Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Wasze wspomnienia z CA

AntyVirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a chuj... napiszę wam coś o mojej "przygodzie" z CA.

Zacząłem grac od fazy CBT (zamknięte beta testy), dostałem się do nich jako jeden z chyba 1000 osób (bo tyle Nexon wypuścił na początku). Ten okres był najowocniejszym okresem jeśli chodzi o "nielegalne" granie. Wszystkiego było od groma, cheatów, glitchy, modów - wszystko czego cheater zapragnął.
Dało się wyjść praktycznie w każdą ścianę jeśli znało się sposób. Po ogarnięciu sporej ilości glitchów, stwierdziłem że było to nudne... Więc zająłem się tworzeniem modyfikacji, i jakoś to leciało.
Nigdy nie miałem jakiejś specjalnie wysokiej rangi, tysięci GP. a NX załadowałem może ze 2 razy

Tak na szybko w skrócie ;)

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Był rok 2010. Jako mały knypek grający w piłkę nożną w juniorskich drużynach IV - ligowego Opolanina, dostałem nowy, wydajniejszy komputer. Po meczu poszedłem do kolegi, który chwalił mi się, że znalazł "zajefajną" gre. Od razu mi się spodobała i szybko wróciłem do domu by ją pobrać. Początki nie były łatwe( przy randze SFC miałem kd ok. 0.50 ). Po kilku tygodniach gra mi się znudziła, bo mało zabijałem. Zacząłem grać w metina i FIFE 11 ( w 2010 to był HIT :D ), lecz i te gry szybko mi się znudziły. Powróciłem do CA. Okazało się, że w cle nie jest tak źle i nowym kontem nabijalem coraz wyższe i wyższe KD, skończyło się na 1.62 i ten sam kolega co mi polecił gre pokazał rowneż HAXY. To był największy mój błąd w życiu, po kilku rundach dostałem bana i przestałem grać. Przerwa trwała prawie 2 lata i dziś gram już nowym kontem.

_TheTactical <----

Będziesz legendą, człowieku! There are soldiers and then, there are snipers...

Opublikowano

haha, tak to jest, mówisz, że już więcej nie zagrasz ale wspomnienia z tą grą Ci na to nie pozwolą i tak czy siak zagrasz.

"Ten, który pokona samego siebie jest najpotężniejszym z wojowników."

Opublikowano

Zgadzam się z tobą AntyVirus.

Ja z tą grą kończyłem już 12 razy max przerwa to pół roku.

Ale coś czuje że teraz już skończę raz na zawsze ;d

Opublikowano

Mi brakuje tych czasów bez mutagenów i jak się opłacało grać w QR dla expa.

Sama przyjemność, każda rozgrywka inna, a nie tak jak w HQ że można zasnąć.

To samo CF. Każda rozgrywka inna.

Oczywiście zestaw full nx umilał mi rozgrywkę :)

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Opublikowano

Tamtego lata (Lub zimy - Nie pamiętam), Gdy jeszcze grałem w gry na gry . pl, podczas ładowania jednej szitowej gry wyskoczyła mi reklama CA eu. Ja, jako iż byłem mały i klikałem na każdą reklamę, postanowiłem ściągnąć tą grę. Zalogowałem się i włączyłem dowolną mapę ( Shortfuse) Gra mi się strasznie spodobała i gram do dzis.

2 wspomnienie to to, jak nabiłem moje pierwsze anbeliwybul Za pomocą UMP.

2d6tno4.png

BANNED :(( na 15 dni

Opublikowano

ja zawsze gram w swieta a glownie w ferie nie wiem czemu jakas taka atmosfera xD i te czasu kiedy gralo sie w corolli klan slaby ale zawsze bardzo fajni ludzie na poziomie ;)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

znalazł się ten co myślał, że za głupią odpowiedź dostanie like a tu prosze warn :)

nie odpowiadam komuś dla kogoś -.- ... wyrażam swoja opinie ... a że jesteś zjebem czekająca na respekt innych na tym forum to nie moja broszka stary ... warny mało mnie ruszają

-Cyganeczek-.png

Daj - s*ko xD

Opublikowano

Rok ~2008/2009 (nie pamiętam dokładnie), zacząłem grać w CAE, a że słabo mi szło to najpierniczałem przez dość długi okres na hackach wbijając ok. 1LT3/4 - po czym dostałem perm bana. Od tamtego czasu ani raz nie włączyłem już cheatów (po za modami na CA-RU) ^_^

Potem udało mi się wbić 2LT1 grając full legal praktycznie tylko na Eliminations, możecie sobie wyobrazić że musiało to dłuuuugo trwać aż do kolejnego bana, za co (?) NIE MAM POJĘCIA, tajemnica ta nie została przeze mnie nigdy odkryta - Ban4Fun. Co gorsza dzień przed banem zakupiłem Perma T-2 i 130zł w plecy.

