Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Deska dla początkującego

Imbalanced

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, chciałbym się nauczyć jeździć na desce, jednak najpierw trzeba mieć dobrą deskę, aktualnie mam starą deskę Spokey free Line m1, tracki same skręcają, części są do wymiany, już lepiej wyjdzie jak kupię nową.

Jaką deskę polecacie dla początkującego?

Aktualnie myślę nad tą :

http://sportbazar.pl/deskorolka-black-knight-armet-fiber-light(3,8892,8320).aspx

652601399840421198520.png

Opublikowano

Zależy od tego jakie chcesz mieć łożyska, dla początkującego do nauki najlepsze są ABEC 1,2 i 3, są one dosyć twarde i deska nie odjeżdża jak chce, natomiast te wyższe tzn. 7,8 potrzebują już więcej umiejętności i opanowania. Do tego musimy wiedzieć ile możesz przeznaczyć kasy na zakup.

Ja tu tylko sprzątam.

Opublikowano

~150/200zł

W tej cenie najlepszy będzie black knight, łożyska ABEC 5.

Polecam też AMOK, jest nawet lepszy (choć w porównaniu do tych składanych desek za 700 zł jest niczym) ale trzeba umieć szukać, żeby znaleźć go w tej cenie

Opublikowano

Masz tu taki przykład

http://www.sklep-presto.pl/product-pol-12544-Deskorolka-Labeda-Pro-Eyes-Lab55A.html

Ogólnie popatrz na deski labedy, sam miałem dwie i muszę przyznać, że dobrze się sprawowały. Ta, którą Ci powałem będzie ciężko opanować, gdyż ma te ABEC'i 9.

Edit:

Sam black knighta rozważałem kiedyś, ale byłem zadowolony z wyboru.

Ja tu tylko sprzątam.

Opublikowano

blacik IDOSK ^_^ :D sam jezdze na bmx;ie 8 lat :D czasem cos zrobie na desce hardflipa ;d i tyle wiec ... IDOSK albo poszukaj w supersklepie .

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...