Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Team już totalnie przymyka oko na sprzedaż na Allegro?

yangster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie od dziś wiadomo że Metin2 PL praktycznie umarł, co zarówno GF jak i polski Team mają głęboko w dupie. Dziś przeglądając główne forum board rzucił mi się w oko taki post:

bt0.png

Jak myślicie ile może być w tym prawdy?

Oczywiście post został od razu usunięty przez moderatorów razem z innymi które się do niego odniosły, sam zresztą napisałem posta, że Vathavar zaraz zrobi porządek i pousuwa niewygodne posty, rozdając przy okazji warny, i oczywiście się nie pomyliłem, sam ostrzeżenie od niego dostałem a mój post też został usunięty :D

Zachęcam do dyskusji i przy okazji pozdrawiam moderatora Vathavara, z tego forum już postów nie usuniesz :P

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Dowody - brak.

To są puste słowa kryjące się w tym poście.

Gdyby chociaż ssy wstawił jakieś czy coś.

Ewentualnie GM mógł tak O przechodzić, bądź czychał na tego, kto sprzedaje te yangi(miał kupić item z tobołka)

Nie wydaje mi się, aby jakiś GM teraz sprzedawał yangi.

Nie wiem czy wiecie, ale większa część GM'ów ma ograniczone możliwości jakimi są komendy.

Tak czy inaczej nie wyklucza się, że GM faktycznie mógł sprzedawać Yangi na allegro. ;-)

Opublikowano

Jak dla mnie żaden fake, masa takich sklepów teraz jest, administracja nic z tym nie robi. Pamiętam jeszcze jak gm się na Astralu do mnie sapał i o mały włos bana nie wyłapałem. Wprowadzają jakieś śmieci na globala zamiast go po prostu doprowadzić do porządku. Ja osobiście grę tam skończyłem.

Dowody - brak.

To są puste słowa kryjące się w tym poście.

Gdyby chociaż ssy wstawił jakieś czy coś.

Ewentualnie GM mógł tak O przechodzić, bądź czychał na tego, kto sprzedaje te yangi(miał kupić item z tobołka)

Nie wydaje mi się, aby jakiś GM teraz sprzedawał yangi.

Nie wiem czy wiecie, ale większa część GM'ów ma ograniczone możliwości jakimi są komendy.

Tak czy inaczej nie wyklucza się, że GM faktycznie mógł sprzedawać Yangi na allegro. ;-)

Nikt tutaj nie pisał o tym ze to gm sprzedaje yangi na Allegro, więc skąd w ogóle taki pomysł.

competitions,proportional,456,186,60fbec

Opublikowano

Piszecie że brak dowodów itp. ale powiedzcie czy dostał ktoś w ostatnich tygodniach, miesiącach, latach bana za kupowanie/sprzedawanie yang na Allegro? Bo z tego co sam zauważyłem szansa jest jak 1 do 1000000. Tu już nawet nie chodzi o co robi GM, ale zachowanie moderatorów na forum. Na takie posty nigdy nie odpowiadają, tylko od razu usuwają i jeszcze warny rozdają. Pamiętam jak yang na Allegro było multum, a ceny w grze rosły w kosmicznym tempie, też usuwali posty na board i zamykali tematy, nie przyjmując żadnej krytyki, udając że wszystko jest OK. I mamy efekt, chyba z 90% graczy skończyło w ostatnim czasie z metinem (ja też).

Swoją drogą była ostatnio taka plotka, że jeden z GM-ów, po skończeniu gry, otwarcie przyznał się na forum do sprzedawania yang w temacie "zmiany na kontach, pożegnania", ale post usunięto. I jak zawsze nikt screena nie zdążył zrobić, a jak ktoś wspomniał od razu zjebka od moderatorów i straszenie blokadą konta. Ciekawe, że tacy idealni, a tak się boją dyskusji na ich temat, bo prościej usunąć niewygodne posty.

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Może i ta osoba co napisałe tego posta to smyśla(chodzi o posta na forum PL),ale fakt jest faktem że na PL już zupełnie wszystko olewają.Nie banują botów,wejdziesz z jakim chcesz hackiem na polskie serwery i w dodatku kupisz co chcesz na allegro.Sam widziałem takie sytuacje że ludzie mieli powystawiane toboły z nazwami typu 'yangi za zł' czy spamili tym na czacie i banów nie dostawali.Wniosek jest jeden GF nie ma już takich zysków z PL jak kiedyś i zajęli się innymi grami(4story,Air Rivals),bo z nich jest większy przychód.Dlatego uważam że PL już upadł,może są gracze,ale coraz mniej tą grą się interesują administratorzy.Tyle ode mnie w temacie.

Pozdrawiam AsPol.

Opublikowano

To jest prawda :)

Sam to widzialem ale SS'ow nie robie bo kiedys dostalem bana za zrobienie SS'a gmowi

"TEAM" ma calkowicie wyebane na wszytko , na solarze od Uja botow a oni to ignoruja ^^

Braffo ;)

lvgz.jpg

Dubstep Bichh

Opublikowano

Zdarza się, że na GM'a są przyznawane osoby, którym nie zależy na pilnowaniu porządku tak bardzo jak od niego wymagają.

Co do tego tematu to myślę, że jeśli zrobiłby ss'y to moderatorzy nie mieliby podstaw do usunięcia tematu, a tak to jest to zwykłe psucie reputacji.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

A co z kontami które otrzymały stałe blokady? Ostatnio dostałem stałego BANA na dość wysokim LV przez własną głupotę. Na szczęście mam jeszcze na kilku postaciach te postać w znajomych, więc mam zamiar czitować czy w najbliższym czasie konto stanie się aktywne w jakiś cudowny sposób.

