Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 PCty

CoDowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka . Pisze tu chyba milionowy temat :P . U mnie są częste burze . Mój laptop musi być cały czas podpięty do prądu . Chcę jakiś tani laptop do 600 zł do gier BF2 COD 2 Minecraft z żywotną baterią.

Co do drugiego kompa ma to być skrzynia za 1700 zł do BF 3 COD BO Minecraft WoT . Nie mam zamiaru kręcić NIC. To by było na tyle . Narka :)

Opublikowano

i3 do bf3? 2 rdzenie, jeśli chodzi o multi to max 16 graczy i to nie wiem na jakich ustawieniach graficznych.

530V? Spokojnie mu wystarczy 450V, bez OC to nadmiar i tak.

"My World is in your Head..."

Pierwszy Polski blog o grze Vampyr:
http://www.czasnawampyr.pl/category/news/

Opublikowano

Proszę : http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=74552&s=74018&s=72443&s=72175&s=73693&s=61601&s=63363&s=70416&s=15240

Tak jak pisał wyżej na 2 rdzeniach są spore spadki fps na większych terenach dlatego podstawą jest 4 rdzeniowy procesor. Tutaj można coś z athlonem, ale po co jak masz dużo wydajniejsza i5. Radek 7770 też bez problemu ogarnie bf3 na średnio / wysokich przy zadowalającej ilości fps.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Odpal sobie bf3 multi przy 64 graczach na dużej mapie i zobaczysz. i3 jest nieopłacalny lepiej zostawić sobie 200zł w kieszeni i kupić g2020 i dozbierać do i5.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

24dnacg.png

Opublikowano

crysis 3 (multi dokładnie ;p) jest bardziej wymagający :D i5 to jedynie przy hd7850 i powyżej

Ach... nie rozumiesz. Odpal BF3 tak jak skara mówił, dopiero wtedy zobaczysz słabość 2 rdzeni. Crysis 3 nie wymaga tyle od procesora ;). Jak dla mnie ten tytuł powinien się znaleźć w "najgorzej zoptymalizowanych grach" zaraz po GTA IV.

i3 do bf3? 2 rdzenie, jeśli chodzi o multi to max 16 graczy i to nie wiem na jakich ustawieniach graficznych.

A tutaj przegięcie w drugą stronę :>

32 osoby nawet na dużych mapach i jest płynnie na 2 rdzeniach. Dodatkowo te badziewie w postaci HT zmniejszy spadki (choć tu niewielkie). Gorzej jest przy skupiskach ludzi i wybuchów (czyt. metro i spam M320+granaty+RPG), ale jeśli weźmiemy serwer z zablokowanymi wybuchami, to metro i firestorm to jedyne mapy, gdzie 2 rdzenie dadzą sobie radę przy większej ilości graczy.

Muszę kiedyś testy zrobić ze zwykłej pogrywajki :P

Opublikowano

Skara na twoim PC da się jakkolwiek oszczędzić?Czy to jest już max. osczędność?BF3 to głównie 32 osoby Damavand na rushu , Nouszary na TDM , Firestorm na conquescie.

Opublikowano

Możesz wziąć obudowę zalman t2, albo tańszą płytę.

24dnacg.png

Opublikowano

Syneczku, po pierwsze ten i3 konkuruje z "ośmiordzeniowym" FX-8120, a jest o wiele tańszy - jest dobry.

Po drugie V = volt, czyli napięcie, W = Wat, czyli jednostka mocy.

Akurat tutaj faktycznie np. Aerocool VP-450 byłby wystarczający.

Zestaw CiasteczkoMena jest wystarczający, jednak możnaby ciąć na RAMie, mobo oraz obudowie.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Syneczku, po pierwsze ten i3 konkuruje z "ośmiordzeniowym" FX-8120, a jest o wiele tańszy - jest dobry.

Po drugie V = volt, czyli napięcie, W = Wat, czyli jednostka mocy.

Akurat tutaj faktycznie np. Aerocool VP-450 byłby wystarczający.

Zestaw CiasteczkoMena jest wystarczający, jednak możnaby ciąć na RAMie, mobo oraz obudowie.

Bez przesady :P. Co najwyżej w zadaniach wymagających 2 wątków. Jak ładnie go wykręcisz, to guldożer wygra.

Opublikowano

Bierz zestaw skary..

i5 w bf3 będzie bardziej optymalny niz i3.

Lepiej mieć lepszy procek i słabszą k.graficzną niż na odwrót.

Opublikowano

Bierz zestaw skary..

i5 w bf3 będzie bardziej optymalny niz i3.

Lepiej mieć lepszy procek i słabszą k.graficzną niż na odwrót.

Kolejny się znalazł. Łączmy G610 z i7 i mamy gotowca, bo w końcu CPU jest najważniejsze w grach ;).

Autor wymienił tylko jedną grę, która korzysta z więcej niż 2 wątków.

Opublikowano

Nie chce, ale muszę to napisać bo po prostu śmiech mnie bierze. Tak samo można o tobie napisać, bierzemy 7970 i dajemy do starego pentiuma lub athlona bo GPU jest najważniejsze. Po prostu nie poważnie się zachowujesz i tyle. Ponadto jak wymienił tą grę to chyba chce w nią komfortowo grać, a zestaw mój mu to zapewni.

Co do tematu :

Tutaj zawsze można uciąć na płycie ( która tak naprawdę nic wiele więcej nie daje niż tańsze ), obudowie ( Ja obudowę tą bym zostawił, ale jak chcesz po kosztach to zalman t2 ci wystarczy ( to znowu jakiś potwór nie jest żeby mieć nie wiadomo jaką obudowę ). Można też dać tak jak wyżej już ktoś pisał aerocool 450W zawsze zostaną 2 dyszki w kieszeni.

Po przeróbkach wyglądało by to tak : http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=56411&s=73693&s=74828&s=70749&s=74552&s=72443&s=63363&s=70416&s=15240

Więcej już na tym nie oszczędzisz chyba, że masz nagrywarke na SATA to 60zł taniej wyjdzie. ( dysk lepiej nowy dać bo nawet jeżeli byś miał na SATA to mała ilość miejsca albo wolny ).

24dnacg.png

Opublikowano

Oszczędzajmy na wszystkim ;]

bierzemy 7970 i dajemy do starego pentiuma lub athlona

Odróżniasz stare od słabego ? Bo coś mi się zdaje, że nie.

Polecam artykuły (zresztą zgodne z prawdą :P):

http://pclab.pl/art51525-6.html

Chyba wystarczy, jak przeczytasz.

Poza tym Twój zestaw obcięty na MAX to i tak 100zł. IMO Athlon 750k to najlepsze rozwiązanie w tym przedziale cenowym. Do tego chłodzenie za jakiś czas i jest fajna maszynka z wydajniejszym GPU.

Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
11013, 207953, 35, 73, 52.959
Łap - Caspian Border graczy od 28 do 32. Spadki co prawda były (głównie mogę ponarzekać co do punktu C, gdzie jednocześnie ostrzał prowdził Abrams i Viper a RPG też było w ruchu. Wtedy właśnie zaliczyło 35FPS ;/
LOG stary, bo ma jakiś tydzień, a konto mi ukradł pewien użytkownik forum. A, nie gapiłem się w niebo ;]
Oczywiście przy 64 graczach tak kolorowe nie było - średni FPS na oko ~35-40 więc LIPA.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...