Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Wasze wspomnienia z CA

AntyVirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie wiem czy był taki temat ale dobra.

Jakie są wasze wspomnienia z tą grą ?

Kiedy zaczeliście grać?

Oto moje ;d nudzi mi się więc powspominam ;d

Były to podajże wakacje 2009r. Chodziłem wtedy do 4 klasy chyba.Z kolegą jeździmy na rowerach kiedy to on zapytał się mnie czy chciałbym pograć w grę. Pytam sie jaką a on na to Combat Arms Europe. Ja że nie znam takiej i mogę pograć ;d. No to wbiliśmy do mnie i włączył pobieranie tej gry a my poszliśmy na ryby :D. Kiedy wróciłem a kolega poszedł do domu. Zainstalowałem ją i włączyłem. Moje pierwsze wrażenia były wspaniałe :D. Pierwszy raz widziałem tak fajną gre. I od tego się zaczeło. Całe wakacje od rana do nocy grałem, ale niestety mam komputer bardzo słaby więc mapki ładowały mi się wtedy po jakieś 15- do 60 sekund. Całe wakacje grałem, z racji tego iż byłem mały to nie wydawałem kasy na NX bo nie wiedziałem po 1 jak a po 2 po co to ;d. Pamiętam tę grafikę jaka była w tedy, jaka muzyka i atmosfera.

Wszystko było fajnie do 2011r. ( nie pamiętam dokładnie ) kiedy to weszła nowa aktualizacja, nowy wygląd całego menu, i grafika lepsza w grze. Od tamtej pory prawie wcale nie gram bo mam b. słabego kopma i mapy się nawet po 4 min ładują po tej aktualizacji. Ale może niedługo kupie nowego kompa i będę grał od nowa na nowym koncie, kupował NX i cieszył się wspaniałą grą i zerem lagów. Ehh co to były za czasy. Strasznie chciałbym pograć od nowa. Za tydzień wakacje i no tak mi się przypomniał COMBAT ARMS :).

Opowidajcie od kiedy gracie i jak to się zaczęło :P

"Ten, który pokona samego siebie jest najpotężniejszym z wojowników."

Opublikowano

Moje wspomnienia?? yy...nawalałem w tego lewackiego Warrocka od dawien dawna jak jeszcze nie wiedziałem co to CA

i w sumie nie pamiętam jak zacząłem w to grać, chyba kumpel mi powiedział że coś lepszego od WR znalazł i się zaczęło

a zacząłem grać też chyba koło 2009 roku, pierwsze konto zbanowane, drugie porzuciłem bo chciałem chłopke a mi mama en iksuf nie chciała kupić ;/

Opublikowano

musze przeklnąc do tego tematu ... KURWA ... jebie was na głowę co wy wymyślacie na tym mpc ... -.-

znalazł się ten co myślał, że za głupią odpowiedź dostanie like a tu prosze warn :)

Opublikowano

Moje wspomnienia:

bylem gowniarzem, jako pierwszy z moich kolegow zaczalem grac w CA po czym wszysci inni zaczeli grac ;)

Pamietam, 2009 rok, malo map, skromnie z broniami, stary interfejs.

Najbardziej w pamieci utkwilo mi dodanie quarantine mode (dzis regen) oraz dodanie sektora 25-event-dziennie po hazardzie, dropnelo mi 100k ^^

Pamietam tez event, gdy myst-g kosztowalo 2k gp, nakupowalem mase tego i same jajca ;/

A tak nawiasem jest tego masa, nie mozna wszystkiego wymienic ;)

//random 2k9 ;)

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Podsłuchałem w gimbazie że grają w taką grę, to z ciekawości ściągnąłem i gram :P

Opublikowano

jak zacząłem grać w combata to eee stop :D combata zacząłem grać jak w google wpisałem gordonsys i zobaczyłem liste gier och co to było aim 360 stopnie umb ++ ach jo 29 banów na perma like me <3<3<3<3<3<3

Opublikowano

A no tak jeszcze pamiętam jak 1-wszy raz hacka od GordonSys włączyłem :D. To była podnieta. Same fantastic i unbelievable.

I dostałem bana ;d na koncie z wysokim lvl ;d

Opublikowano

Gram od bety ;> ( wiem, że ze mnie jest bot)

grało się te QR po wbiciu SFC się cieszyłem bardziej niż teraz jaką kolwiek inną rangę.

Było duużo hackeów ;> ale to były początki a początki są zawsze trudne.

Mała ilości broni,kilka map <3, zbanowane konta ;c.

Kiedyś jak się miało coś za NX to odrazu kozak a teraz tylko nx kid, cqb kick!

