Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Picked up _JAVA_OPTIONS...

Softowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, ostatnio Minecraft zaczynał mi lagować, więc postanowiłem coś zrobić aby mieć więcej FPS'ów. Na jakimś amerykańskim forum znalazłem poradnik, aby zrobić tak:

Panel sterowania -> System -> Zaawansowane ustawienia Systemu -> Zmienne Środowiskowe

I tam kliknąć "Nowa..." w pierwszym okienku, i zrobić nową zmienną, której nazwa to: "_JAVA_OPTIONS" a wartość to "-Xmx512m -Xms2048m"

I teraz mi cały czas wyskakuje na MultiMC jak chcę włączyć Minecrafta, że:

"Error occurred during initialization of VM

Incompatible minimum and maximum heap sizes specified
Picked up _JAVA_OPTIONS: -Xmx512m -Xms2048m
Minecraft exited with code 1.
Minecraft has crashed!"
A więc usunąłem to zmienną, i niby powinno wszystko działać, ale nadal to wyskakuje :/.
Co robić?

RCwkgo4.png

Opublikowano

Usuń tą zmienną, przeinstaluj javę oraz minecrafta :) Podobny problem miałem chyba rok temu i ten sposób z tego co pamiętam pomógł ;)

Opublikowano

Przecież napisałem, że usunąłem tą zmienną, ale ok. Spróbuję przeinstalować javę. Zedytuję post, jak to coś da.

@EDIT. Reinstall javy nic nie dał... Może po prostu zrobie reset PC'ta.

@EDIT2. Zrobiłem ponownie zmienną, i ją usunąłem, później install i reinstall javy ponownie i reset, pomogło :). Dzięki!

RCwkgo4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...