Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft - Problem

ThePatrol258

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, do niedawna gdy grałem w minecrafta na różnych serwerach było wszystko ok jednak nagle z nieznanych mi przyczyn podczas gry minecraft zaczął się lagować po czym wyskakiwał błąd Minecraft has run out of memory, nie wiem z jakiego powodu się to zaczęło dziać, wgrywałem optifine oraz zwiększałem ilość ramu dla MC ale to nic nie dawało. Mój komp:

Intel Pentium Dual Core E2180 2,00 GHZ

4 GB RAM (3,25 dostępne)

GeForce 8500 GT (1 GB)

Windows 7 HP (x86)

Na Minecrafta przydzieliłem 1280 MB (więcej nie idzie) ogólnie gra działa w około 60 - 80 FPS ale nagle spadek do 0 i powyżej wymieniony błąd. Był bym wdzięczny za wszelką pomoć ;)

Opublikowano

Za mało RAMu, nic nie podziałasz.

Dziwi mnie to, że więcej nie idzie, jak masz 4GB, więc 2 GB powinieneś bez problemu sobie dopisać.

Może po prostu przeczyść kompa, powinno pomóc.

Innej możliwości nie ma. ;-)

Opublikowano

Za mało RAMu, nic nie podziałasz.

Dziwi mnie to, że więcej nie idzie, jak masz 4GB, więc 2 GB powinieneś bez problemu sobie dopisać.

Może po prostu przeczyść kompa, powinno pomóc.

Innej możliwości nie ma. ;-)

Dzięki, spróbuje przeczyścić. Ale dziwi mnie to że mało ramu bo do niedawna wszystko było ok, i potrafił nawet do 120 fps wyciągnąć.

Opublikowano

Czyściłem kompa (a raczej czyszcze jeszcze odkurzaczem) ale zauważyłem że kiedy pojawia się błąd to użycie pamięci w MC wacha się w granicach 50-150 MB, więc chyba ramu mu nie brakuje. Czy może być to spowodowane graniem na render distance Far ?

Opublikowano

Tak, Tym więcej ustawiasz tym więcej potrzebuję zasobów minecraft ;)

Gość michal12386
Opublikowano

TenStylOdLajka czy ty się dobrze czujesz ?? 4 giga ram'u to nie jest za mało ja mam 2 i żyję.

może patch javy pomoże bo "czasami" ona też może mieć kłopoty ;P + jak mówi tka zmienić ustawienia graficzne . może i masz te 3.25 giga ram wolne ale czy jakiś jeszcze program ci go nie bierze ?

@ edit jak nic nie da to polecam CCleaner i GameBooster ^^

Opublikowano

Jak narazie mój MC ma przydzielone 1 GB ram i gram na Normal +64 działa ładnie w 80 fps, jeszcze nie wywaliło. Myśle że czyszczenie też trochę pomogło bo dosyć dużo tych śmieci wywaliło.... Jeśli znów wywali użyję game booster. Dzięki wszystkim ;)

Gość michal12386
Opublikowano

jakby co to jeszcze ci podam magiclanuchera dobry jest tam łatwo przydzielasz ram i optifine jakby to było mało ;P daj lajka ^^

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

|||

|||

|------- |||----------|

| kliknij lubię to! |

|------- |||----------|

|||

|||

\___/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...