Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Głośna praca komputera.

hycek9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczyna mnie mocno denerwować fakt, że mój komputer głośno chodzi, a nie jest wcale stary. Przysłuchiwając się zauważyłem, że to prawdopodobnie procesor tak hałasuje, a gry ciągnie na miękko więc tego nierozumiem.

Procek: AMD Fx-6200 Six Core processor 3.8ghz

RAM: 8GB

Karta: Geforce GTX 650 Ti Boost 2GB

Płyta: asrock 970

PS: Komputer był kupowany pół roku temu, dokłaniej w listopadzie. (jedynie karta kupiona 2 dni temu ).

Opublikowano

Dość podobny. Naklejka jest inna

Temperatura w obudowie wynosi 28 stopni a procka poniżej 20... a nadal dość głośno chodzi. Może on niepotrzebnie tak daje mocno?

Wiatrak był po prostu ustawiony na 100% zmiejszyłem na 65% i jakby komputer był wyłączony :)

TEMAT do zamkniecia

Opublikowano

Dość podobny. Naklejka jest inna

Temperatura w obudowie wynosi 28 stopni a procka poniżej 20... a nadal dość głośno chodzi. Może on niepotrzebnie tak daje mocno?

Wiatrak był po prostu ustawiony na 100% zmiejszyłem na 65% i jakby komputer był wyłączony :)

TEMAT do zamkniecia

Nie tyle, co poniżej 20, tylko i AsRock i AMD ma badziewne czujniki, często też pokazują zawyżone temperatury :P.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...