Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak dobrze operować kamerą ?...

PlussH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kilka pytań:

1.Siemka, jestem nowy w docie2(nie grałem w 1) a zaczynałem w lolu. Grałem cały czas na zalockowanej kamerze bo na początku nie wiedziałem, że można ją odblokować i jak już się o tym dowiedziałem to nie potrafiłem się do niej przyzwyczaić. W Docie widzę, że granie na zalockowanej jest beznadziejne i trzeba grać na odblokowanej. Jak to ogarnąć i w lolu jest tak, że klikając Spacje kamera ustawiała się na naszym champie a w docie najpierw ustawia się na środku mida. Można to jakoś zmienić żeby po kliknięciu Spacji kamera ustawiła się na champie?

2. Czy oglądanie zawodowych graczy np. NaVi pomoże mi w ogarnięciu gry?, jeśli nie dajcie linka do jakiegoś najlepiej polskiego kanału z poradnikami.

3. Jakim champem zacząć grać?, w lolu grałem na midzie i w docie raczej też mid by mnie interesował.

4. Po czym poznać jaki range ma tower?

5. Zauważyłem, że w docie nie ma teleportu do bazy więc jak najłatwiej sterować tym osłem?

Na razie to tyle jak jeszcze będę miał jakieś pytania to napisze :D.

starcraft-2-logo1.png

Opublikowano

1. Mozesz to sobie ustawic w Ustawieniach ze jak klikasz spacje to kamera leci na ciebie.

2. Tak pomoze zdobyc 'teorie' i lepiej bedziesz mogl analizowac gre.

3. Sniper/Drow Ranger/Zeus/Lich/Riki/Bounty Hunter

4. Podejdz i zobacz dokad cie bedzie bic :P

5. Klikajac na osla masz tam jego 'skille' ogarnij to :P

61093c6efb.png

Opublikowano

Zagrałem sobie teraz meczyk i mam kolejne pytanie ^^ :

1. Czy system dnia i nocy wpływa jakoś na grę?

2. Maksować możemy skille oraz zwiększyć sobie dmg itd. co bardziej się opłaca i kiedy to mniej więcej robić ?

:D

starcraft-2-logo1.png

Opublikowano

Zagrałem sobie teraz meczyk i mam kolejne pytanie ^^ :

1. Czy system dnia i nocy wpływa jakoś na grę?

2. Maksować możemy skille oraz zwiększyć sobie dmg itd. co bardziej się opłaca i kiedy to mniej więcej robić ?

:D

1. W noc mamy mniejsze pole widzenie (Postac Night Stalker uaktywnia wtedy swoj pasywny skill ktory daje Szybkosc Ruchu/Ataku)

2. Najpierw sie maksuje skille dopiero pozniej statystyki, oczywiscie sa rozne buuildy.

61093c6efb.png

Opublikowano

Co do sterowania najlepiej W S A D i zablokuj przesuwanie krawędziami.

Jeśli chodzi o kuriera to ja mam ustawionego na klawisz T. Jest to bardzo wygodne bo klikając T 4 5 SPACJA on automatycznie zabiera itemy z schowka i przynosi je prosto do mnie. Ja widze cały czas swoja postać, więc mogę reagować w razie czego. Najgorzej jak ma się ułomny team, który wywala Twoje itemy albo nie daje kurierowi wyjść z bazy.

Opublikowano

Jak ja teraz gram to w moim teamie często nikt nie wie, że jest takie coś jak kurier :D. Też mam ustawionego na T(oglądałem filmik Yegwena jak sobie to ustawić ale jakoś sterowanie WSADem mnie odpycha) lecz problem jest taki, że jak jest TF to wkrada się panika gaming i nie wiem gdzie jestem i wciskam co popadnie ale to jest do nauczenia :D. Mam jeszce pytanko bo zauważyłem, że gracz IG Ferrari czy jakoś tak miał chyba 100 lvl chyba, że mi się przewidziało ale moje pytanie jest takie:

jaki jest maksymalny lvl(profilu) czy jest takie coś jak ranking mecze i od którego lvla można na nich grać, od którego lvla zacznie się taka już porządna gra tj. brak afków, każdy ogarnia, jungler itd.?

btw. strasznie wciągnęła mnie ta dota2 ^^. Dużo lepsze od LoLa

starcraft-2-logo1.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wszystko można ustawić w opcjach ,a pozatym kamere musisz wyczuć ,żeby nią dobrze operować.

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

Opublikowano

Wszystko można ustawić w opcjach ,a pozatym kamere musisz wyczuć ,żeby nią dobrze operować.

Nie odkopuj tematów z przed ponad miesiąca.

he?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...