Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Da Sie Okrasc Konto Znajac Id ,przez Program Brutus?

kamilontek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na you tube widzialem dokladnie jak programem brutus ktos okradl konto (na poczcie).Mysle ze na stronie metina by sie tez dalo. Zajmnie sie tym kims?

http://www.youtube.com/watch?v=ME-pjMvkPHA&feature=related

Mozliwe?

banerz.gif

GG: 3699230

Opublikowano

Moje konto ktore mi ktos okradl i mail zmienil

Dokladnie mi oto chodzi zeby ktos sprawdzil czy by to zadzialalo na stronie metina.

banerz.gif

Opublikowano

No ja nie wiem czy się da tym "brutusem" i czy to nie żaden kolejny key, a jak ci okradł konto to na jakiej poczcie ? Bo jak na o2 to możesz przypomnieć hasło odpowiadając

na pytanie pomocnicze ;d

Opublikowano

No ja nie wiem czy się da tym "brutusem" i czy to nie żaden kolejny key, a jak ci okradł konto to na jakiej poczcie ? Bo jak na o2 to możesz przypomnieć hasło odpowiadając

na pytanie pomocnicze ;d

nie haslo do maila zmienil, tlyko zmienil maila z konta ;/

jezeli sie da na poczcie, to i na metin2.pl sie da, tak mi sie wydaje

banerz.gif

Opublikowano

Obejrzałem inny filmik, do tego trzeba też mieć IP kolesia a to będzie trudne do zdobycia.

Ta.. A jak jeszcze kolega ma zmienne IP, to będzie jeszcze ciekawiej :)

Opublikowano

A co ip hamachi ma wspólnego z normalnym ip ?

... o.O

edit:

zapuść mu keyloggera na komp w końcu to twój kuzyn niby to masz dostęp do jego kompa nie ? =,=

Opublikowano

Metoda BruteForce jest dobra gdy ofiara wprowadziła krótkie hasło, a gdy hasło jest stosunkowo długie i w dodatku ma znaki specjalne duże małe litery wyszukanie hasła może potrwać wieki. Zależy to też jaki masz procesor i szybkość internetu. Im lepsza konfiguracja tym powinno szybciej pójść :P

ei3809.jpg

ICESHARD.COM.PL

Opublikowano

@up

wydaje ci się.. aha ;/ to w takim razie napiszesz po co do metody BruteForce potrzebne jest IP :P:P:P Jak ktoś nie ma pojęcia o tym to po co spamuje :P

ei3809.jpg

ICESHARD.COM.PL

Opublikowano

Autorowi chodziło o to czy programem brutus (jest to program który wbija cały czas różne kombinacje liter, cyfr, znaków specjalnych itp. lub metodą słownikową, czyli ma wgrane kilkaset tys. wyrazów i próbuje każdy z nich wpisać i jeżeli natrafi na poprawne hasło to je wyświetla) złamie hasło do profilu pewnego gracza na stronie metin2.pl

Odpowiedź brzmi nie!

Dlaczego? To proste na stronie metina po kilku nieudanych próbach wpisania hasła wyświetla obrazek który trzeba przepisywać.

I brutus by się nam "zacioł"

Według mnie jeżeli znasz gościa i znasz jego ip, bodź jesteście w jednej sieci lokalnej spróbuj przejąć ciasteczka gdy jest on zalogowany, podmienić ze swoim w przeglądarce i zmienić e-mail, potem odzyskać hasło na poprawny login i email.

Licze na 5

Opublikowano

czytajac wasze wypowiedzi ,zrozumialem ze programem brutus sie nie da okrasc konta :P

Ma ktos ardamaxa z serialem ( bez keya w nim :P )

banerz.gif

Opublikowano

Dobra teraz wyjaśnie wam to prościej:

1)

Co to jest program brutus i jak on działa

Brutus - Program hakerski łamiący hasła metodą brut force Opis - Wikipedia oraz metodą słownikową Metoda Słownikowa - Wikipedia

To wam powinno wystarczyć (to nie jest forum o hackingu tylko o "wspomagaczach" to gier)

2)

Dlaczego nie da się złamać haseł do kont na stronach typu Metin2, Travian, Plemiona, O-game i inne?

Dlatego że na tych stronach po kilkukrotnym wprowadzeniu złych danych będzie wyświetlany kod obrazkowy do przepisania

3)

Jak inaczej można przejąć konto.

Najlepszym sposobem jest przejęcie ciasteczka, (pliku który zostawia każda strona po wejści na nią, znajdują się w nim informacje takie jak, ip z którego się zalogowaliśmy, nazwa domeny, czy jesteśmy zalogowani czy nie itp.)

\

Tego nie będę wam tłumaczył. ;], nie jest to legalne, a pozatym jak byście się czuli jak by wam skasowali konto?

/

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Siem jak juz ktos wspominal : Trzeba miec IP kolesia to sie nadaje do pomocy przy znanym tricku z mmogame ;) dokladniejszy opis mozecie znalezc wpisujac w wyszukiwarce Sposob Na Konta dajcie lin ja to przetestuje :D (na kompie brata oczywiscie :D)

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

hmm znalazlem inny sposob w ktorym moze sie on przydac tez zwiazany z trickiem mmogame np kolo zmienil e maila a ponownie mozna zmienic dopiero za 7 dni znasz ip maila ale nei znasz hasla ;) i brutus zlamie ci haslo wysles podpowiedz i konto nasze :)

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

3)

Jak inaczej można przejąć konto.

Najlepszym sposobem jest przejęcie ciasteczka, (pliku który zostawia każda strona po wejści na nią, znajdują się w nim informacje takie jak, ip z którego się zalogowaliśmy, nazwa domeny, czy jesteśmy zalogowani czy nie itp.)

\

Tego nie będę wam tłumaczył. ;], nie jest to legalne, a pozatym jak byście się czuli jak by wam skasowali konto?

/

Porządna strona ma w ciasteczku tylko numer sesji która i tak zazwyczaj się kończy po jakimś krótszym czasie. Musiałby wiedzieć o której dokładnie się zalogował ten koleś co mu ukradł i podesłać mu exploita jakoś.

Metoda BruteForce jest dobra gdy ofiara wprowadziła krótkie hasło, a gdy hasło jest stosunkowo długie i w dodatku ma znaki specjalne duże małe litery wyszukanie hasła może potrwać wieki. Zależy to też jaki masz procesor i szybkość internetu. Im lepsza konfiguracja tym powinno szybciej pójść :P

Łamanie długiego hasła metodą 'na pałe' na najlepszym dostępnym sprzęcie trwałoby kilka miliardów lat więc nie wypowiadaj się jak nie wiesz na czym to polega

Tutaj z wikipedii

Łamanie 128-bitowego szyfru (AES) na milionie komputerów, każdym potrafiącym wykonać miliard prób na sekundę zajęłoby: 11 miliardów miliardów lat,

czyli ok. 550 czasów życia wszechświata (przyjmując, że ma 20 miliardów lat).

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...