Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Seriale

Seldek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie pochlebiam wylęgarni spamu, ale może uda nam się stworzyć ciekawą dyskusje na temat różnych seriali. Ja od czasu do czasu lubię coś obejrzeć i to w różnych gatunkach. Mam swoje typy, które zapewne będą wiodły prym w dyskusji, ale liczę na ciekawe argumenty, co wam się podoba w danym serialu. Czy jest to gra jakiegoś aktora, świetnie dobra muzyka (soundtrack), a może koncepcja czy realizacja. Nie wiem co bierzecie pod uwagę oglądając wasze ulubione seriale, także dyskusje czas zacząć :-)

Opublikowano

Ja lubię Mode na Sukces (powaga). Ta nieliniowa fabuła, zapiera dech w piersiach :)

Opublikowano

Dr.House świetny serial moim zdaniem. Bardzo dobrze dobrany aktor do roli House'a oraz ciekawa fabuła. Realizacja również była całkiem niezła.

1034096467ed366140e8bdc6e9588fb7-d9cvf33

Opublikowano

Rodzina Sopranos. W szczegolnosci polecam, gdyz ostatnio zmarla osoba grajaca w nim glowna role, a serial godny poswiecenia. Must watch dla milosnikow dramatow, a w szczegolnosci kina mafijnego.

kh4xi.jpg

Opublikowano

W sumie spodziewałem się bardziej rozwiniętego wątku. Mnie ostatnio zauroczył serial Demony da Vinci. O ile przez kilka odcinków trudno mi było zaakceptować głównego aktora, bo wygląda jak model reklamujący linię kąpielówek, a poza tym ten intelekt i wynalazki no jakoś nie współgrało mi to. To bardzo podoba mi się pomysł realizacji, każdy odcinek zestawia konkretnie jeden gatunek i reżyser świetnie się w tym sprawdza, no może ostatni odcinek mu średnio wyszedł. Muzyka na intro też niezła, wpada w ucho, no i wydarzenia historyczne do których się odnoszą, to też wielki plus, bo nie pominęli tego ;-)

Opublikowano

The walking dead - ciekawy i interesujacy film o zombie pokazuje jak ludzie zachowują się jak nie ma zasad :P

Ogólnie lubie filmy o zombie a to najlepszy serial o tym.

Raising Hope - Serial o o 2-3 letniej dziewczynce i jego młodym ojcu który ma różne fikuśne przygody :P

Tajemnice domu anubisa - heehhehe leci na nickelodeon ale i tak ciekawe. uczniowie internatu rozszyfrują zagadki powiązane z egiptem i różnymi tego typu sprawami.

Dwie spłukane dziewczyny - Serial o 2-óch dziewczynach :P Max i Caroline które muszą teraz same zarabiać na życie.Max była biedna a Caroline straciła swoje poprzednie dostatnie życie.

Miasteczko South park - co tu pisać głupie że aż smieszne.

różowe lata 80-dziesąte- trolololo :P śmiechy

o boże ale się rozpisałem :P

Edit:

Dzięx seldek przypomniałeś mi o Demonach Da Vinci ;) zajebiste i tyle

smite-SkoczekPL , Drejk

Combat Arms-Baxiu11

2i03s51.png

Opublikowano

Jeśli jest to dyskusja to ja może coś napisze na temat Lost.

Według mnie gdy to ogladałem początki były całkiem dobre lecz później było coraz więcej nieznanych spraw i to wgl dziwne byli na wyspie na której nikogo nie było a okazuje się że tam coś pod nimi jest jakiś bunkier czy coś.

czyli w skórcie:

Początek fajny ale pózniej do dupy

smite-SkoczekPL , Drejk

Combat Arms-Baxiu11

2i03s51.png

Opublikowano

Zagubieni LOST , pierwsze dwie serie

Oglądałem wszystkie odcinki. Ten serial był najlepszy <3 Szkoda, że później zrobiła się z tego kiszka :/

@ M Jak Miłość, Na dobre i na złe, Pamiętniki z wakacji, Zdrady

Opublikowano

Cóż, trochę wstyd się przyznać, ale obejrzałem wszystkie dotychczas wydane sezony Pamiętników Wampirów, no i powiem szczerze, że przymierzam się do obejrzenia kolejnego, gdy tylko wyjdzie reszta odcinków. Oprócz tego oglądam seriale pojawiające się na TVN około godziny 18 od czasów Prosto w Serce, lecz niestety ostatnio zdjęli typowe seriale o tej godzinie, a zastąpili je Szpitalem, Kocham Enter i innymi "pierdołami".

