Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Postacie

Wojaszek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jakis czas temu zaczalem grac w Dote i mam pytanie, a mianowicie widze, ze jest bardzo duzo postaci, z checia chcialbym zagrac kazda po kilka razy jednak to wyjdzie strasznie duzo meczy... I tutaj pojawia sie pytanie, jakie postacie mozecie mi polecic, osobiscie slyszalem, ze Warlock, Invoker sa dosc dobrymi postaciami ale np invoker jest trudny do gry, co moge sie dowiedziec na ten temat?

Opublikowano

łatwymi postaciami są Drow ranger,riki,lina dużo jest takich postaci np riki jest postacia która ze słabymi iitemami potrafi spokojnie zabijac

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

Legenda
Opublikowano

Postaci typu drow ranger, riki to gówno. Poświęć więcej czasu na grę np. Viasage, Ivoker, Lone Druid i wtedy gdy ogarniesz będziesz z siebie dumny.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Ja ćwiczę dalej ale widzę że dobrze mi się gra Venomancerem, fajne skille ma tylko na początku jest trochę manożerny.

Próbowałem także Drow Ranger i powiem że też ciekawa postać jak ją dobrze zbudujesz to za AA będziesz zabierał dużo HP.

Opublikowano

Postaci typu drow ranger, riki to gówno. Poświęć więcej czasu na grę np. Viasage, Ivoker, Lone Druid i wtedy gdy ogarniesz będziesz z siebie dumny.

ja nieprzepadam grac rikim drow itp,itd ja dalem przykład postaci łatwej do ogarniecia.

874831456689708709857.jpeg

Tyle Wygrać.

Opublikowano

Słowo wstępu:

Choć nie jestem w społeczności Dota 2 wystarczająco długo aby dobrze doradzaćco do wyboru postaci dla początkujacych, ale co nieco mogę się wtrącić a więc przejdźmy do rzeczy:

Grając Invokerem, Lone Druidem czy Meepo <3 można się szybko zrazić do tej gry, to są postacie wymagające poświęcenia więcej czasu na dopracowanie niż pozostałe dlatego radze te postacie odłożyć na chwilę obecną na półkę, jeżeli dopiero zaczynasz przygodę z Dotą. Gdybym miał Ci polecić jakieś postacie hmmm... proste w obsłudze i siejące postrach w początkowych spotkaniach z Dotą moim skromnym zdaniem to:

Ursa - cholernie silna bestia, łatwa i przyjazna w grze, potrafi w wczesnych fazach gry ubić solo Roshana;

Slark - po wbiciu 6lvl jego shadow dance jako skill aktywny i pasywny potrafi uratować tyłek, równie łatwy choć skok może wymagać chwili zastanowienia;

Axe - tępy ork który sieka toporem wszystko co sie rusza, w dobrych rękach działa cuda, postać samowystarczalna;

a także Juggernaut, Bounty Hunter, Riki, Lina, Zeus i wiele innych...

To postacie typu Carry/Nuker czyli są wręcz stworzone do zabijania

Dziekuję za uwagę czytała Krystyna Czubówna.

Ps. W razie jakichkolwiek problemów proszę o kontakt PW

Opublikowano

Sylla nie jest trudny, jedynie trzeba umieć przełączać się pomiędzy jednostkami. Co do Invokera to większość gra nim pod Exorta, czyli łatwiejsza wersja. Kombo może sobie sam zrobić dzięki pytajnikowi koło ulta. Co do Rikimaru i Drow to obie postacie polegają na snowballu, jeżeli nie złapią paru fragów w early to potem są bezużyteczne.

Opublikowano

Wedlug mnie Sniper z 2 pasywami i ulti "na dobitke", Ursa ktory odpala 2 skille i bije z lapy

Po pierwsze zalatw sobie lodowke do pokoju, nigdy nie spij dluzej niz 5 godz dziennie (najlepiej rozłóż to na 2 razy 2,5h) zabierz mamie z torebki pieniadze i nakupuj rzeczy na allegro, nie trac czasu na sniadanie i kolacje (zastap je pizza albo jakimis chipsami), pytaj kazdego o "pt plizz" albo "zen plox" - dostaniesz bajery a gdy ktos kolo ciebie przechodzi koniecznie musisz pisac "no ks" to takie powitanie w muonline (ale tylko poza miastem).

MU tutorial by soulmaster ^_^

Opublikowano

Wedlug mnie Sniper z 2 pasywami i ulti "na dobitke", Ursa ktory odpala 2 skille i bije z lapy

Axe, Sniper, Juggernaut, Lina.

Sniper, Lina i Jugger to sa papierowe postacie. Po krotkim przemysleniu radzilbym tobie zaczynac czyms co ma duzy DMG a zarazem duza pule zycia. Czyms takim jest wlasnie Axe, Tiny a przedewszystkim Centaur.

61093c6efb.png

Opublikowano

Sniper, Lina i Jugger to sa papierowe postacie. Po krotkim przemysleniu radzilbym tobie zaczynac czyms co ma duzy DMG a zarazem duza pule zycia. Czyms takim jest wlasnie Axe, Tiny a przedewszystkim Centaur.

Ale jak ogarniesz, to już nie papier. Ale popieram, Axe to dobra postać na początek ;)

Opublikowano

Nie bierz Snipera, Drow, Rikiego czy Zeusa, tymi postaciami nie nauczysz się grać. Jak nie masz pewności to wybierz losową i graj z 250 dodatkowymi sztukami złota na start.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...