Ach.. te czasy już nigdy nie wrócą ;/

Nie lubię się za bardzo rozpisywać więc to tyle ^_^

Pozdro, Magic

Opublikowano

No kiedyś moim zdaniem było lepiej w CA niż teraz. Chodzi mi głównie o tą atmosfere oraz grafike.

@EDIT: Znalazłem swoje zbanowane konto!

Data dołączenia do gry: 13.03.2009

Opublikowano

Hmm. Cała gra zaczęła się u kolegi. Chodziłem do niego często i wtedy jedynym dobry FPS`em było CA. Moją ulubioną mapą byłą Two Towers. Po kupnie lepszego komputera postanowiłem w nią zagrać.(oczywiście swoim kontem) Nabiłem chyba 3 daszki i kd 0.29. Był to w sumie mój pierwszy FPS. Przestałem grać w CA i zacząłem grać w metka. Po 2 latach gry w metina, zostałem zbanowany. Nie było w co grać to w tamte wakacje wróciłem do CA robiąc nowe konto. W sumie nabiłem od czerwca do sierpnia 2lt3. Potem zacząłem inwestować w nxy i gra sama już się ciągnęła, bo zawsze było co robić. Gram nadal w ca, codziennie i mam już LTC 4. Trochę namieszana ta historia. :huh:

674071459604241683421.gif

Opublikowano

UP@ I widzisz ;d teraz jesteś modem hehe ;d, też bym grał jak bym miał dobrego kompa ale trzeba nazbierać kase i kupić ;d

A moją ulubioną mapą jest Waverider i Snow Valley.

Opublikowano

W Combat Arms zacząłem grać od 2k8 nie pamiętaj dokładnie ,którego miesiąca ;/ Początki były niezapomniane moje pierwsze konto ,które nabiłem o jedną rangę niższą od MSG ( nie pamiętam jak się nazywa :] ) kd. 0.61 grałem tak bodajże kilka tygodni aż do momentu ,gdy spotykałem hackerów od ,których ginąłem. W chuj tak mocno się wkurwiłem ,że mówie też sobie zagram na hacku, no to ściągłem jakiegoś hacka od Gordona i grałem sobie tak pocinając na ghost mode czy jak to się teraz nazywa aż wkońcu dostałem bana. Potem miałem długą przerwę i następne konto założyłem w 2k10 ,które mam do dziś z rangą 1L3 kd. 1.30 i już wogóle nie grając w nią, bo gra straciła swój smak już dawno temu, spotykając hackerów i spotykającego gości ,który co 2 to spec. Nie gram już, ostatnio tylko się z ciekawości zalogowałem na konto pograłem chwilę i odinstalowałem i niezamierzam już wracać ;)

Opublikowano

Pamiętam jak ponad dwa lata temu, bodajże to były ferie 3 gimn dowiedziałem się o CA od kolegów z klasy.

Grywałem sobie tam jakoś, ale po wbiciu SFC zrezygnowałem ( konto Pba47 ).

Później zgadałem się z kolegą i wróciłem do gry. Zawsze się śmiejemy gdy wspominamy sobie jak nie mieliśmy NX i jak zazdrościliśmy, każdemu który miał, a o permach nawet nie wspominając.

Egzystowaliśmy sobie na tyle, żeby móc kupić sobie broń na 1 dzień za GP. Później w wakacje tego samego roku, zaczęły wpadać nx. Pamiętam jak miałem uzbierane 25k na perma. Marzyło mi się CQB, ale wtedy wpadł taki bug, że kupowało się broń na dzień i jeśli przedłużyłeś renewalem na 1 dzień dostawałeś broń na perma, a jak na więcej dni to przedłużało broń na parę lat. Miałem wtedy 6 permów, 2 bronie do 2015 roku i M4A1 Sopmod do 2019 roku. Macie screena: http://www.mpcforum.pl/uploads/images/1371763073-U850736.jpg

Ale oczywiście szczęście nie trwało długo bo usunęli to po jednym dniu, a moje 25k nx przepadło.

Szybko znów uzbierałem 25k i kupiłem już normalnie CQB, później Famasa G2, WA2000 oraz M4 Super 90 i tak sobie szło do bodajże 16 permów.

Wtedy ban za kupowanie nx :D ( całkowicie niezwiązany z moim sposobem na nx ), i chcą 30$ za unbana -.- Olałem ich i kupiłem sobie 2 konto ( Pba47- ). Grałem sobie, grałem. Udało mi się złapać polskiego FM CA, który zakomunikował mnie o nowym lepszym supporcie, no i rzeczywiście dostałem unbana za darmo. Teraz mam dwa konta i łącznie 40 permów ( chyba, już nie liczę :D )

Szkoda, że nie mogę powiększyć tej liczby.