Opublikowano

Jestem jedną z wielu osób, które lubią ciekawe i śmieszne seriale (czasami głupie). Przykładowo Świat według kiepskich. W każdym odcinku dużo rzeczy się powtarza, ale to wszystko jednak nadal się nie nudzi ze względu na aktorów, którzy tam grają.

Głupie zawsze mnie wciąga.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

The Walking Dead

Jak poznałem waszą matkę

1-ciekawa fabuła

2-smieszne sytuacje,zabijacz czasu

"Pewność wypisaną mam na twarzy"

Admin Cienia
Opublikowano

Moda na sukces, nawet jak przegapię 5.000 odcinków to ominie mnie tylko rodzinna kolacja.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Z polskich to:

Czas Honoru - świetni aktorzy(Maciej Zakościelny, Jan Wieczorkowski, Jakub Wesołowski, Antoni Pawlicki), bardzo dobra oprawa muzyczna, serial wciąga, nie jest nudny.

Z zagranicznych to:

The Walking Dead

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Obejrzałem :

The walking dead

Skins UK
Gra o tron

Przygody Merilina ( nie wiem czemu to oglądałem ... z nudów chyba :) )

Dexter

Supernatural

Misfits

Dragon Ball Z

Spartacus

Jak poznałem waszą matkę

Vikings

Opublikowano

How I Met Your Mother,

Big Bang Theory,

Game of Thrones,

The Walking Dead.

Ciekawe i wciągające. Po prostu mi się spodobały. :)

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

To się gimbaza wypowiedziała o serialach, hah. ;D

Według mnie, jednym z seriali (komediowych, bo większość takich oglądam) zasługuje serial Scrubs. Przede wszystkim za aktorów, którzy świetnie odgrywają swoje role, są - jak dla mnie - idealnie dobrani pod względem wyglądu do odgrywanego charakteru, nawet postacie drugoplanowe, ci sami bohaterzy grają od początku do końca serialu, nie ma żadnych scen typu - tutaj ten aktor a w następnym odcinku na jego miejscu inny, z czym niejednokrotnie się spotkałam i jest to dla mnie uciążliwe, a tutaj jeśli aktora trzeba się pozbyć to zwyczajnie go uśmiercają, lub po prostu znika i nikt inny na jego miejsce nie wskakuje. Następnym dużym plusem jest to że serial, chociaż liczy sobie 9 sezonów ciągle ukazuje coś nowego, przy tym ciekawie ukazuje rozwój głównych bohaterów, ich awanse, zmiany. Świetnie dobrane soundtrack do scen, ale na tym się kończy bo chociaż intro da się przeżyć ale już outro jest badziewne, bezsensowne i niekiedy źle współgra z kończącym się odcinkiem. Bardzo fajnie napisane sceny, z dużą ilością inteligentnego humoru, przez co polecam oglądać wyłącznie z napisami bo w polskim dubbingu tłumaczenie daje dużo do życzenia. Serial pełen ciekawych odcinków, i oglądając całe 9 sezonów nie spotkałam się z sytuacją aby się cokolwiek powtarzało. Nie ma żadnych suchych, mętnych scen, które chciałoby się tylko i wyłącznie przewinąć. Co do 9 sezonu, niezbyt udany jak dla mnie. Nie ma w nim połowy bohaterów z poprzednich 8 sezonów. Cała fabuła serialu dostała doszczętnie zmieniona, to już nie ten sam klimat. Z racji tego że każdy odcinek to co innego więc sezon 9 w pewnej chwili się urywa, nie zamykając żadnego wątku z poprzednich odcinków czy sezonów. Ogólnie poziom serialu z 9 sezonem spadł i jak dla mnie nie ma najmniejszego sensu go oglądać. Sceny niedopracowane, nieprzemyślane, wymuszające z nas odruchy śmiechu, aktorzy też źle dobrani. Nawet główni bohaterzy z poprzednich sezonów wyglądają jakby tekst im przez gardło nie mógł przejść i ktoś wymuszał na nich granie pod groźbą zabicia rodziny, wszystko jakby takie naciągane. Głupio zrobili decydując się na emisje 9 sezonu bo sezon 8 był ładnie zakończony, wszystkie wątki skończone, nawet ukazane co spotka bohaterów w przyszłości. Polecam tylko 8 sezonów serialu.

