Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Siedzenie na ogonie

dawiduksan1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanei jak najlepiej zgubić wrogi myśliwiec gdy siedzi mi na ogonie? Ja próbuję do góry lecieć potem na dół nawet beczki ale on i tak dalej mi siedzi na ogonie.

Najlepsze serwery mt2 już odeszły

Opublikowano

To jest bardzo obszerny temat, ale postaram się Ci odpowiedzieć.

Najpierw napisz mi czym najczęściej latasz i na jakim trybie. Sam latasz, czy masz jakiegoś kompana do gry?

No i jakie masz doświadczenie w tego typu grach.

Opublikowano

latam sam brytyjskimi nie podam dokładnej nazwy ale to są huracainy czy jak to się tam nazywa i speetfire mk 1 chyba nie iwem jak się nazywa i doświadczenia to ja nie mam

Opublikowano

To zależy kogo masz na ogonie!

Jeśli są to zwinne samoloty to zapewne również wolniejsze(niektóre). Staraj się uciec!

Jeśli sytuacja jest od wrota, a ty masz zwinniejszego, to wiesz co masz robić, wejść w walkę kołową i go zniszczyć!

Następnym sposobem aby pozbyć się ogona to wlecieć po prostu w "tłum", czyli gdzie jest totalna rozróba nikt nie wie co się dzieje itp.

Jeszcze proponuję tobie lecieć na wysokości koron drzew. Przeciwnik skupia się na cb, rzadziej patrzy czy jakieś drzewo mogło by go strącić, dlatego staraj się znajdywać jakieś przerwy między drzewami przyśpieszyć i nagle zrobić unik. Prawdopodobnie przeciwnik nie zauważy drzew i no cóż... pozbędziesz się ogona. :)

Opublikowano

A ja mam kolejne pytanie bo odblokowalem kamuflaz sił polskich i jak zobaczyłem Polską szachownicę to mnie powaliło to jest takie male jak nie wiem i czy da się to jakoś powiększyc?

Opublikowano

Te sposoby, co dakominek napisał, być może przydadzą się na tryb zręcznościowy, ale na historycznym i realistycznym za długo nie pograsz tym sposobem.

A jeśli już grasz na historycznym trybie, to przede wszystkim staraj się unikać takich sytuacji, gdzie przeciwnik siada Ci na ogonie. Nie wlatuj samemu w grupę przeciwników itp.

Grasz brytyjskimi myśliwcami, więc powinieneś wiedzieć, że oprócz japońców są to najzwrotniejsze myśliwce. Mimo, że po ostatnim patchu są szybsze niż wcześniej, to i tak są wolniejsze od usa, ruskich i niemieckich myśliwców. Jedynie są szybsze od japońców.

Jeśli grasz przeciwko japońców, musisz mieć przewagę wysokości, absolutnie nie możesz wdawać się w walkę kołową, no chyba że walczysz z kompanem, ale wcześniej napisałeś że sam grasz, więc nie wdawaj się w walkę kołową. Mając przewagę wysokości(różnica wysokości optymalnie powyżej 1.5km i poniżej 3km) możesz śmiało stosować energy fighting, mimo że EF nie jest zalecany do brytyjskich myśliwców, ale przynajmniej nie wejdziemy w walkę kołową, w której japończycy są najlepsi.

Do energy fightingu można zastosować klasyczny manewr niemieckich myśliwców, to jest Atak góra-dół

Zdecydowana większość zwycięstw powietrznych Adolfa Gallanda (i wielu innych Eskpertów) była zdobywana w ten sposób. Strome zanurzenie podlatując od tyłu przeciwnika, po którym nastepował atak z niewidzianego przez przeciwnika miejsca lekko pod i za samolotem. Nic nie mówi o lepszej wersji tego ataku, jeśli był wykonywany kilka stopni z prawej strony. Przeciętny pilot w lewej ręce trzymając przepustnicę, a w prawej drążek, może lepiej wychylać się na lewo.

galland2.gif

Obrazek niewyraźny? Kliknij tutaj

Tym sposobem nie ma szans, żeby japoniec usiadł Ci na ogonie.

Ale jeśli jakimś cudem ktoś Ci usiadł na ogonie, można zastosować podstawowy manewr obronny, to jest Break turn

Oraz będąc na wysokości przynajmniej 3km dobrym manewrem jest też zastosować Defensive Spiral

Ale co zrobić grając przeciwko usa, niemców i ruskich?

Te nacje często używają energy fightingu, chyba że ktos jest niepoważny to spróbuje walki kołowej.

Najbardziej podstawowym manewrem obronnym jest Break Turn

Dobrym jest też Split-S

To są naprawdę podstawowe manewry obronne. Mógłbym podać jeszcze więcej, ale najpierw to opanuj :)

Mam nadzieję, że pomogłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...