Ostatnio zrezygnowałem z gry, gdyż lagowała bez powodu na rzecz WarZ, ale gdy już ogarnąłem całe WarZ na pamięć ( 3 miesiące ) powracam powoli do gry.

Grywam na Pba47- ( aktualnie COL 1), a z nudów na Pba47 ( CPT 5 ).

Plusem tej sytuacji z banami jest to, że mam pełno classic speców na Pba47 w tym Classic Raven na 90 :D

Pamiętam jak się ciupało CF i QR dla expa i to była zabawa. Teraz jest to nudne, a te mody nieopłacalne.

Pamiętam jak dodawali nowe bronie, a teraz co? Nie mają licencji więcej to dodają tłumnik do jakiegoś gówna i sprzedają za nx xD

Na obydwóch kontach miałem około 1 500 000 nx ( 2x nx grade gold ), w tym około 300 000 na gifty :)

Jeszcze w międzyczasie byłem w tym dziale modem, ale doststałem bana za nic -.-

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Opublikowano

Ja pamiętam jeszcze shop hacka. Jak sobie kupowałem na małym lvlu broni dla tych większych LT itp :D Ahh ale już nie ma ;d ALE super się grało. A co najlepsze to na tym sh grałem bardzo długo, nawet z 1 czy 2 miechy i nie miałem bana ;d. Pamiętam też jak Nexon zminił wygląd całego menu oraz w grze. I wtedy zrezygnowałem ale potem znowu chciałem grać i teraz widze, że nowy wygląd znowu będzie ;d

Opublikowano

Wakacje, bodajże 2009 rok, albo 2010. Brat cioteczny mi pokazał, z kd 1.10 zwaliłem mu do 0.41, staare dobre czasy, łezka w oku się kręci.

Opublikowano

Hmmm zaczalem grac tak mniej wiecej od 2009 r. Gralem wczesniej z kumplami w WarRcka .... Znalazlem CA gdzies tam na necie powiedzialem kumplowi noi zaczelismy grac. OOOO panie co to wtedy bylo pamietam jak uczylismy sie to ogarniac na Junk Flea ^^ expilo sie tedy na Cabin/ Black lung. Robilismy sobie wyscigi kto uzbiera wiecej GP kto bedzie mial wieksza range itp. Oczywiscie przegralem ^^ Pamietam jak przezywalem to jak juz wbilem CSM bylem juz taki podjarany ze za niedlugo bede mogl sobie kupic Viper !!!!!!!!! + med kit ;D Unfotunatelly, Po wbiciu CSM 3 bedac jeszcze Sczylem chodzacym do 1 gim zauwazylem na MP jakis tak komunikat na dormowe NX. No to znowu sie podjaralem, sobie ysle a kupie jakiegos perma i pochwale sie kumplowi i bede zajebisty ;D Wbilem na stronke lognolem i nic. No to sobie mysle no ciul skoro nic sie nie dzieje to trdno szkoda czasu gramy dalej ^^ Wbijam na CA loguje i ...... Zle haslo, uukradli mi konto. To bylo zajebste konto CSM3 k/d 0.50 ^^ 50k gp xD Zalozylem nastepne, to bylo jakos tak na spontanie po prostu odpalilem przegladrke pochodzilem po zakladkach zauwazylem strone CA i sobie myle a zrobie sobie nowe konto zagram 2-3 black lungi i usune. No to zaloylem okazalo sie ze sa nowe eventy mapy bronie inny interfejs podajze noi gram na tym koncie do dzisja. Mam tak kilka permow nie bede sie chwalil bo juz mnie to podnieca jak dawniej ;D Pamietam jeszcze jak weszla Ghost Town i Sector 25 jak z kumplem pałer levelowaliśmy bo byly jakis tam klucze czy GP hazardy nie wiedzielismy jeszcze nawet ze jest za to ban ^^ I tak napierdalamy razem do dzis z biegiem czasu doszlo do nas kilku nowych i tak leci. Gra jest najlepsza w swoim rodzaju, nie nudzi sie, jest naprawde bardzo fajna, lecz te czsu juz sie nie worca kiedy grales te 2 - 3 mapki (bo tylko tyle bylo) i jarales sie statami 10- 14 , 10k gp Nx-ami na zmiane flagi xD A noi oczywiscie klimat DT kiedy expilem na tym jak pojebany. Przez cale dnie przesiadywalem na tej mapce mam wuchte clearow nie pamietam dokladnie ;)

Pozdro dla wszytkich ktorzy czuja do tej gry taki sentyment jak ja (wiecie o co kaman) ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...