Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

HackShield- BANOWANIE

Quuusyyy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj ********,

Twoje konto zostało zablokowane, ponieważ HackShield wykrył, iż było
na nim wykorzystywane niedozwolone oprogramowanie. Co do słuszności
blokady nie ma wątpliwości.

Blokady systemowe dotyczące Hackshield są bezdyskusyjne i nie podlegają odwołaniom.

Jest to stała blokada konta- wykluczenie z oferty gry.

Czy ktoś miał podobną sytuacje? ;D
gram na kamerze dość dawno a dzisiaj dostałem bana

Opublikowano

Ja nigdy w życiu nie miałęm czegoś takiego xD, dostawałęm dużo razy bany ale takiego czegoś nie widziałęm :C, może wymyślili jakiś sposób na nas? xD

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Przeważnie za moda dawali bana na 30 dni ale może coś im się odmieniło albo to już drugi raz.

''Moc Energia Amfetamina''

Opublikowano

To może jest z tym update że wszystkie gry od gameforge się sciąga przez aplikacje, pewnie po logach się złapali :p

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

A dostałeś bana serio?

Mi to wygląda na fake, nie wiem czemu.

Zazwyczaj jest krótko i na temat, czyli;nazwa konta, powód, czas zawieszenia i 'pozdro' od GM ;c

Opublikowano

Nie możliwe że ci spr logi z pc`ta. To by było nielegalne i mógłbyś ich podać do sądu.

Dostałeś wiadomość na e-maila czy co?

Opublikowano

Dlatego ja blokuje HS nawet jak gram uczciwie :) nie ma tego strachu, grałem ze 2 lata w metina i ani razu nie dostałem za hs , tylko za bliskie spotkanie gm z moim fishbotem
sprawdz czy jest podany nick w emailu , id konta i takie dane do których tylko ty masz dostęp , moze ip na którym zostało zlokalizowane "szkodliwe" oprogramowanie lub coś w tym stylu
i co ważniejsze czy masz bana na koncie ? (chodzi mi czy nie dostałeś innego mailu od metin2.pl) bo ten wygląda jak 100% fake

Opublikowano

Co w tym dziwnego ? grałeś na modzie hackshield to wykrył i dostałeś bana, wiele razy tak było i ban jest nie do odwołania.

up. po co blokujesz hackshielda jak grasz uczciwie ? ;d

Opublikowano

tez mialem takie cos :P ale gralem na kamerce wylaczylem konto i potem patrze na woja ban i buffa to byl poprostu przypadek moze hs robi skan servera co iles tam godzin/min/dni nwm nie jestem pewny :D

Opublikowano

A więc tak
Dostałem bana tylko na 2 konta (głowna i buff) sklepy, dropy itp nie sa zbanowane. All konta były na 1dym emailu

Nie dostałem żadnej wiadomosci na email. Dopiero po napisaniu na support dostałem taką odpowiedź.

apropo z forum

"Drodzy gracze!

Uprzejmie informuję, że programiści gry Metin2 rozpoczęli masową akcję
blokady kont za użycie niedozwolonego oprogramowania. Oprócz banów przez
HackShield, są nakładane blokady za użycie tzw. client-mods (typu Kamer
mod i inne).

Wszelkie próby manipulacji klientem doprowadzą do blokady konta.

Jest to blokada systemowa od której nie ma odwołania przez support.
Jeśli nie chcecie, aby Wasze konto było blokowane - przestańcie
korzystać z wszelkiego rodzaju wspomagaczy.

Tylko słabi gracze, wykorzystują wspomagacze 18.gif

Wasz Metin2 Team"

Opublikowano

I doskonale,że zostały podjęte pracę przez ,,Programistów Metin2".

Jak to dodali na końcu Tylko słabi gracze, wykorzystują wspomagacze

Dostałeś jakby nie patrzeć zasłużonego bana.

Opublikowano

Ja bym się kłócił z nimi :)

W regulaminie nie ma nic o oprogramowaniu które sprawdza mój komputer. Inaczej się nie da. Klient to to samo, jest na moim pc i tyle.

No chyba że jest to gdzieś ujęte, bo przecież nik nie ma prawa nas szpiegować. To tak samo jakby oni śledzili wasze wiadomości w grze i na forum.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jeden chu*, i tak nie zadzwonisz na policje i nie powiesz ze Twórcy gry skanują nielegalnie twój komputer <lol>

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Całe życie narzekacie że "ahh w m2 jest tyle botów mogli by się wziąć za banowanie a nie się obijać"

A teraz co ? :D Krzyki

A dla up : Hack Shield może Skanować folder z metinem i wykrywać jakieś nazwy typu " kamer mod " itp

#JebacSygnatury

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...