Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak szybko schudnąć

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio troche się zapuściłem i przybyło mi na wadze. Mam 15lat, 180wzrostu i 66kilo wagi. Podajcie jakieś ćwiczenia/diete tylko taką którą da sie wytrzymać (żebym nie czuł się głodny, osłabiony etc)

Opublikowano

Waga jest odopowiednia, ale pewnie ma brzuszek :) Odpowiednia dieta, miesiąc biegania i brzuszek zniknie .

Masz możliwość chodzenia na siłownię? Jak tak to dietka + siłka i palisz masę, spadniesz do 61kg ale mięśnie będą widoczne, potem 6tyg masówki i znów palisz. Zobaczysz, wciągniesz się :)

skpUo.png

Opublikowano

Waga jest idealna .. A jak chcesz schudnąć to słyszałem o djecie żeby jeść ziemniaki przez cały tydzień i nic innego xD Serio ..

lo3wp5.jpg

Opublikowano

Co ty chcesz zrzucać człowieku. Ja mam 186 i 69-70 kg, ty jesteś nieco niższy i chudszy; nie masz po co chudnąc.

Chyba, że masz 80 % tkanki tłuszczowej, to wtedy zgłoś się do dr. Paradisii.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z twoją wagą nie jest źle przeciętny 15-latek waży 60-70 kg ;>

Jeśli tak bardzo chcesz schudnąć no to po 7/8 km biegów dziennie .

giphy.gif ­

Opublikowano

Nie wiem dlaczego każdy dąży do jak najmniejszej wagi, w wieku 17-19 lat zaczniesz żałować że jesteś chudy i do tego jeszcze się odchudzałeś, wiem co mówie. No chyba, że to zabieg tylko po to by wcisnąć się w " rurki " no to sorry...

1367691812-U475005.png

Opublikowano

Czytałem o tym ostatnimi czasami bardzo dużo. Sam zacząłem biegać i się zdrowiej odżywiać. Ćwicz dziennie i biegaj, unikaj kalorycznych dań oraz słodyczy. Na śniadanie jedz płatki owsiane/razowy chleb by Ci dały energii, po treningu najlepiej zjeść banana. Obiad musi zawierać składniki bogate w białko - poczytaj o tym na google min. mięso, ryby. Na kolacje możesz zjeść to samo co na śniadanie, najlepiej 2-3 godziny przed snem. Pamiętaj, by pić codziennie conajmniej 2 litry wody niegazowanej. Dodatkowo do treningu możesz pobrać sobie na telefon/mp3 piosenki motywacyjne które dodają Ci wiary w siebie. Powodzenia. ;)

d28tGcM.png

Opublikowano

Bieganie, dużo powiedziane bo samo bieganie niewiele spala.

Interwały + dieta wysokobiałkowa (przewaga białka nad węglowodanami, 0 tłuszczu) + street workout albo kettle. Jeżeli polecacie 15 letniemu chłopakami siłke to albo jesteście niedorozwinięci albo chcecie żeby on był.

Jeżeli poważnie myślisz o sporcie lub zdrowym trybie życia to masz bardzo odpowiedni wiek na start, zacznij chociaż rekreacyjnie a za kilka lat nie pożałujesz.

Standart dieta - owsianka na śniadanie, kurczak z ryżem na obiad, serek wiejski wieczorem. Wystarczy że będziesz się trzymał tego i nie będziesz podjadał.

75% sukcesu to dieta. Można nie ćwiczyć i chudnąć, ale żeby chudnąć trzeba jeść :)

Hip-Hop nie umarł.

Opublikowano

Bieganie, dużo powiedziane bo samo bieganie niewiele spala.

Interwały + dieta wysokobiałkowa (przewaga białka nad węglowodanami, 0 tłuszczu) + street workout albo kettle. Jeżeli polecacie 15 letniemu chłopakami siłke to albo jesteście niedorozwinięci albo chcecie żeby on był.

Jeżeli poważnie myślisz o sporcie lub zdrowym trybie życia to masz bardzo odpowiedni wiek na start, zacznij chociaż rekreacyjnie a za kilka lat nie pożałujesz.

Standart dieta - owsianka na śniadanie, kurczak z ryżem na obiad, serek wiejski wieczorem. Wystarczy że będziesz się trzymał tego i nie będziesz podjadał.

75% sukcesu to dieta. Można nie ćwiczyć i chudnąć, ale żeby chudnąć trzeba jeść :)

Na obiad jakaś alternatywa dla kurczaka z ryżem? Nie podchodzi mi zbytnio.

Co myślisz o takich cwiczeniach?

d28tGcM.png

Opublikowano

Głównie rozwijane mięśnie grzbietu, brzucha i nóg. przynajmniej z tego co przeleciałem na tym filmiku. Lipa, sprawdź sobie jak uprawiać street workout w każdym większym mieście znajdziesz do tego odpowiednie miejsce. Idealnym sposobem na ogólnorozwojówke są też kettle które bardzo polecam, bardzo dobrze rozbudowują mięśnie w sposób prawidłowy, nie zrastają Ci się ścięgna, jesteś dobrze rozciągnięty a w dodatku nie będziesz miał problemów z stawami. Rok czasu używania kettli rozwiązały mój wieloletni ból pleców związany z moim wzrostem i przeciążeniami.

Hip-Hop nie umarł.

Opublikowano

A jakie ćwiczenia/aeroby/interwały (nie znam się na tym) do schudnięcia najlepsze Według Ciebie? Mógłbyś jakieś polecić?

Wpisz w google, tam masz wszystko profesjonalnie wyjaśnione. Interwały + dopięta dieta. Pamiętaj że bez diety nie ma co redukować bo to nie ma sensu.

Hip-Hop nie umarł.

Opublikowano

Najlepiej ogranicz ilość cukrów w swojej diecie, staraj się nie jeść tłustych rzeczy. Pochodź na siłownie, albo ćwicz w domu, na świeżym powietrzu. Możesz kupić sobie za 100 zł ławkę do ćwiczeń lub hantelki i porobić pare ćwiczęń (na google znajdziesz info jak robić poprawnie ćwiczenia).

Shakes & Fidget

w12 - Mariox

Opublikowano

Witam na początek obalę parę postów wyżej.

Ćwiczenia siłowe nie spalają tłuszczu, programy takie jak A6W też marnie spalają tłuszcz i katują mięśnie które bez czasu na regenerację wcale nie rosną.

A więc nie da się szybko schudnąć, tak prawda.

Jak wszędzie piszę najważniejsza jest dieta.

Oblicz zapotrzebowanie kcl i odejmij 400 kcl.

Ogranicz spożywanie węglowodanów.

Zacznij biegać 45 min dziennie co 2 dzień.

Jeżeli chcesz przyśpieszyć spalane to dokup spalacz tłuszczu.

Opublikowano

A ja Ci proponuje poczekac. Masz 15 lat twoje kosci jezcze rosna jak cala sylwetka ciala. Jezeli dreczy Cie duzy brzuszek czy cos poprostu poczekaj zapewne jeszcz urosniesz i twoje ialo przystosuje sie do wszystkiego. Ja radzilbym Ci poczekac bo naprawde bedziesz potrm zalowac ze postanowiles w tak mlodym wieku sie odchudzac. Jezeli jednak nadal chcez podjac decyzje odchudzania proponuje silownie w miare mozliwosci. Tutaj koledzy pisza o diecie itd na ktore musisz wydawac zbedne pieniazki. W sumie wystarczy chodzic nic wiecej ja bez zadnej diety czy tez odzywek spalilem swoj miesien piwny , nie do kaloryfera no ale jest nie co mniejszy . pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...