Kolejnym ciekawym serialem, którym można obejrzeć jest how I Met Your Mother, pewnie większość z was go widziała. Ogólnie fabuła, aktorzy, sceny są nawet, nawet jednak lubię pewne odniesie do realiów życia zwykłego człowieka a tutaj nie ma żadnego, można go oglądać że względu na pusty ale jakże duży humor.

Ostatnim z seriali komediowych, godnym polecenia jest Yes, Dear. Warto zwrócić na specyficzną fabułę serialu, dwie spokrewnione rodziny, o odmiennych przeżyciach, podglądach i zainteresowaniach, mieszkające pod jednym dachem i wychowująca dzieci w podobnym wieku. Akcja toczy się przeważnie między rodzicami na temat metod wychowawczych dzieci ale serial ma też wiele innych bogatych wątków, w których głównie chodzi o pokazanie różnic między rodzinami. Komizm wyciągany z błędów rodzicielskich jest po prostu powalający a oglądanie konfliktu pod powierzchnią, którzy wrze między nimi jest równie śmieszny co interesujący i wciągający.

Dla ciut mądrzejszych, lubiących powieści kryminalne polecam serial z Davidem Suchetem - Hercules Poirot. Serial na podstawie opowiadań Agathy Christi. Aktorzy w każdym serialu są świetnie dobrani a miejsca idealnie odwzorcowane. Uwielbiam serial z faktu że akcja toczy się przed II wojną światową i jest w nim mnóstwo przedwojennej kultury, gdzie każdy facet to gentleman a kobieta jest damą. ^^ .Kto książkę czytał, ten wie. Polecam też serial Panna Marple, również na opowiadaniach Agathy Christi ale tylko z Geraldine McEwans bo już następna aktora w roli Panny Marple ( Julia McKenzie) zupełnie nie sprawdziła się w roli, robiąc z Panny Marple, która powinna uchodzić za starszą, bystrą, silną kobietę, budzącą respekt zrobiła z niej łagodną, słabą babcię z wiejskiego domu o głupim uśmiechu. Z podobnej tematyki również można obejrzeć Detektywa Murdocha, w którym najbardziej uwielbiam sceny na chwile odciągające nas od dopiero co powstałej kryminalistyki i pokazują śmieszne zmagania i rywalizacje między posterunkami i ich pracownikami.

Dla miłośników seriali wojennych polecam mini serial HBO - The Pacific, świetnie ukazujący walki i zmagania marines podczas starć na japońskich wyspach. ;)

Rami Malek idealnie wyglądał w roli Snafu :D Serial ma plus bo ukazuje prawdziwe życie żołnierzy, nie tylko podczas starć, jak to jest w wielu serialach czy filmach gdzie pokazują tylko pole walki i wymianę ognia między wojskami. Tutaj pokazane jest wszystko, od marszu, przez zmagania z tym związane, a nawet mało znaczące fakty np. jak żołnierze w takich warunkach o siebie dbali i załatwiali inne swoje potrzeby. ;D

Opublikowano

Z naszych seriali obecnie żaden mnie nie fascynuje, nawet odrobinkę. Natomiast jeżeli chodzi o zagraniczne seriale to jestem wiernym fanem Pamiętników Wampirów (The Vampire Diairies/TVD). Rzeczą, która obecnie trzyma mnie jeszcze przy tym serialu to głównie ukazywanie mitologii w ciekawy jak dla mnie sposób. Nie mogę również powiedzieć, że nie trzyma mnie bardzo dobra gra aktorów i aktorek takich jak Nina Dobrev, Claire Holt, Candice Accola, Paul Wesley (o dziwno jest on naszym rodakiem, Paweł Wasilewski), Katarina Graham i wiele innych. Jedyną rzeczą, która mnie denerwuje to to, że scenarzyści lubią uśmiercać postacie, które mogłyby wnieść coś więcej do serialu i mogłaby za nimi się ciągnąć bardzo ciekawa fabuła. Obecnie czekam na emisję 5 sezonu, niestety w Polsce nie można go obejrzeć w telewizji (wiadomo z jakich przyczyn), ale odcinki pojawiają się na różnych hostingach serialii itd. zaraz po emisji w Ameryce. Ogółem czekam również na emisję nowych seriali zagranicznych tej samej stacji (CW Tv) takich jak: The Tomorrow People, 100, The Originals.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...