Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Support do Caitlyn

Lon333ly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka

Powie mi ktoś, jaki support jest najlepszy dla Caitlyn?

Czy Cho'Gath się nadaje? Mój kolega lubi supportować Cho, ale nie wiem, czy to dobry wybór.

Dam lajka za pomoc.

Pozdrawiam

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Nunu, Taric, Blitz.

nie, cho to nie jest support. Marnowanie potencjału na top/mid/jungle.

Bardzo proszę o ściągniecie kilku %.

Opublikowano

Cait+ leona to swietne polaczenie, warto sprobowac. gralem tak z kumplem i mial na lajcie legendary

stasiu956.png

Nick z Battlefield 3: Stachu956

Nick w League of Legends: Cv8j

Nick z Need for Speed World: Cv8l

Nick z Call of Duty 4: Modern Warfare: Stachu956

Opublikowano

Z leoną jest fajny kill lane ale mega poke daje połączenie z lulu :) Chyba najbardziej lubię grać bota właśnie cait+ lulu

Opublikowano

ja nie sugeruje sie stronami o tematyce lola gdzie sa wypisani adc i ich najlepsze suppy . Najlepiej jest testować wszystkich i wybrać co ci najlepiej odpowiada. Team comp musi być.

Sporo gram caitlyn i najbardziej mi odpowiadaja:

1. Nidalle - piękna sprawa poke bot niszczy wszystko , dzida +q cait i oponent już wie że tego nie wygra :) . 2x trapy ciężko zgankować tę linię. Heal + speed attack
  2. Leona-nawet ok. Leona stunuje wszystko co sie rusza + slow. Cieżko im spierdo**ć gdy jeszcze cait ma rage skile.
  3. Soraka- troche pasywny supp aczkolwiek dobrze mi sie gra vs ezreal+tarick. Caitlyn q jest manożerne w early soraka daje nam mana jak oszalała , my pokujemy ile wlezie . Dmg jest sowity , cd do przeżycia

są inne suppy które rzekomo są dobre dla niej m.in trash,nunu.

ale jak gram na adc cait i nie gram premadów to prosze suppa o wzięcie jednej z w/w postaci

Opublikowano

Ale tylko phaiz napisał o Jannie...

- Może odepchnąć enemy które blokuje ulta cait

- Dodatkowe dmg

- Dodatkowy speed

Opublikowano

Well. Blitz + cait = perma stun praktycznie, to samo z leoną.

Fajne jest to, że jak Janna podrzuci kogoś z tornada kto blokuje ulta to normalnie leci pod nim :D

Gold Member

nvm

Opublikowano

Cait opiera sie na AA więc musi być to co najdłużej prztrzyma na range'u Cait więc taka Leona, Blitz, Thresh, Taric, Nami jest ok ale Nunu? xD On nie prztrzyma oponenta nawet przez chwilę, tylko ten slow pomoże.

PMK3yt4.png

Opublikowano

nie wiem czy ktoś napisał już bo wszystkich postów nie przeczytałem ale soraka z cait dobrze się gra soraka dodaje many a cait spamuje z q bo cait szybko schodzi mana

Opublikowano

Cait opiera sie na AA więc musi być to co najdłużej prztrzyma na range'u Cait więc taka Leona, Blitz, Thresh, Taric, Nami jest ok ale Nunu? xD On nie prztrzyma oponenta nawet przez chwilę, tylko ten slow pomoże.

Nunu jest potężny razem z Cait ze względu na swoje W. Szczególnie w fazie liniowania taki boost do AS w połączeniu z jej pasywką jest zabójczy.

Ponadto dobrze sobie z nią radzą wszystkie supporty, które mają na tyle długie CC żeby Cait mogła podłożyć pod przeciwnika swoje w i go dalej kilka razy walnąć.

Janna jest genialnym supportem pod mete skoczków - zdejmuje bruiserów z ADC swoim Ulti. Tylko tutaj trzeba grać z głową żeby całego TF nie rozwalić.

Opublikowano

Lulu - Dobre cc które trzyma przeciwników z dala od Cait, i ten Poke :3

Jeszcze b. dobrze sobie radzą Nunu, Thresh, Blitz, i Taric, choć to także zależy od tego jak wygląda przeciwny team ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...