Zrobiłem sobie wtedy ok. 6 miesiecy przerwy od CA i poświęciłem się grze Silkroad Online.

Wróciłem ... w ciągu niecałych 2 miesięcy wbiłem Majora 2 (dla Elite Perma) grając praktycznie tylko HQ z full Spec itemkami, passami itp.

Co ciekawe jako MAJ2 miałem ok. 3k killi ^_^ Ewenement. W tym momencie powoli dobijam MAJ4 (od MAJ2 gram tylko Elimki).

Co najlepiej wspominam ?
- Turnieje MPC i jako organizator w dawnym Combat Arms Private i jako uczestnik,

- No Life HQ przez prawie całe wakacje w mega ogarniętej ekipie,

- MPC Clan który przez dość długi okres funkcjonował, a teraz w dalszym ciągu utrzymuje kontakt z kilkoma osobami,

Co najgorzej ?

- W tym momencie CHEATERÓW, którzy wbijają na moje roomy mimo że mam Elite (i tak dostają kicka <10sek).

- Liczne bug i glitche na super mapkach typu Snow Valley czy Oil Rig.

- Słaba polityka Nexona - Eventy, Ceny itemów zarówno NX jak i GP nie mówiąc już o Update.

Jak ktoś jest zainteresowany grą że mną to PM podam IGN/GG/Skype/TS, często wieczorami gramy większą ilością osób :)

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Czasy gdy zagrałem pierwszy raz nawet nie pamiętam , o grze dowiedziałem się od kolegi którego nie było 3 miesiące w szkole bo właśnie grał w Combata i nie miał czasu na szkołe .

i wtedy Granie granie granie potem clan i po dłużysz przerwach technicznych do tej pory mam ( 1 LT , permy z urodzin combata , 40k GP , 0 NX )

najbardziej wciągało mnie FireTeam i QR , najlepsze moim zdaniem typu gdy gdzie liczy się zręczność i te czasy jak na FT podniosło się Machin guna *.*

Śmieszna historia z której śmieje się do dziś to byłem w clanie siedzę na Ts , kolega wchodzi (22lata) oczywiście jakiś kox z niego nie był ;p

i mówi do mnie że dziś się musi najebać bo pojutrze wyjeżdża do roboty za granice , no ja mówię no to chlej co ty mi mówisz i on do mnie z takim tekstem

Robimy tak ty mnie raz zabijesz pije jednego kielicha ja cie zabije jestem koxem a ja śmiech no dobra i pytam się co będzie pił a on Absolwenta a ja ok.

Oczywiście po 15-20 min na mapie Sector już był spruty jak świnia i do tej pory pamiętam jego słowa z których nie mogę do dziś .

Cytuje : Ty ku*** czitujesz , Ku*** je*** lagi , Nie ma piłem kielicha , i jak o 3 w nocy dzwonił po pizze ... xD

1386958799-U112610.png

Opublikowano

Pamiętam tę muzykę w lobby:

Ona była taka zajebista i dzięki niej mam takie wspomnienia z CA z tamtych czasów jak grałem z kumplam, że nie moge normalnie.

Kiedys ta gra opierała się na przyjemności grania a teraz bardziej pod kase.

"Ten, który pokona samego siebie jest najpotężniejszym z wojowników."

Opublikowano

Ja zacząłem grać jakoś w 2k10 jeszcze jak na tle podczas uruchamiania gry była Mei ;)

Tamte czasy ? Było 10 razy lepiej. Głównie chodzi tutaj o hackerów. W tamtych czasach hacker na roomie, to jak igła w stogu siana. Ogólnie byłem zadowolony, ponieważ wtedy CA chodziło mi jeszcze płynnie na 1.8Ghz, 1GB RAM'u i karcie 256vramu;p

9368_gold.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...