Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dragontrap v1 by patrykgraca dla mpcforum.pl

patrykgraca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jest to moja pierwsza mapka dlatego proszę o komentowanie i zgłaszanie bugów parę screenów zamieszczam tutaj.

post-413853-0-48510300-1372074696_thumb.png

post-413853-0-72137000-1372074700_thumb.png

post-413853-0-28095200-1372074707_thumb.png

post-413853-0-92540400-1372074715_thumb.png

post-413853-0-11950000-1372074720_thumb.png

Zasady:

1.Nie cheatuj nie używaj creative

2.Możesz grać ze znajomymi.

3.Nie niszcz

4.Graj na full jasności

5.Graj na peacful

6.Nie stawiaj bloków

7.Jeżeli jest jakiś bug zgłoś go

8.Komentuj ;)

Powodzenia!

Po wypakowaniu zajmuje 300mb. Przy pobieraniu 5 mb ponieważ mocno spakowane ;)

LINK: <http://uplodzik.pl/download.php?uid=PANZQAZR>

Skan: <https://www.virustotal.com/pl/file/886d298560d9fa4a47547beaf5e183857b99e53d6929556da1d2fe36d8d7bbf3/confirmation/?ajax=false&detection-ratio=0/44&blob=AMIfv94se2UDCz2jznQ55CsgG334ATWxHVlkPG-yusxJEQnBfJkjtqtRnhfYK9PCS2bQcQpUEwYXkcEp1hS8LWsgrNZ1Otx9XYR5-5UHnXBIqpvwF4vrz2sCH5bg_yBM7DPGfpQymSoTi9qEgWE1EILpU33oLrofWD2Nt0yEDV2A3LKQRKtbU1c&last-analysis=1372075240&filename=dragontrap%20v1%20by%20patrykgraca.rar>

Opublikowano

Widać ,iż napracowałeś się przy mapie o ile nie jest ona od kogoś "ukradziona" :P Najbardziej podoba mi się efekt z lawą jak i tym lodem... Można się domyślić ,że dużo na nią poświęciłeś czasu np. na pakowanie oraz całą tą budowę. Jeżeli mogę coś zasugerować to jeżeli dajesz warunki, aby nie stawiać/niszczyć bloków to zamiast grać na trybie "pokojowym" mogłeś dać aby grano na "przygodowym" tj. adventure - ale to taka moja mała sugestia, nie chcesz nie musisz robić oczywiście :P .

Opublikowano

Widać ,iż napracowałeś się przy mapie o ile nie jest ona od kogoś "ukradziona" :P Najbardziej podoba mi się efekt z lawą jak i tym lodem... Można się domyślić ,że dużo na nią poświęciłeś czasu np. na pakowanie oraz całą tą budowę. Jeżeli mogę coś zasugerować to jeżeli dajesz warunki, aby nie stawiać/niszczyć bloków to zamiast grać na trybie "pokojowym" mogłeś dać aby grano na "przygodowym" tj. adventure - ale to taka moja mała sugestia, nie chcesz nie musisz robić oczywiście :P .

Dzięki za rade nast. razem tak zrobię :P mapka robiona w mcedit :P

Proszę o opinie co do mapki. :D

Można teraz zapisywać lokacje coś w stylu /sethome tylko że na tej mapce trzeba wcisnąc przycisk check point komenda w command-block to spawnpoint :)

Zaraz dodam nową mapkę o nazwie dragontrap v2.

Opublikowano

Nie rozumiem tej mapki, jest strasznie pokręcona.

Nie wiadomo gdzie trzeba iść, co zrobić.

Zaczyna się gra, to idę jedną drogą i pisze, że koniec mapy, a jeszcze tyle nie przeszedłem.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Na screenach wyglada kosmicznie. Lod wyglada slicznie. Zaraz pobiore i ocenie :D

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Można nagrywać LP ;)?

I3QiiEX.png

And if you're not down with that, we got 2 words 4 ya

FxMQtFh.jpg Essential

Opublikowano

Mapka naprawdę fajna, postarałeś się !

