Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Sugestie na temat nowych działów.

Paweu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak zauważyliście, w sugestiach jest coraz więcej tematów aby dodać jakąś tam grę itp.

W większości z nich widzę tylko "gra jest jeszcze mało znana" i podobne tego rodzaju rozpatrzenia.

To ja się pytam jak gra ma się stać znana kiedy nie dajecie szansy się jej "wybić"

Moim zdaniem to głupota, powiedział bym że to też pewnego rodzaju strata, załóżmy że na innym forum powstanie taki dział szybciej, nowe tuty, pomoc użytkownikom itp. (dział u nich się już jakoś rozwija)

A my będziemy czekać tylko jak gra nabędzie nowych fanów, lecz wtedy gdy ktoś będzie miał jakiś problem itp, nie zwróci się do nas tylko tam gdzie widać ze dział jest większy (inne forum).

Takie przemyślenie z mojej strony.

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Paweł (parufko) masz rację, to jest głupota no ale z drugiej strony za dużo tych działów by było.

Ale zawsze jak już na prawdę dział by stał w miejscu, można go usunąć, co to za problem.

Zaraz pewnie ktoś powie że są działy testowe i stoją w miejscu, ale jak by było tych działów więcej na pewno jakiś by się rozkręcił.

Down: za parufke masz bana.

Opublikowano

Paweu ma racje.

Równie dobrze na samym początku Metin2 ktoś mógł napisać sugestię, a wszyscy "za mało znana gra". Teraz widzimy, jak wielkie starty by to przyniosło.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Paweu ma racje.

Równie dobrze na samym początku Metin2 ktoś mógł napisać sugestię, a wszyscy "za mało znana gra". Teraz widzimy, jak wielkie starty by to przyniosło.

Dobry pomysł Pawełku, nic dodać nic ująć.

Jestem na tak.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

W sumie to nie jest sugestia tylko moje przemyślenia, a co zrobią z tym GM/Admini to już inna sprawa.

Opublikowano

Jaki cel ma ta sugestia?

Nie każdy tak głosuje. :)

Żeby zmienić nieco system sugestii odnośnie nowych działów.

Jestem za.

Arcymistrz
Opublikowano

Jestem za.

Każda gra była mało znana, przecież metin w 2 dni nie miał miliona graczy. ( heh taka liczba na ślepo )

Skreśla to dobre gry.

Opublikowano

Według mnie jest to trochę bardziej skomplikowane, można ofc. nawalić działów, jednakże pragnę zauważyć, że gdy mowa o "znanej grze" to nie tylko o tej na MPC. Bądź co bądź to ostoja hacków, chaeatów itp., więc osoby przybywają tutaj w jakimś konkretnym celu. To nie jest Metrica, gdzie 1/10 w opini przesądza o tysiącach nowych graczy. Metin 2 miał genialną promocję w wielu kampaniach reklamowych. Chyba nie sądzicie, że w Metina grają dziesiątki milionów tylko dzięki MPC :P Ogółem jest Neutral.

Opublikowano

Chociażby dodali ten dział i tak prędzej czy później nie będzie on w ogóle odwiedzany, bo z forumowiczy zapewne tylko z 10 osób by zagrało w takową grę.

Gra sama w sobie musi być znana, inaczej nie ma sensu dawania działu gdzie będzie tylko i wyłącznie dyskusja na temat gry.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Do każdej gry trzeba podejść indywidualnie. Jeżeli ma ona potencjał, wyróżnia się i wygląda zachęcająco to na pewno, nawet pomimo małej popularności, zostanie dodany dział, bo popularność przyjdzie z czasem. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...