Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobre połączenie ? - dobór podzespołów komputerowych.

Dessiner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym zmodernizować mój komputer i chciałbym dokupić:

-Intel Core i3 3220 3.30 GHz LGA1155
-GIGABYTE GA-B75-D3V
-Kingston HyperX DDR3 8GB PC1600 2x4GB CL9 (KHX1600C9D3X2K2/8GX)

Jak narazie mam:
-Obudowa IBOX - raczej ją zostawiam
-zasilacz IBOX Max400w ( ewentualnie mogę go zmienić)
-Karta Graficzna Geforce gt240 512 mb
-Dysk 350 GB bodajże.

Budżet do 900zł.
Da radę pograć w jakieś gry ? na wysokich ustawieniach ?

Za każdą pomoc z góry dziękuje .

Opublikowano

słyszałem że ten prcesor ma wbudowaną grafikę i czy po podłączeniu karty graf będzie lepiej ?

EDIT:
Kiedyś raczej zmienię tą kartę.

Opublikowano

Jaki jest interfejs dysku? SATA, czy ATA? Ten procesor nie potrzebuje chipsetu B75, więc lepiej wziąć http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-h61m-p20-g3-465814/. Jeśli chcesz mieć ten sprzęt dłużej niż jeden dzień to lepiej kup porządny zasilacz http://www.morele.net/zasilacz-aerocool-vp-450-359408/. Karta graficzna i tak słaba, pograsz w jakieś tam minecrafty, nostale, metin, nfs, lol itp, ale nie licz na dobrą wydajność. Jeśli byś kupił chociaż radeona 7750/7770 byłoby lepiej.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Jeśli chodzi o płytę główną to tą co podałem mam 40 zł drożej niż tą co ty podałeś, będzie ona dobra ?
Nad kartą się jeszcze zastanawiam, zasilacz napewno zmienię.

@REF

Opublikowano

Płyta wystarczy, ale ja na twoim miejscu celowałbym w coś takiego : http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=56411&s=69449&s=56456&s=70749&s=74774

W późniejszym czasie możesz rozbudować dając np i5. Oczywiście zakładam, że masz dysk na SATA.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Niestety ale masz słaba karte graficzną, musisz też zainwestować w lepszy zasilacz bo ten jest słaby. Napisz jaki teraz masz procesor.

"Brotherhood of metal"

Opublikowano

Jeśli chodzi o procek to mam jakis Intel dual core 1.86 MHZ.
wolałbym zostawić te połączenie co podałem, narazie bym nie zmieniał karty graficznej.
Może kiedyś, a pogram na tej karcie w lola na wysokich lub przynajmniej na średnich ?

@2up
raczej wole mieć tą i3.
Ram Będzie 8GB Kingston HyperX DDR3 1600MHZ
Zasilacz na pewno zmienię

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...