Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Recon M95 RANGE -,-

ProCxGEJMING

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

YO.

Czy mógłby mi ktoś wkleić ss jak celować z m95 ( RangeAce, Predator, Stabilizująca, Viper ) zeby z dźwigu ( Najwyższe miejsce ) zdejmować ludzi 300+ na A ?

Cały dzień próbuje i nie moge ;/ Kolesia na IGLE łatwo ale dalej to jakoś mi nie wychodzi ;/

Opublikowano

Pamiętaj że jest takie coś jak bulletdrop, w M95 z precyzyjną bulletdrop zaczyna się już od 100m+

Im dalej to wiadomo że wyżej podnosisz celownik

Zależy jeszcze na jakich ustawieniach grasz. Z dźwigu na A to można dopiero od średniej

Opublikowano

Ta i jak jesteś wyżej to musisz wziac pod uwage to ze cel znajduje sie nizej :P

Ty

Enemy

Wiec celownik nizej

OndteAw.png
Opublikowano

Ta i jak jesteś wyżej to musisz wziac pod uwage to ze cel znajduje sie nizej :P

Ty

Enemy

Wiec celownik nizej

Wiem,Wiem.

Pamiętaj że jest takie coś jak bulletdrop, w M95 z precyzyjną bulletdrop zaczyna się już od 100m+

Im dalej to wiadomo że wyżej podnosisz celownik

Zależy jeszcze na jakich ustawieniach grasz. Z dźwigu na A to można dopiero od średniej

Gram na średnich. Z predatorem mam jakieś szanse na range 300 + ?? Zrobilem 299, ale nwm jakim sposobem ;/

Opublikowano

Ja mam m95 i max dałem rade 298m (luneta rengeace, lufa predator, mag. o duzej pojemności, kolba stabilizująca). Więcej poprostu nie da rady bez mag. vipery. Pocisk w pewnym momencie znika i nie dolatuje powyżej 300m. Sks-em podobno można do 400m.

Opublikowano

@up Tak, Sks ma bardzo duży zasięg a przy tym znikomy bulletdrop.

Ja gram na niskich i max to 238m z M95 i precyzyjną

Powyżej 250m nie widać przeciwników :D

Opublikowano

@UP

Mógłbyś mi wytłumaczyć, jaki wpływ mają magazynki na zasięg? I nie podobno, tylko kolega z forum osiągnął potwierdzone 406 m.

"Nie znam się, to się wypowiem"...

@TOP

Teoretycznie z Predator wyciągniesz 339, a z Precyzyjną 396, ale te wartości są raczej nieco zawyżone (np. nikt nie ugrał tych 450 metrów z SKSa). Ogólnie to używanie Predator w M95 nie ma najmniejszego sensu, bo bulletdrop, zasięg i bodajże prędkość wylotowa mniejsze niż w Precyzyjnej, a zwiększanie przedziału damage w M95 jest bezużyteczne - wątpię, żebyś używał jej często poniżej 100 metrów.

Z Precyzyjną na luzie powinieneś wyciągnąć ~350 metrów.

@Down

Wiem, ale próbuję pisać tak, żeby reszta rozumiała xD Mi się wydaje, że jest od 30 lub 35 metrów (patrząc na odległości od flag).

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

@UP

Mógłbyś mi wytłumaczyć, jaki wpływ mają magazynki na zasięg? I nie podobno, tylko kolega z forum osiągnął potwierdzone 406 m.

"Nie znam się, to się wypowiem"...

@TOP

Teoretycznie z Predator wyciągniesz 339, a z Precyzyjną 396, ale te wartości są raczej nieco zawyżone (np. nikt nie ugrał tych 450 metrów z SKSa). Ogólnie to używanie Predator w M95 nie ma najmniejszego sensu, bo bulletdrop, zasięg i bodajże prędkość wylotowa mniejsze niż w Precyzyjnej, a zwiększanie przedziału damage w M95 jest bezużyteczne - wątpię, żebyś używał jej często poniżej 100 metrów.

Z Precyzyjną na luzie powinieneś wyciągnąć ~350 metrów.

Bo każdy zapomina, że range kill to jest tam załóżmy PLUS 330m, a nie 330.

Rangekill zaczyna się od jakoś 40, czy 50m i dopiero wtedy to pokazuje.

Do tego zapomnij, że z dźwigu dostrzelisz do A z predator.

Kup precyzyjną lufę i lunetę pustynną jak masz hajs i się sam naucz.

Po strzale przytrzymaj LPM, a nie puszczaj go od razu .

436951440626370320491.png

Opublikowano

Trzymałem, ale mi sie właśnie też wydawało, że pocisk znika ;/ Hmm... To skołuje Precke / Pustynną i zobacze co sie da zrobić :) Dzięki za pomoc !

Opublikowano

Co tu wklejać;)
Poproś jakiegoś kolege idźcie na Oman'a(pustego) i Poćwicz.
Od tak tego nie ogarniesz, musisz się tego nauczyć.

GNLS-Soxic.png

Opublikowano

Jest inne rozwiązanie: SKS :D

Nie ma sensu tak polować na rangedy (co innego z SKSem), 5 razy więcej expa wbijesz strzelając na bliższy dystans, ale celnie ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Chyba pod doliczeniu tych 50m, bo tak to impossibru, chyba że przed jakimś dużym update.

Normalnie z sksem był bug na dalianie ;3

OndteAw.png
Opublikowano

Normalnie z sksem był bug na dalianie ;3

Wiedziałem, że z tym Dalianem było coś na rzeczy, bo jak paczałem kiedyś na filmik, gdzie koleś z m82 zrobił +401 to mnie trochę zatkało.

Teraz nie ma żadnych bugów nie?

Opublikowano

Kolega ma SKS i 350m z pustynną to na lajcie ! Dziś w nocy robimy ~400 wkleje SS / wrzuce FILM z tego co nam wyjdzie ( BEZ USTAWIANIA, serwer 16/16 )

Opublikowano

Kolega ma SKS i 350m z pustynną to na lajcie ! Dziś w nocy robimy ~400 wkleje SS / wrzuce FILM z tego co nam wyjdzie ( BEZ USTAWIANIA, serwer 16/16 )

Jak coś mam ss z hs z 406m.

Tej odległości nie pobijesz, więc polecam zaopatrzyć się w moździerz do sprawdzania odległości ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...