Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradik DB czy Parodia DB?

Niejan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zaglądając do poradnika spodziewałem się tam znaleźć użyteczne informacje. Po przeczytaniu regulaminu subforum spodziewałem się tam znaleźć nawet pełne informacje. Ale niestety nic z tego.

Miło mi, że moderatorzy wnikliwie tropią i dają użytkownikom ostrzeżenia, ale spodziewałem się też - właśnie po przeczytaniu regulaminu - że będą moderowali tematu forum w słusznym i użytecznym kierunku zgodnym z jego tematem.

Tymczasem w poradniku jest porada rodem z opakowania makaronu: zagotuj, wrzuć, zamieszaj, odcedź. Oczywiście wiem, że mogę sobie wszystko znaleźć na innych forach lub u dr.Google, który wie wszystko, ale tytuł sugerował, że właśnie tu powinna być cała wiedza.

Rozumiem, że nie może byc w nim cracowanych patchy, linków do plików itp, ale opis co zrobić gdy ktoś posiada już dany plik byłby juz jak najbardzie PORADĄ - a o to właśnie chodzi w PORADNIKU.

Przesiedziałem wczoraj ponad dwie godziny na angielskojęzycznych forach szukając poradnika i w końcu znalazłem. Znaleziony był nieomal idealny - wszystko krok po kroku, z linkami, screenami, plikami ( gorąco polecam ) z tym, ze nagle w screenach znalazł się plik, do którego nie było linka.....i nie udało sie zakończyc procedury :):):)

MIło byłoby gdyby PORADNIK "PORADZAŁ", a nie był jeszcze jednym tematem, ktory umarł.

Pozdrawiam

Opublikowano

Jesteś od niedawna na MPC więc opiszę Ci na szybko całą sytuację z "poradnikami" i "tutorialami". W większości są one tworzone na szybko, na masę i straszny odpiernicz. Ludzie prześcigają się kto więcej stworzy tematów z prefiksem [TUT] ponieważ są one GŁÓWNYM (po tzw. "aktywności" - sytuacja nabijania postów analogiczna do tutoriali) kryterium przy przyjmowaniu ludzi na pozycję kid moderatorów danego działu. Dlatego też dzieciaki spamują bezwartościowym merytorycznie gównem w każdym dziale w jakim się tylko da - zakopując rzeczy naprawdę przydatne. Będzie tak nadal dopóki nikt nie zrobi z tym porządku albo nie zmienią się zasady rekrutacji na kid modów.

Dlatego też staraj się tym nie przejmować a rzeczy użytecznych szukaj poza tym forum. :)

Ewentualnie pytaj ludzi, którzy wydają się coś wiedzieć poprzez PW.

Opublikowano

Witaj Kulfix,

bardzo dziękuję za odpowiedź. Miło spotkać kogoś kto pokaże gdzie podłoga, a gdzie sufit w tym forum, bo przez chwilę straciłem orientację. Na pierwszy rzut oka MPCForum wydaje sie fajne i rzeczowe....ale czar szybko pryska.

Skorzystam z twojej rady :)

MIłego dnia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...