Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekrutacja do szkol ponadgimn.

x12

Rekomendowane odpowiedzi

Weteran
Opublikowano

SIemka,
jak to jest z ta rekrutacja? Czy jezeli dostane sie do szkoly 1-wszego wyboru,ale nie chce juz tam isc to mogę iść do szkoły, którą dałem na trzecie miejsce?

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Weteran
Opublikowano

Ale system działa tak ponoć ze jak dostanę się do klasy którą podałem jako pierwszą, to system nie będzie mnie przydzielał do następnych. Przynajmniej tak wyczytałem w google, ale czytałem też sprzeczne zdania na ten temat. Więc jak to jest? Może ktoś podzelić się doświadczeniem?

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Opublikowano

Jeśli w szkole 3 wyboru będą miejsca to musisz iść osobiście <będziesz brał udział w 2 rekrutacji>.

Btw. masz czas do 27 czerwca, aby zmienić szkoły.

Opublikowano

Zobacz czy da się zmienić szkoły, jeśli nie to musisz iść po zakończeniu roku szkolnego zobaczyć czy jesteś na liście przyjętych jeśli tak to zostawiasz w tej szkole papiery i we wrześniu przychodzisz jako uczeń :)

Opublikowano

Zobacz czy da się zmienić szkoły, jeśli nie to musisz iść po zakończeniu roku szkolnego zobaczyć czy jesteś na liście przyjętych jeśli tak to zostawiasz w tej szkole papiery.

Całą rekrutacja jest ONLINE, więc nie musi iść do placówki, aby zobaczyć wyniki...

Szkoły może zmienić do 27 czerwca.

Opublikowano

Całą rekrutacja jest ONLINE, więc nie musi iść do placówki, aby zobaczyć wyniki...

Szkoły może zmienić do 27 czerwca.

Jak ja chodziłam do szkoły i dostałam się do szkoły pierwszego wyboru to wyświetlał się komunikat że dostałam się do tej szkoły i nie pokazywało czy dostałam się też do innych, musiałam się sama dowiadywać. ;)

A Ty lepiej idź na swoją drugą rekrutację, która - Cie oświecę - jest dla uczniów z poprawkami i do dopełnienia klasy. ;)

Opublikowano

Jak ja chodziłam do szkoły i dostałam się do szkoły pierwszego wyboru to wyświetlał się komunikat że dostałam się do tej szkoły i nie pokazywało czy dostałam się też do innych, musiałam się sama dowiadywać. ;)

A Ty lepiej idź na swoją drugą rekrutację, która - Cie oświecę - jest dla uczniów z poprawkami i do dopełnienia klasy. ;)

Teraz jest inaczej, druga rekrutacja jest 8-12 lipiec, dla uczniów którzy byli niezdecydowani, lub mieli małą ilość punktów.

Dla poprawkowiczów jest TRZECIA rekrutacja w sierpniu :*.

Opublikowano

Teraz jest inaczej, druga rekrutacja jest 8-12 lipiec, dla uczniów którzy byli niezdecydowani, lub mieli małą ilość punktów.

Dla poprawkowiczów jest TRZECIA rekrutacja w sierpniu :*.

W tych dniach są wywieszane listy przyjętych do szkół i wolnych miejscach, wtedy można zabrać papiery z jednej szkoły i dać do drugiej.

To nie jest żadna druga rekrutacja, pozdrawiam. ;)

Opublikowano

To działa na takiej zasadzie. Składałeś tylko podanie do szkoły pierwszego wyboru. Jeśli się tam nie dostaniesz lub nie chcesz iść to automatycznie spadasz niżej. Wtedy możesz się dostać do szkoły drugiego wyboru. A jeśli tam nie chcesz iść albo się nie dostałeś to idziesz na trzeci wybór. Jeśli się nie dostałeś(lol) to druga rekrutacja. Trochę z tym zachodu, ale najlepiej było wybierać szkoły do, których na pewno się dostaniesz i chcesz też do nich chodzić na 100%.

674071459604241683421.gif

Weteran
Opublikowano

niestety rekrutacja kończy się dzisiaj o 12 ;/

mpccopy.jpg

Weteran
Opublikowano

https://slaskie.edu.com.pl/ pisze ze do 25 :P

mpccopy.jpg

Opublikowano

Możesz zmienić swoje preferencje do któregoś tam, chyba 7 lipca czy jakoś tak i wtedy zmieniasz sobie na szkołę z trzeciego wyboru jak mówiłeś już.

lk480_av1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...