Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odświeżanie zestawu

BigBad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jakiś czas temu zapytałem was jaki mi radzicie kupić zestaw do grania (głównie chodzi mi o takie gry jak BF3, SimCity5, TombRider, itp.) w budżecie do 2-2,3 tys. zł. Chciałbym odświeżyć ten zestaw, ponieważ jeszcze go nie zakupiłem od tamtej pory z powodu brak funduszy oraz chciałem sprawdzić z jakich komponentów taki komputer by się składał. Także podaje Wam link do zestawu na morele.net:

http://www.morele.net/inventory/info/tWw7vi/

Piszcie czy coś zmienić, dodać, ująć, bo zamierzam go kupić jeszcze w te wakacje.

Z góry dzięki i pozdrawiam.

P.S. Chciałbym żeby ten komputer wystarczył mi na kolejne kilka lat. Nie koniecznie na full detalach w nowszych (przyszłych) grach.

Opublikowano

Tak licząc +/- na morele wyszło by tyle samo, bo właśnie tu tańsze to, tu to.. Ale chyba wolę zakupić na morele, bo z tego co mi ludzie pisali pod tym zestawem co podałem, że są kody na montaż za 1zł lub pendrive 4gb(wybrał bym montaż) Dla mnie było by to bardzo wygodne. Może niech się inni wypowiedzą.

Opublikowano

Tak licząc +/- na morele wyszło by tyle samo, bo właśnie tu tańsze to, tu to.. Ale chyba wolę zakupić na morele, bo z tego co mi ludzie pisali pod tym zestawem co podałem, że są kody na montaż za 1zł lub pendrive 4gb(wybrał bym montaż) Dla mnie było by to bardzo wygodne. Może niech się inni wypowiedzą.

Montaż na techplanet masz za free do każdego zestawu :P.

http://techplanet.pl/produkty/uslugi/montaz-zestawu-komputerowego-pc,8129.html

I promocje

http://techplanet.pl/informacje/promocje-techplanet/

Opublikowano

Mam jeszcze kilka wątpliwości co do twojego zestawu. Chodzi o płytę główną, jak dla mnie jest wyjątkowo tania, to jest podejrzane :D

@Edit chyba wiem już dlaczego, karta ma chipset do procesorów tylko od intela od i3 do i7, a gdybym chciał zakupić AMD była by kicha :( Chociaż według mnie AMD Phenom co miałem w tamtym zestawie jest dość dobry, ale chyba i5 go gniecie. Nie wiem nie znam się :D

Opublikowano

Jak podejrzanie tania ? Normalna cena za budżetową konstrukcję ;). Co prawda O/C na niej nie zrobisz, ale wszystkiego za 220zł oczekiwać nie można. Procek też ma ograniczone możliwości podkręcania.

@Edit chyba wiem już dlaczego, karta ma chipset do procesorów tylko od intela od i3 do i7

Od Celerona po Xeona ;).

a gdybym chciał zakupić AMD była by kicha

Nie ma takiego MOBO, co obsługuje jednocześnie AMD i Intel'a ^.^

i5 gniecie Phenoma.

Opublikowano

Dobra, a jak się by sprawował ten zestawik? Chodzi mi ile mniej więcej będzie fps na jakich detalach itp. Głównie mi chodzi o gry: BF3, CoD, TombRider, Simcity, Ghost Recon, LoL itp.

Opublikowano

Z tymi grami nie będzie miał problemu, wysokie / ultra w FHD przy około 40 - 50 fps ( mowa o bf3 ).

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@Ref

Czy ta kartagraficzna GTX660 nie jest czasemsłabsza od tegoRadeona co w zestawie w temacie ? A i jeszcze jedno z zstawu znikł ram, prawdopodobne został wykupiony. I jeszcze mała proźba jak by ktoś mógł taki sam lub bardzo podobny zestaw na morele.net złożyć. Z góry dzięki.

P.S. Jak lepiej: lepszy procek czy karta graf. Chodzi o maszynę pod gry :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...