Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop asus internet [problem]

daniel0daniel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej mam problem z laptopem firmy asus, laptop domyślnie był ustawiony na odczytywanie modemu z internetem, i po podłączeniu kabla z internetem komputer wyszukuje lecz nie odczytuje. Chciałbym się zapytac gdzie zmienic ustawienia zeby odczytał mi internet z kabelka. Z góry dziękuje za dobrą odpowiedz ma lajka

Opublikowano

Internet masz po LAN czy USB ?

Panel sterowania > sieć i internet > wyświetl stan sieci i zadania > (po lewo) > zmień ustawienia karty sieciowej i sprawdź czy masz włączoną karte LAN

1378331621-U719057.png

Opublikowano

To może być wina tego że w kablu wcale nie ma internetu lub wzmacniacz do jakiego jest ten kable podłączony nie ma włączonego zasilania do prądu.

To przypadkiem nie jest kabel "cross lan" ?

1378331621-U719057.png

Opublikowano

cross LAN służy do łączenie komputerów Peer-to-peer a nie do połączenia internetowego

musisz mieć zwykły kabel w którym żyły przewodów na wejściu i wyjściu są ułożone w ten sam sposób

1378331621-U719057.png

Opublikowano

cross LAN służy do łączenie komputerów Peer-to-peer a nie do połączenia internetowego

musisz mieć zwykły kabel w którym żyły przewodów na wejściu i wyjściu są ułożone w ten sam sposób

no dobra a to co ja mam teraz zrobić żeby mi działał internet w lapku

nikt nie wiem co zrobić?

Opublikowano

nowsze karty same przełączają tryby , kabel mało ważny

ustaw jak należy ustawienia sieciowe i wpisz adresy

to twój problem je znać, pytaj rodziców pewnie wiedza bo oni płacą za net

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...