Nigdy nie kłóć się z głupkiem,bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Ostatnio zgłosiłem Typa na serwerze gromo PEWNIKA dowody ( ss z gry ze sprzedaje yangi na allegro, Aukcja itp) Team mu dał tylko upomnienie jaki wniosek ? Maja wszystko w dupie wystarczy wydać parę PLN na is

Jestem królem po dziś dzień i mój gen się tym skaził.

Opublikowano

Mi kiedyś gm odpisał bo spytałem się go dlaczego pozwala zeby ludzie selali itemki za złotówke, napisał tak: ,,He, he, ja się tym nie zajmuję, kto inny się tym zajmię."

To samo jak by mi powiedział : ,,wes daj mi spokój, ja nie mam teraz czasu na takie głupoty, wole polatać i pobić sie z dzieciaczkami !!!"

Oni nie myślą żeby nam pomóc tylko IS - pchajcie w nas jak najwięcej złotówek, zebyśmy mieli codziennie kaca a co w zamian 0...kurcze zmian. GMY nic nie robią, mówią żeby pisać do nich ale po co?? Kolegów szukają, oszukują nas i wykorzystują, co teraz się porobiło ze lata pełno botów i jak tu być uczciwym, jak gmy nie są??? Grać całymi dniami a taki bot bd miał to samo.... Nawet przymykają oczy na sklepiki z hasłami typu "YANG" , "ALEGRO" .

A napisz takie coś na oficjalnym forum metka to post po 5min jest usuwany, kurna tam nawet swojego zdania nie można wypowiedzieć, boją się czegoś, co oni coś ukrywają, myślą ze gracze są tępi?

Opublikowano

A więc pozwólcie, że coś wam przedstawię. Pewnego dnia, patrze, koleś rozsyła linki do swojej aukcji, który była wtedy aktualna, spamił, więc ja z kolegami (było nas ok 20) Się zebraliśmy i dawaliśmy i cisnęliśmy do tych kretynów SS;ami z dowodami, jawnymi dowodami, linkami do jego aukcji. No bo sorry, spamił około już 3 tydzień, wiecie co nam odpisali? Cytuję "Niestety ale nie mam czasu się tym zająć, mój kolega jak znajdzie czas może się za to weźmie." -.- SERIO?! "jak znajdzie czas, Może się za to weźmie" Jakby to łaska była -.- Gówno, nie gram w tego metina.pl, bo to G.Ó.W.N.O -.-

c7onn.png

Opublikowano

Heh , jakiś czas teamu obserwowałem "rynek" metina czyli grę i allegro. Co mi to dało ? Otóż w momencie gdy aukcje na allego z yangami spadały cenami 1.99 za 100kk czy tym podobne a w metinie wszystko poszło w górę, owszem nie jest to odkrycie ameryki ale ludzie sprzedający te yangi nie zarabiali na tym kroci, liczyłem że gość na yangach uchandlował ok. 17 tyś zł w miesiąc czasu, sprzedając ich wielkie ilości... A więc skąd je brał? Boty, handel "tobołkami" nie chce mi się w to wierzyć, bo sam gram długi czas w m2pl i próbowałem wszystkiego handlu czy też róznego rodzaju botów nawet na kilka odpalonych pc a na każdym po 3 konta i co mierny efekt... Więc kto mógł to być ... ? wg. mnie gf czy też polska ekipa m2 nie wiem nie chce tu nikogo osądzać , ale aby osiągnąć taki efekt zarobków czy też kożyści własnych to trzeba dobrej serwerowni aby odpalić tyle botów aby co kolwiek z tego otrzymać a nie tylko stracić na rachunku z prąd.. Pozdrawiam

Opublikowano

Nie ma o czym teraz mówić . Team metin2 nic nie robi, kompletnie nic . Zgłaszałem gościa 6 razy z multihackiem i nic . Mają na wszystko wywalone, siedzą i zgarniają kasę z IS'u :)

Opublikowano

Dużo zależy też od GM jakiego się spotka . Winy nie można zwalać na cały Team , ponieważ byli / są tam też teamlerzy , którzy zajmują się takimi wydarzeniami . My tutaj na nic nie poradzimy . Sami sobie wybierają członków Teamu , który zamiast pracować siedzą na czterech literach i zbierają co 3msc wynagrodzenie ( " aury" na 3 msc lub większa ilość SM ) . Super byłoby , gdyby GF sprzedało PL'a jakiejś ogarniętej , troszczącej się o graczy firmie . To co jest napisane w tym temacie jest prawdą . Coraz więcej jest botów , handlowania za PLN a team ma to w głębokim poważaniu . To tyle co bym miał do powiedzenia na ich temat. Metin2 PL schodzi na pasy i nic z tym już nie zrobią .

Opublikowano

Tak właściwie, to gdyby mieli latać za każdą taką osobą to chyba by oszaleli i pracowali tam każdego dnia roku po 24 godziny dziennie. Według mnie ''Game forge'' tworzy gry ale tak właściwie to później ma je ''głęboko w środku gdzieś''.

Opublikowano

Na globalu grałem jakieś ~ dwa lata temu, ale widzę że sytuacja dalej się nie zmieniła. No nic polecam rzucić tego globala w cholerę. Tak było, jest i będzie.. A czy administracja coś z tym robi w ogóle- hmmm.. ciężko stwierdzić. Jak grałem (a trochę czasu poświęciłem tej grze w przeszłości) nie spotkałem się ani razu by ktoś dostał bana za kupno yang'ów- także pewnie jest tak i teraz...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...