Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pare pytań co do konsol

CharLes_89

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie doszły mnie słuchy że w ameryce w sklepach można już zakupić nowego xbox- a 360 i stąd też moje pytania:
Czym tak naprawdę będzie się różnić Xbox one i xbox 360 ?
Czy na xbox 360 slim będą wychodziły nowe gry ?
Przez jaki czas będą wychodziły gry na xbox 360 slim ?

Kiedy aktualizacja do xbox 360 slim ?

A co do xbox one moja opinia jest taka że microsoft jest bardzo sprytny co z tego że nie odpalimy używek skoro np. Ubisoft skoro na xbox jest taka blokada to Ubisoft da takie same warunki ps4... Xbox bardziej zaczął pogoń za firmą Apple.. Faktycznie może ps4 będzie tańszy co w polsce daje Duży Plus ale przypominam że ceny na ps4 gwałtownie wzrosły... Czyli ten wasz do dupy xbox zpłaci się po 2 kupionych grach ...

Co więcej nie jestem żadnym fanboyem mam obie konsole. I uważam że obie konferencje były wykonane perfekcyjnie (nie gadać mi o failu microsoft bo to każdemu może się zdarzyć) Ale co najbardziej mnie cieszy to że nie zapomjiano o xbox 360 !!! Bardzo mnie cieszy ten fakt, gdyż nie kupiłbym ani nowego ps4 ani nowego xbox one.. Ponieważ moim zdanie to nie jest taki przeskok jak z xbox na xbox360 czy ps2 na ps3. Dodane opcje w next gen- ach wg mnie nie interesują jak na razie zostaje prze ps3 i xbox 360.. Czekam na wasze opinie i Pozdrawiam ;)

@EDIT MICROSOFT WYCOFAŁ SIĘ Z BLOKOWANIA UŻYWEK

Opublikowano

1. Lepsze podzespoły a co za tym idzie lepsza grafika, więcej funkcji multimedialnych

2. Tak, na pewno przez najbliższe dwa lata

3. j.w, dodatkowo firma EA zapowiedziała, że ich tasiemce czyli Fifa itp. będą wypuszczane do 2017 roku na X360 oraz PS3

4. Nie mam pojęcia

Dokładnie, ta nowa generacja konsol to żaden next-gen, skok jakości grafiki jest dość słaby...

btw. Microsoft wycofał się przecież z brakiem możliwości grania w używki. Będzie można grać na pożyczonych czy tam odkupionych grach.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

nowy xbox to nowa generacja konsol więc różnią się tak jak maluch z nowym BMW. Nie ma jak tego porównać , Xbox One jest kilkukrotnie mocniejszy od starego , ma znacznie więcej funkcji. Gry na xbox360 mają wychodzić ale znając życie będzie tego baaardzo mało i w słabej rozdzielczości. Mam wrażenie że coraz nowsze gry na x360 wyglądają coraz gorzej gdyż twórcy nie starają się wyciągnąć maximum z konsoli tylko tyle by jakoś tam gra wyglądała. Razem z nową generacją konsol wyjdą coraz to nowsze technologie więc graficznie konsole będą się różnić drastycznie. Wystarczy porównać ostatnie gry xbox360 do tych co będą na xbox1. Mimo że dopiero powstaje już znacznie przewyższa starą konsolę a przeczuwam że maximum konsol wyciągnie się za ok 4 lata jak to zazwyczaj jest. Jeżeli planujesz kupić konsole obecnej generacji to xbox moim zdaniem jest lepszy od PS3 , lecz jeżeli zdecydujesz się na next gena to szczerze mówiąc PS4 już teraz wygrało pod każdym względem ( desgin , cena , polityka , społeczność , system , procesory itd .) W dodatku na PS4 uruchomisz gry z PS3 a na Xbox 1 NIE uruchomisz gier z 360.

Opublikowano

A co do aktualizacji dla Xboxa 360, to jeśli chodzi Ci o tą w której usuną Miscrosoft Points, to jest ona planowana na sierpień 2013.

Opublikowano

nowy xbox to nowa generacja konsol więc różnią się tak jak maluch z nowym BMW. Nie ma jak tego porównać , Xbox One jest kilkukrotnie mocniejszy od starego , ma znacznie więcej funkcji. Gry na xbox360 mają wychodzić ale znając życie będzie tego baaardzo mało i w słabej rozdzielczości.

Co ma piernik do wiatraka ? Gry są pewnie robione pod 1080P

Opublikowano

rozdzielczość tekstur... Np. w Bf 4 tekstury będą niewyraźne a czasem pixelowane , nowa generacja konsol udźwignie dużo więcej pixeli na danym modelu przez co model wygląda znacznie ładniej ( porównajcie sobie BF3 na PC z grafiką ultra z BF3 na konsole ). Załóżmy że np. skrzynka w grze xxx na Xboxie składa się z np. 512 pixeli to ta sama gra jeżeli wyjdzie na xboxa 1 może spokojnie mieć czterokrotnie więcej pikseli gdyż konsola jest wstanie utrzymać taką ilość pixeli w stabilny dla gry i konsoli sposób. Oczywiście im więcej pixeli tym lepsza grafika.

Opublikowano

Ziomek nie chce ci nic mówić ale to jest konsola z 2005r.

W BF3 na X360 nie widziałem żadnego pixela bez HD.

Im lepsza rozdzielczość 480/720/1080p tym więcej pikseli masz na ekranie a nie czym nowsza gra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...