Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Serwer TS3

ganit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym was prosić o pewną przysługe. Mam serwer VPS mam wszystkie pliki serwera ts3 ale potrzebuje jednej rzeczy licencji ts3 non profit ale nie moge jej sobie załatwić przez to że nie mam poczty na VPS. Prosze o wysłanie licencji na PW. Z góry dziękuje.

Opublikowano

Wątpie, że ktoś da Ci licencję. Mało teraz osób jest co dawają to za freeko. Ja już to ktoś Ci ją podaruje za opłatą, ale jasno regulamin lincencji non profit podkreśla, że nie może ona służyć do zysku. Więc powodzenia. :P

P.S.

Jak będziesz potrzebował pomocy przy serwerze to pisz PW lub GG: 31284108. :D

Opublikowano

nie bedzie to serwer zarobkowy licencja potrzebna jest mi po to aby serwer wogóle odpalić ponieważ mam pewne błędy

Opublikowano

ts3server.pid found, but no server running. Possibly your previously started ser ver crashed

Please view the logfile for details.

Opublikowano

Spróbuj wejść na konto roota i wpisać "mount -t tmpfs tmpfs /dev/shm" (bez " jak by co xD) i uruchomić serwer.

Jeśli uruchomił się poprawnie to :

Zaloguj się przez ftp/sftp na konto roota i w katalogu /etc i pliku fstab dodaj linijkę "tmpfs /dev/shm tmpfs defaults 0 0" Teraz nawet po restarcie maszyny powinno działać.

I mógłbyś dokładniej opisać swój system Ubuntu/Debian ;).

Jeśli pomogłem to chociaż napisz :).

A i serwer ts3 można odpalić też bez licencji tyle że można mieć max 32 sloty więc błędów przez licencję czy brak licencji nie powinieneś mieć.

Opublikowano

Dziękuję za pomoc później wszystko przetestuje bo teraz jestem na komórce. :)

PS. wiem że bez licencji można odpalić ale ktoś na necie pisał że jej brak może to powodować.

./ts3server_startscript.sh: line 68: ts3server.pid: Permission denied

TeamSpeak 3 server started, for details please view the log file

./ts3server_startscript.sh: line 67: ./ts3server_linux_x86: No such file or directory

HELP

Opublikowano

Dziękuję za pomoc później wszystko przetestuje bo teraz jestem na komórce. :)

PS. wiem że bez licencji można odpalić ale ktoś na necie pisał że jej brak może to powodować.

./ts3server_startscript.sh: line 68: ts3server.pid: Permission denied

TeamSpeak 3 server started, for details please view the log file

./ts3server_startscript.sh: line 67: ./ts3server_linux_x86: No such file or directory

HELP

Wytłuszczony napis oznacza, że serwer wystartował.

P.S. jak możesz to podaj ip :)

Opublikowano

Pierwsza sprawa to zobacz czy dobrze nadałeś chmod na plik ts3server_startscript.sh
Druga sprawa to wyślij prośbę o nadanie Ci licencji non-profit na 512 slotów , trochę to potrwa ale się opłaci.

http://npl.teamspeakusa.com/ts3npl.php

A trzecia sprawa to zobacz w log file co tam Ci zapisało i wklej tutaj.
Opublikowano

Wytłuszczony napis oznacza, że serwer wystartował.

P.S. jak możesz to podaj ip :)

szukam logów jednak znaleźć ich nie mogę gdy wszystko będzie gotowe oczywiście podam ip :)

Opublikowano

szukam logów jednak znaleźć ich nie mogę gdy wszystko będzie gotowe oczywiście podam ip :)

Logi masz prawdopodobnie w folderze logs lub w konsoli serwera w panelu klienta :P

Opublikowano

No tak. Prawdopodobnie coś źle zainstalowałeś. Jak masz GG to pisz 31284108. Pomogę Ci to naprawić (od nowa zainstalować). Ewentualnie pisz też na PW.

Opublikowano

zrób plik o nazwie i rozszerzeniu .ini

ts3server.ini

plik umieść w głównym katalogu ts'a tam gdzie masz ts3server_startscript.sh and more

i daj w nim to

machine_id=0
default_voice_port=port serwera
voice_ip=ip serwera
licensepath=
filetransfer_port=i tutaj tez port jakis tam inny
filetransfer_ip=ip serwera
query_port=query port
query_ip=ip serwera
dbplugin=ts3db_sqlite3
dbpluginparameter=
dbsqlpath=sql/
dbsqlcreatepath=create_sqlite/
logpath=logs/
logquerycommands=0

po tym zabiegu po włączeniu serwera powinien Ci się zrobić folder logs w którym będą logi

serwer włączaj tą komendą

./ts3server_startscript.sh start inifile=ts3server.ini

mam nadzieje ze pomogłem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...