Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Możliwości hostingowe PC'tów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałbym zasięgnąć rady "znawców" tematów. Chciałbym wiedzieć Ile maksymalnie osób mogło by grać (w pełni płynnie) na serwerach o tych parametrach:

MASZYNA 1

CPU 1x 2Ghz, AMD Athlon

Ram 3GB

HDD 80GB

MASZYNA 2

CPU 6x 3,5Ghz AMD Phenom II

Ram 8GB

HDD 1,5TB

Podałem tylko najistotniejsze parametry.

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!

Opublikowano

W takim wypadku dziękuję za odpowiedzi. Dziwi mnie jednak taka rozbieżność. PC z ponad 6x mocniejszym CPU i ponad 1,5x większą iloiścią RAM może pociągnąć tylko 2x więcej slotów...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zastanawia mnie jeszcze, czy sytuacja z maksymalną ikością spotów przedstawia się tak samo, gdybym zdecydował się na serwer sky-block.

Uprzejmie proszę o odpowiedź.

Opublikowano

Czyli ilość slotów po zmianie z survival na sky-block nie wzrośnie?! Nie chce mi się wierzyć. Przecież na sky-blocku masz chociażby mniej elementów, klocków do załadowania. Nie potrzeba też tak ogromnego renderu.

Opublikowano

@up

Zwiększy się, jeżeli nie przesadzisz z pluginami to na skyblocku 1 maszyna 30-40 slotów

a druga 80-90, dlaczego tak mało? dysk... HDD może nie wyrobić z prędkością odczytu i zapisu danych

i ostatnia sprawa łącze internetowe. Co ci z super maszyny jak będzie miał 5 MB/s internet i będzie lagowało przy 3 osobach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...