Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ravia - Drop z Hematów shit czy zarobek?

Alternatyw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Piszę ten temat bo mam lekki dylemat. Otóż gram na ravii i aktualnie moim najlepszym i jedynym zarobkiem jest drop hematów. Zwykle dropię po 200 góra 400 sztuk na 4/6 godzin dropu. (zależy od szczęścia) . Po czym sprzedaje hurtowo 900k za szt czyli średnio wychodzi 180kk za 200szt. A to jednak mało nie jest, oczywiście jak siedzę cały dzień to mogę bez problemu wydropić nawet 1k hematów i zawsze je sprzedaje, chętnych jest dużo i to mnie zawsze ciekawiło. I tutaj pytanie do bardziej zaawansowanych graczy. Dlaczego tak bardzo popularne jest skupowanie/otwieranie hematów? Szczerze powiedziawszy nigdy nie zagłębiałem się w to ile tak naprawdę można zarobić ale wychodzi tak (aktualne ceny na serwerze )

Zmianka - 2,3kk

Dodanie - 1kk

Rada - 4kk w zalotach do 4,5

Zwój 3,5

Pelerynki 200 szt - 11kk

Rękawice - 1kk

Pd - 500/1kk

I co? Ww drop ma mi dać więcej złota niż te 180kk ? Podejrzewam że tu bardziej zależy od kwestii szczęścia co dropnie no ale nie wiem, dlatego pytam się was bo hematów mam dużo i zwykle je sprzedaje a może popełniam błąd.

Za ogarnięte i uzasadnione odpowiedzi lecą like

Pozdro.

bez gif

Opublikowano

Sprzedawaj je, przy takich ilościach hematów jest strasznie dużo zachodu ze sprzedawaniem dropu.

Bardziej się opłaci szybciej sprzedać hematy i przez reszte czasu dropić nowe niż bawić się w sprzedawanie dropu.

Ps. nie rób mi konkurencji mi po 1kk/szt schodzą :D

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Sprzedawaj je, przy takich ilościach hematów jest strasznie dużo zachodu ze sprzedawaniem dropu.

Bardziej się opłaci szybciej sprzedać hematy i przez reszte czasu dropić nowe niż bawić się w sprzedawanie dropu.

Ps. nie rób mi konkurencji mi po 1kk/szt schodzą :D

No widziałem twojego ss'a to miałeś na szamanie ponad 1k hematów więc wiesz :D. Po drugie napisz do mnie jak możesz na GG: 44096152 bo mam parę pytań :D.

Pozdro i dzięki za odp.

bez gif

Opublikowano

Może Ci się opłacić otwieranie skrzynek, tylko wszystko zależy od szczęścia.

Łatwiej sprzedać hurtem 200hematów niż 2strony dropu ;)

Więc jeśli zależy Ci na paru kk więcej ( chociaż to ryzykowne) możesz otwierać tylko licz się z długą sprzedażą ;)

1371897076-U387138.png

Pomogłem?

Daj+

Opublikowano

Teraz opłaca się bardziej otwierać niż wcześniej, ceny poszły bardzo w górę także masz większą szansę na zarobek.

Hematy same schodzą po 800-1kk, na samych zmiankach idzie też dobrze zarobić bo średnio z 200 hematów jak otwierałem miałem 50-70 zmianek, resztę też idzie sprzedać i wyjdzie na zero, ale ogółem myślę, że bardziej opłaca się sprzedawać hematy, nie ryzykujesz i masz pewny zarobek.

Opublikowano

Sprzedawaj Hematy , zrobiłem dośwadczenie :

- Sprzedałem Hematy 100sztk. = 100kk

- Pootwierałem Hematy i sprzedałem drop = 65kk

Sprzedawaj Hematy.

giphy.gif ­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...