Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Gra o Tron - Książka

KamileX227

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałem się zapytać która książka R.R. Martina to kontynuacja ekranizacji Gry o Tron przez HBO ?

Spodobał mi się serial a o książce słyszałem same dobre opinie więc chciałem przeczytać :P. Nie wiedziałem gdzie indziej napisać ten temat (na jakim forum). Jeśli coś w pytaniu jest nie jasne proszę o zapytanie się w komentarzu bądź PW ;)

Click It Or DIE

Opublikowano

Nie jestem pewny ale to chyba któraś z tych części jak znajomy mi mówił.

Nawałnica mieczy: Krew i złoto
Uczta dla wron: Cienie śmierci
Sam raczej zacznę czytać książkę bo czekać rok na nowy sezon :/ Tak wgl polecam Ci przeczytać od początku, ponieważ wiele wątków jest pominiętych itp.

2u40wi1.jpg

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź ale może ktoś podać dokładniej która to książka ? (A jeśli nie książka to który fragment rozdział ? ) :P

Chciałem czytać od początku ale uznałem że nie chce mi sie od nowa dowiadywać tego samego a o wątkach pominiętych już słyszałem od koleżanki wydaje mi się że nie muszę wiedzieć xD (NIE CHCE MI SIE CZYTAĆĆĆĆ :D)

Click It Or DIE

Opublikowano

Chciałem czytać od początku ale uznałem że nie chce mi sie od nowa dowiadywać tego samego a o wątkach pominiętych już słyszałem od koleżanki wydaje mi się że nie muszę wiedzieć

No chyba nie.

Jedynie pierwszy sezon trzyma się bardzo dobrze względem książki, a potem już jest gorzej.

Bardzo dużo rzeczy wygląda inaczej już od 2 sezonu serialu i zdecydowanie nie czeka cię powtórka z rozgrywki, a jeszcze więcej nowości.

Trzeci sezon tak samo. Trochę lepiej wypadł, ale to nie jest to samo co w książce.

Cała saga nazywa się Pieśń Lodu i Ognia.

1 sezon został nakręcony na podstawie Gry o Tron, drugi Starcie królów, trzecia Nawałnica mieczy. Stal i śnieg, ale trochę pomieszali z drugą.

Bierz się chłopak za książki, bo omijasz bardzo dużo świetnej fabuły...

W serialu byle by cycki wrzucić a pominąć to co najważniejsze <_<

58815786.jpg

Opublikowano

Ehh każdy pisze to samo. lecz wątpie żebym przeczytał wszystkie części ;P. Temat do zamknięcia spróbuje :D.

Click It Or DIE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...