Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Shadery i mój PC

hophop8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprzęt:
Intel pentium 2,6Ghz
4 GB ramu

Właściwości karty wideo
Opis urządzenia NVIDIA GeForce 210
Napis z karty GeForce 210
Napis z BIOS'u Version 70.18.5f.0.0
Typ mikroukładu GeForce 210
Typ konwertera DAC Integrated RAMDAC
Zainstalowane sterowniki nvd3dumx,nvwgf2umx,nvwgf2umx, nvd3dum,nvwgf2um,nvwgf2um

Przy jakich ustawieniach i jakich shaderach mój minecraft będzie chodził w miarę płynnie?

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

Płynność shaderów zależy w 60% Od karty graficznej,Lecz od procesora również.Jeśli masz 1 Rdzeniowy to zapomnij... Jeśli 2 lub więcej wtedy powinno działać ;) Lecz podaj też kartę graficzną gdyż jeśli będzie to zintegrowaną lub małą pamięcią możesz zapomnieć o shaderach... :P

Opublikowano

Shaders potrzebują min 2 rdzeniowego procka, 2 GB ramu i solidną kartę grafiki. Mi z 4x 3,8 GHz, 16 GB ram i ati radeon 7700 chodzą ultra :)

mhraed.png

Opublikowano

Płynność shaderów zależy w 60% Od karty graficznej,Lecz od procesora również.Jeśli masz 1 Rdzeniowy to zapomnij... Jeśli 2 lub więcej wtedy powinno działać ;) Lecz podaj też kartę graficzną gdyż jeśli będzie to zintegrowaną lub małą pamięcią możesz zapomnieć o shaderach... :P

A jaka karta graficzna?

karta 512, procesor 2 - rdzeniowy.

Opublikowano

karta 512, procesor 2 - rdzeniowy.

Ale jaka karta człowieku, co z tego że ma 512 ram jeżeli ma słabe taktowanie procka, podaj pełną nazwę karty o.O

mhraed.png

Opublikowano

Szczerze? Nie wiem co napisać, wypisze wszystko...

Właściwości karty wideo
Opis urządzenia NVIDIA GeForce 210
Napis z karty GeForce 210
Napis z BIOS'u Version 70.18.5f.0.0
Typ mikroukładu GeForce 210
Typ konwertera DAC Integrated RAMDAC
Zainstalowane sterowniki nvd3dumx,nvwgf2umx,nvwgf2umx, nvd3dum,nvwgf2um,nvwgf2um

Opublikowano

Dziękuje Ci wielce, już raczej nikt nic nie napisze więc proszę o zamknięcie tematu :)

Opublikowano

Jeżeli twój procesor jest jedno rdzeniowy to nie ma mowy aby shadery ci odpaliły na swoim komputerze :(

lecz tak że zależy od twojej karty graficznej a z tego co wiem to ona nie jest najlepsza więc wątpię. Ale możesz spróbować, a jak odpali to będziesz miał strasznie mało fps nawet 15-20.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...