Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Programy nie mogą połączyć się z siecią :(

tomek0311

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem, od jakiegoś czasu zauważyłem, iż moje programy nie mogą połączyć się z siecią.

Jest to denerwujące, np. ze strony dobreprogramy.pl pobieram sobie taki pliczek: "Softonic Downloader dla ****** " Z mozilli pobieram normalnie bez problemów, lecz gdy chcę aby ten softonic się połączył lub jakikolwiek inny program, nic nie mogę zdziałac... Próbowałem wylaczac zapore oraz antywirusa lecz nic nie pomaga... Proszę bardzo o pomoc :(

Opublikowano

Ustawione skany co kilka dni, żadnych robaków nie wykryło jeszcze...

Antywirus AVG 2013

I jakby co mowa jest o laptopie nie o komputerze, choć nie wiem czy to jakaś wielka różnica jest

Opublikowano

No tak. Też miałem AVG 2013 i zabierał mi 75% mocy internetu. Zmień sobie antywirusa na avast! i zobacz czy będzie działało.

Opublikowano

Kolega miał identyczny problem tydzień temu.

Nie szukałem rozwiązania, zabrałem się od razu za zrobienie wszystkiego, co może w jakimś stopniu pomóc

1 rzecz: Ctrl + alt + delete -> procesy -> wyłączyłem wszystko, co nie systemowe

2 rzecz: Windows (ten między alt i ctrl) + R (lub po prostu Uruchom w menu start) -> msconfig -> Uruchamianie -> Odznaczenie tego, co wiadomo że nie potrzebne (najlepiej wszystko odznaczyć i przywrócić takie rzeczy jak sterowniki, GG, skype etc.

3 rzecz: wyłączenie Firewall (potem polecam znów włączyć)

Opublikowano

Oj tam, to wszystko już robiłem, miałem tylko nadzieję, że ktokolwiek miał to samo i wie jak to naprawić :)

W moim przypadku wszystkie 3 punkty nie pomogły... Niestety :(

Ktoś się zna na tych logach OTL? Może z tego coś wyjdzie :P

Opublikowano

niektórzy operatorzy wymagają proxy do działania, ustaw je albo wyłącz jeśli masz wpisane/włączone w IE

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli potrzeba więcej informacji, nie ma problemu, bardzo mi zależy aby programy się łączyły z siecią, ponieważ jeśli chcę pograć w niektóre gierki, muszę połączyć się z internetem... Bardzo proszę o pomoc... :(

Opublikowano

Trochę poszukałem i znalazłem rozwiąznie mojego problemu, także chciałbym się podzielić gdyby ktoś mial ten sam problem :)

Uruchamiamy konsolę: Start-->Uruchom-->cmd

I wpisujemy net sh int ip reset reset.log po czym resetujemy komputer/laptop :)

W moim przypadku pomogło, mam nadzieję, że pomoże ten temat innym :)

Temat do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...