Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] Resthea - Nowości od strony klienta

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wordart.png

Cześć, zainspirowany wysypem tematów innych serwerów, niczym grzyby po deszczu, chciałem przypomnieć o Resterze - a zarazem pokazać takie trzy może trochę ciekawsze modyfikacje od strony kodu.

Dam w spoilery, bo zbyt dużo by zajmowało.

Nowe menu wyboru postaci, mapa świata:

ek7vht.jpg

Postaci nie są już rozmieszczone w kręgu, pojawiła się też bardzo ciekawa opcja "Pokaż mapę świata". Co się stanie kiedy ją klikniemy?

xtb148.jpg

Zmienne środowisko:

Nowa wersja zmiennego środowiska jest już znacznie ulepszona - wcześniej mogłem operować tylko współrzędnymi x i y - dziś environmenty są generowane za pomocą specjalnych map, znajdujących się w kliencie:

r9r5vo.jpg

Innymi słowy mówiąc, od teraz na dowolnym obszarze może być ognista poświata, niebo chmury, i na dowolnym niebo z lasu duchów, wcześniej obszar mogłem wytyczać praktycznie tylko za pomocą prostokątów, tzn wcześniej dzieliłem mapę, przestawiając to graficznie, na takie segmenty:

17ixvw.jpg

Jak wiadomo, mapa praktycznie nigdy nie będzie pod takie coś pasować, a teraz mam co do kształtu dowolność.

Aktualnie pracuję nad msenv i skyboxami do nich (otoczeniem wraz z niebem jako grafiką), mam też przygotowane pory dnia, które pojawiały się już gdzieniegdzie.

Co najlepsze, te nie będą tylko służyć do środowiska, ale też do muzyki (wiele utworów na mapie), a jest możliwe nawet dodanie na określonym obszarze wiecznego śniegu. Poniżej jak wyglada to w przypadku muzyki - mamy foldery dla danej mapy, w każdym jest kilka utworów, w zależności na którym 'kolorze' mapy wyżej się znajdujemy, odtworzy nam dany utwór.

gvmbfo.jpg

Więcej na na ten temat jak je skończę.

Locale/resthea

A, takie małe coś. W sumie prościutkie do zrobienia, ale fajnie wygląda :D

amjgqi.jpg

locale/resthea/pl

locale/resthea/en

uw1glq.jpg

locale_game.txt = locale_resthea.txt

Zapraszam, zobaczcie koniecznie:

http://www.youtube.com/user/RestheaMT2

sygnatura2.png

Opublikowano

Nice, szkoda ze z 10 muzyczek ktore wybralem nie pasuja, i tylko 3 beda w cliencie :(

LAJKUJEMY Panowie/Panie

table_name,9,10,11 from information_schema.tables

Opublikowano

Topka pewnie będzie we 2 dni xD Ze mna w roli głównej xD

Serwerze beda aktualizacje z nowymi mapami.

Tak zrobimy aby tak wlasnie nie bylo, chodzi o dluga gre

table_name,9,10,11 from information_schema.tables

Opublikowano

Serwerze beda aktualizacje z nowymi mapami.

Tak zrobimy aby tak wlasnie nie bylo, chodzi o dluga gre

Czyli mapek [Cnzura] Będzie ??? i zmiejszony exp ? czy jak ?

Opublikowano

Będą multimapy, to jest 8x8, 12x12, 16x16

wymiary.jpg

Kolejno kolorami:

żółty - 6x6 (wielkość pustyni)

zielony - 8x8

niebieski 12x12

czerwony - 16x16

Typ serwera to hard - planujemy zawitać na dłużej

sygnatura2.png

Opublikowano

Ciekawie.

Najbardziej podoba mi się mapka wyboru królestwa, cudo!

Co i kiedy macie jeszcze zamiar pokazać?

Może jakieś przedstawienie prosto z gry?

1gif_ssppphn.gif

Opublikowano

Mogę pokazać np przykładową mapę, rozmiar 12x12:

minimapa_poprawiona.png

Jeżeli jeszcze mało, zapraszam na forum, którego tu nie mogę podać ale łatwo trafić i oczywiście też do obejrzenia całej serii filmików:

http://www.youtube.com/user/RestheaMT2

Wkrótce wznawiamy zamknięte testy, pojawi się napewno wiele screenów bezpośrednio z serwera na forum.

sygnatura2.png

Opublikowano

Quen wszystko ładnie pięknie. Tylko szkoda że nie przyłożyliście się aż tak mocno na wygląd 6 królestw. Znaczy się niektóre imperium są okropne z wyglądu, tekstura etc. Tak poza wszystko ładnie pięknie.

Opublikowano

a ja bym to wasze śródziemie jako 1 mapę główna zrobił i tam różne dojścia do dungeonów. 2 królestwa, zajebiście by było. Ogólnie all expowiska na jednej mapie.

Opublikowano

Kawał dobrej roboty. :)

Mam nadzieję, że wszystko wam wypali i będziemy mogli porywalizować na poziomie. :)

Pozdrawiam wasz cały team oraz życzę wszystkiego najlepszego. :)

1011932_514376648616209_1943977858_n.png
Opublikowano

Wszystko piękne ale w wyborze postaci jednak bym coś zmienił. Wybór królestwa jest bajeczny w porównaniu do wyboru postaci. Ale to tylko moje zdanie ;)

^^

Opublikowano

Fajna sprawa, a gdzie mnie ująłeś o tutaj: "Zmienne środowisko:".

Troszku pomagałem z tym libkiem :<

W czym ty pomagałeś im? Jak ty masz problemy z kompilacją.

Opublikowano

Sory że w tym temacie ale muszę. Człowieku weź ty idź na dwór a nie... Czepiasz się kogoś a chuj wielki wiesz. Może pomagał skąd wiesz? Przypierdalasz się w tematach piszesz bezsensu na chuj ci to?

Może pokaż jaki ty nie jesteś pro cracker i wszystko wiesz? Szkoda słów na ciebie bo nie potrafisz docenić pracy innych tylko się wymądrzasz tekstami z innych for.

Jeszcze raz, pokaż co potrafisz a nie hejtujesz ludzi.

Opublikowano

LoL, mam problemy z kompilacją .so i co?

Czy we wszystkim muszę być dobry, jakim ty zapewne jesteś ?

Weź człowieku nie hejtuj, nie znam twoich umiejętności. Ale proszę cię, jeżeli zaczynasz hejtować najpierw pokaż co potrafisz.

@topic

Fajny serwer to będzie na pewno zagram, dużo nowości i profesjonalna robota:)

Pozdrawiam :D

Opublikowano

Cały kontynent od czasu alpha-testów poprawialiśmy już 2x, więc powinno być lepiej :D

Ja tam najwięcej poprawiłem mamejo xDDD

4anr.png

Opublikowano

Fajna sprawa, a gdzie mnie ująłeś o tutaj: "Zmienne środowisko:".

Troszku pomagałem z tym libkiem :<

A no, wybacz :D Ale ostatecznie sam doszedłem dlaczego mi nie działa :s

a ja bym to wasze śródziemie jako 1 mapę główna zrobił i tam różne dojścia do dungeonów. 2 królestwa, zajebiście by było. Ogólnie all expowiska na jednej mapie.

Nasz team jest wstanie zrobić nawet mapę 50x50, ale metin nie jest przystosowany do takich wielkości - wolimy zrobić kilka map 8x8, 12x12, 16x16

Ja tam najwięcej poprawiłem mamejo xDDD

Prawda :D

sygnatura2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...