Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] PS4/PS3 internet

kakako15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar kupić i zagrać (nie po premierze) by grać na multi.

I pytanie brzmi: Czy internet w PS4/PS3 jest za darmo czy trzeba płacić co miesiąc (jak w XBOX 360)?

Opublikowano

W PS4 kupujesz PS+ i można grać, ale za 160zł przez 365dni (rok) się opłaca, bo z PS+ otrzymujesz darmowe gry, więc nie ma co tracić ;)

Tabciogaraj.png

ps3_10.png - ps4_10.png - psvita_10.png
Zajmuję się sprowadzaniem różnego rodzaju towarów z Chin. Potrzebujesz pomocy? Pisz!

Opublikowano

Nie chcę rozsiewać jakiś plotek czy coś, obiło mi się o uszy, że nie wszystkie gry na PS4 będą wymagały Plusa, bankowo gry free-2-play nie będą wymagały posiadania PS Plus.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Na PS3 jest rzecz jasna darmowy i można sobie pykać ile się chce. A co do PS4 to nie wiem, bo ja nie w temacie :D Ale z tego co mówią UP będzie trzeba płacić więc chujowo ;/

Pomogłem? Daj plusika +

Zawsze z chęcią pomogę, bez wahania można się do mnie zwrócić o pomoc

PS Umie ktoś robić pro sygnaturki? Jeśli tak prosiłbym o kontakt PW Z góry wielkie dzięki.

Pozdrawiam YourWorstEnemy

Opublikowano

@UP2

Dlaczego płacić? Płacisz raz na rok 165zł, a dostajesz gry przez cały rok (co miesiąc). Ta cena za wartość gier, których otrzymasz jest na pewno znikoma.

Tabciogaraj.png

Zajmuję się sprowadzaniem różnego rodzaju towarów z Chin. Potrzebujesz pomocy? Pisz!

Opublikowano

Hmm no jeśli tak się sprawa przedstawia, to jeszcze nie jest tragicznie :D 165 zł na rok to nie są jakieś kosmiczne pieniądze ;)

Pomogłem? Daj plusika +

Zawsze z chęcią pomogę, bez wahania można się do mnie zwrócić o pomoc

PS Umie ktoś robić pro sygnaturki? Jeśli tak prosiłbym o kontakt PW Z góry wielkie dzięki.

Pozdrawiam YourWorstEnemy

Opublikowano

165zł na rok?? to jest nic jak dostajesz co miesiąc kilka gier:) Którę są warte jakieś 200zł+... jedyny minus tego taki, że trzeba te gry pobierać :D

1) Na początku PS4 nie będą mieli co dawać. Chyba że okrojone wersje gier. ;)

2) Minusem jest, żeby grać w nie, trzeba posiadać plusa a nie pobieranie. :P

3) Niektóre gry używane chodzą do ~120 zł.

Opublikowano

1) Będą mieli co dawać - to samo co PS+ na PS3 (to jest to samo).
2) Po to chyba kupisz plusa, żeby grać online, a przy okazji grać w te gry (matko boska...)

Tabciogaraj.png

Opublikowano

1) Będą mieli co dawać - to samo co PS+ na PS3 (to jest to samo).

2) Po to chyba kupisz plusa, żeby grać online, a przy okazji grać w te gry (matko boska...)

1) Na początku nie będzie niczego na PS4, chyba że nowości już dadzą... -

http://www.niezgrani.pl/2013/02/22/na-ps4-nie-odpalimy-gier-z-ps3-takze-tych-ze-sklepiku-sieciowego/

2) Gra online na PS3 jest i będzie darmowa... Jeszcze raz napiszę, minusem jest pobieranie... Gdyż nie każdy ma wysokiej jakości łącza i nie mówię o sobie. Ponad to "zabezpieczenie" w postaci posiadania + by grać w gry z kolekcji też jest poniekąd minusem.

Opublikowano

1) Na początku nie będzie niczego na PS4, chyba że nowości już dadzą... -

http://www.niezgrani.pl/2013/02/22/na-ps4-nie-odpalimy-gier-z-ps3-takze-tych-ze-sklepiku-sieciowego/

2) Gra online na PS3 jest i będzie darmowa... Jeszcze raz napiszę, minusem jest pobieranie... Gdyż nie każdy ma wysokiej jakości łącza i nie mówię o sobie. Ponad to "zabezpieczenie" w postaci posiadania + by grać w gry z kolekcji też jest poniekąd minusem.

Na początku będzie DriveClub w okrojonej wersji, przecież to jest wiadome od targów E3...

Zgodzę się, że z samego początku będzie posucha.

Opublikowano

Tylko czy na PS4 będzie kompatybilność wsteczna z grami PS3?

Masz to wszystko w linku, który podałem, ale jeszcze raz:

Szef Sony Computer Entertainment Worldwide Studios powiedział o tym w rozmowie przeprowadzonej przez serwis Engadget.

• Po pierwsze, gry z PS3 na nośniku Blu-ray i z PSN nie będą kompatybilne z PS4.
  • Po drugie, save’y z PlayStation 3 nie będą obsługiwane.
  • Po trzecie, japońska korporacja głowi się nad tym, żeby przenieść niektóre pozycje ze starej konsoli na nową. Mają one być dostępne w „jakiejś formie”
Opublikowano

A jeśli mam wykupionego plusa i zaloguje sie na PS4 to będą te gry z zeszłych miesięcy?

A dlaczego nie? Gry raczej na stałe masz przypisane do konta, które kupiłeś. Nawet te za 0 zł w promocji PS+.

Opublikowano

A dlaczego nie? Gry raczej na stałe masz przypisane do konta, które kupiłeś. Nawet te za 0 zł w promocji PS+.

Tylko, że takich gier się nie odpali...

PS4 ma nie mieć kompatybilności wstecznej, jedynie co będzie można zrobić z poziomu PS4 to pewnie dodać gry do listy pobranych materiałów a następnie pobrać je na PS3 nie wchodząc w ogóle w PS Store.

Strzelam ze w PS Store się dużo nie zmieni i po prostu utworzą nową kategorię PS4 i będą wrzucać materiały zarówno na nową konsolę jak i te obecne.

Opublikowano

Gry cyfrowe zakupione w PSS na PS3 zgodnie z brakiem wstecznej kompatybliności nie będą działały na PS4.

Tabciogaraj.png

Opublikowano

Panowie, kolega pytał się, czy gry będą a nie, czy będą działać. To dwie różne rzeczy, więc nie wiem, czemu zakładaliście, że "informuje o kompatybilności wstecznej". Tak samo mam z grami z Vity. - Mogę ściągnąć na PS3, ale nie zagram sobie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...