Wygląd 9/10 -Ogólny wygląd mapki

Rozrywka 6/10 -Zabawa, czy wciąga, czy są momenty trudniejsze i łatwiejsze itd.

Ogarniętość 8/10 -Użycie różnych sztuczek i mechanizmów, ilość bugów itd.

Opublikowano

Na tej mapce może grać nawet 40 graczy. Na początek trzeba przejść wulkan a później lód.

Jutro dodam escape którego robiłem cały dzień niestety, nie wiem czy wam się spodoba jeżeli nie to powrócę do robienia parkour :P

Tak można nagrywać LP ale trzeba też wciskać te checkpointy gdy się gracz zabije to wtedy się odrodzi na tym spawnpoincie ;)

Dodam też że jutro wyjdą 2 kolejne mapki 1 to escape a 2 parkour myślę że choć trochę się spodobają.

Opublikowano

Jak robisz SS'y wgraj faithfulx64,shadery,full detale będzie 50 % lepiej to wyglądać choć już jest git taka rada na przyszłość :)

Opublikowano

Ja bardziej wolę robić ss'y bez texturepacków ponieważ mi się bardziej podoba orginalnie, no ale zobaczymy ;).Napiszcie mi jeszcze czy wrzucać inne mapki.Właśnie dziś skończę mapke escape i dodam jeszcze parkoura dlatego się pytam was.

Opublikowano

Ładna mapka, Ale trochę dziwna. Nie wiadomo o co w niej chodzi. ;) Sam ją wykonałeś? ;) Bo widać że bardzo dopracowana. ;)

Opublikowano

Ładna mapka, Ale trochę dziwna. Nie wiadomo o co w niej chodzi. ;) Sam ją wykonałeś? ;) Bo widać że bardzo dopracowana. ;)

Już mówię co i jak jest to mapka parkour z poziomami chodzi tam o to że musimy przejść 2 wyspy:Wyspa lawy i Wyspa lodu. Na początek gdy odpalimy mapę jesteśmy na spawnie gdy już wyjdziemy ze spawna powinna się nam ukazać obok nas wieża chodzimy dookoła niej i szukamy schodów gdy znajdziemy to wchodzimy po nich i to tyle później wszystko się zaczyna lvl 1 itp. ;).Na mapce jest command-block i są spawnpointy dlatego jeżeli się dednie to nie odradzamy się na spawn tylko na tym spawnpoincie co byliśmy.

Mapka moja.Dziś dodam 2 kolejne 1 escape 2 parkour.To escape które dziś dodam może nie być zbyt fajne ponieważ to będzie moja 1 mapka escape.Parkoura dziś dodam gdzieś o 14/15

Opublikowano

Znalazłem kilka nieprzetłumaczonych tabliczek... czyżby mapa nie twoja ? :P

Po drugie jak występują drabinki to nie da się na nie wskoczyć bo zaczynają się od 1 kratki powyżej podłogi jak np. przy zdobywaniu miecza bansai (tam między innymi żadna tabliczka nie jest przetłumaczona).

Skoro mapa twoja ile powinno być pkt ? ;P

Opublikowano

Mapa jest moja znalazłem ją na jednym forum ale była niedokończona więc ją dokończyłem a z tymi drabinkami to trzeba mieć tą butelkę ze speedem wypić ją i wtedy można wskoczyć na drabiki wszystkich szmaragdów powinno być 60.

Mapa była zbugowana całkiem i niedokończona ponieważ autor wtedy pozostawił ją i zrobił inną dlatego ja ją dokończyłem zmodyfikowałem poprawiłem bugi spolszczyłem i zrobiłem save'y

Opublikowano

Nie ma 2 stacków u mnie jest tylko 60...

Patrzyłem na każdy zakątek mapy i było 60 ;)

Sprawdzę jeszcze raz możliwe że poprzednik mapki pochował to gdzieś jeszcze..

Zapraszam do komentowania..

Opublikowano

Mapka epicka :3 Można ją wykorzystać na serwery PvP jako arene po poprostu mega! :3 I oto moje pytanie czy można ją wykorzystać na serwer?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...