Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[FAST] Najlepszy sposób na naukę!

.old

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Szukam sposobów dzięki którym mogę się szybko (do jutra) nauczyć wszystkiego co jest związane z epokami literackimi (Antyk --> Współczesność). Dodatkowo jeszcze mam do nauczenia się gramatyki (części zdania, mowy, rozbiór logiczny, gramatyczny, związki te rządu itp. ale z tym se jakoś poradzę, bo lepszy z gramatyki jestem). Macie jakieś dobre sposoby? Bo jeśli nie nauczę się to skończę z dwójką z polaka, a nigdy nie miałem 2 na koniec z polaka!!! Dowiedziałem się o tym wczoraj, bo jakoś wtedy pani czytała oceny proponowane. Na razie trochę się pouczyłem, będę chciał dzisiaj się długo uczyć u wstać 4:30 żeby w ciszy i spokoju się przygotować (mam na 8:00). A i sobie poszukałem z epok dat, przedstawicieli oraz obszerny plik Worda ;) Ale jak tego wszystkiego nauczyć się do jutra??? Pomóżcie, muszę mieć trójkę!

Szkoda, że o tym dowiedziałem się dzień temu 8S Mam wysoką poprzeczkę - Pani mi powiedziała, żebym miał 4 (pewnie motywacja, tak przypuszczam). Na pewno sobie jakoś poradzę, czuję, że dam radę! A dobra wena się właśnie liczy! :D I zapamiętać: Nie ignorować spytania co wychodzi z danego przedmiotu, jeśli jestem przekonany o jakąś ocenę. Myślałem, że mam solidną tróję ;/ Jak zawsze w dodatku.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Kojarz sobie nazwy, przedmioty z czymś, czego używasz codziennie. Zrób sobie karteczki, z krótkimi notatkami i czytaj. Możesz też z jednej strony napisać pytanie, a z drugiej odpowiedź. ;-) Bardzo szybko zapamiętasz. :)

Opublikowano

Poukładałem sobie wszystko jak najkrócej, wstanę bardzo wcześnie i się solidnie przygotuje (jak wiadomo w nocy jest cisza :D) więc jakoś sobie poradzę, spróbuje. Nie zamykać na razie tematu, napiszę co jutro dostanę 8S

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Wypisz sobie (nie wydrukuj, tylko weź książke i własnoręcznie napisz na kartce) najważniejsze daty i pojęcia i się ucz. Ja jak mam dużo materiału i mi się nie chce to do 23-24 w coś gram i potem się ucze do 4-5. Pomaga, łatwiej sie zmotywować.

Opublikowano

Siadasz i się uczysz, innego sposobu nie ma. Co to w ogóle jest za pytanie? Wyłącz sobie kablówkę i internet, wtedy zobaczysz jak w domu pusto.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

6:30 a on na mpcforum siedzi zamiast sie uczyc

no to gratuluje, obys nie dostal tej trojki

Lepiej siedzieć do 4 nad książkami a potem zdrzemnąć się 3 godziny, bo wtedy w mózgu wszystko sie zapisuje niż rano przed szkołą

Opublikowano

Dobra dobra, już informuje jak poszło <3

Pani była na ten dzień "solidnie" przygotowana więc pytała się, kto zalicza np. dyktando, kto coś innego itp. Nie wiedziałem, że jeszcze da się to poprawić, więc poprawiłem to dyktando z 2 na 4 ;D (1 błąd to ocena niżej). I jeszcze napisałem z rozbioru logicznego, gramatycznego i wypisać te związki z zdania. Również dostałem 4 i trójkę na koniec mam ;) Na początku "było ciężko, chyba nie dam rady, nie chce mi się, mam to w dupie". A poczytałem trochę, pouczyłem się wieczorem / rano i gitara. Więc jestem happy, podziękowałem i tyle :D Jeszcze poniedziałek tylko mam lekcje, potem kino itp. więc z górki. A z prezentacją z angielskiego poradzę sobie :D Tak więc dzięki za odpowiedzi, pomogły. Więc temat można już zamknąć, wszystko jest dobrze :P Wakacje.. nadchodzę ! B)

Opublikowano

Tak na przyszłość

Daj ojcowi kartke z hasłem i niech ją schowa aż sie nie nauczysz

(Działa)

Od kołyski, aż po grób,
Jedno miasto, jeden klub.
Za te barwy za naszą Stolicę
Pójdą w bój Legii wierni kibice

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...