masz odpowiedz, Niby to tylko ramki, A duża ilość powoduję gigantyczne lagi ;)

Opublikowano

Ramki - Masz odpowiedz, Niby to tylko ramki, A duża ilość powoduję gigantyczne lagi ;)

Tak więc prawdopodobnie wyjaśniło się w czym problem- czy dodanie RAM coś zmieni? (np. zamiast 2, 4?)

Opublikowano

Tak, Przynajmniej powinno ;) Jeśli nie masz, To wgraj optifine, Poprawi wydajność. ;)

Opublikowano

Tak, Przynajmniej powinno ;) Jeśli nie masz, To wgraj optifine, Poprawi wydajność. ;)

Mam optifine- na postawie programu ATi próbowałem dzisiaj zwiększyć taktowanie i z optifinem zwiększyć RAM do Minecrafta, a Informatyka+ja=o mało spalona karta -.-:) Tak czy siak dziękuję za odpowiedź, ode mnie masz Like, inaczej odwdzięczyć się chyba nie umiem :) Temat do zamknięcia, wydaje mi się. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...