Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak przydzielić siebie samego na admina?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Uczę się pisać pluginy i tworzę na sucho własny serwer na własnym kompie. I mam problem :D

Otóż rozpisałem permisje, i nie wiem... jak samemu sobie dać head admina. Otóż mam ustawionego "obywatela" jako default, a on przecież nie ma uprawnień do dawania rang. Więc jak wbijam.. na własny serwer to.. jestem graczem :p który plik albo linijka w permissions.yml określa kto kim jest? :P

Pluginy

AZrank

PermissionEX

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

W PermissionsEX masz plik permissions i tam na samej górze wpisujesz swój nick i jaką rangę chcesz mieć.
np:

users:
  jkx6:
    group:
    - HeadAdmin
  umotex12:
    group:
    - HeadAdmin

Tylko pamiętaj żeby przeładować plugin po wklepaniu ręcznie rangi.

Możesz też użyć komendy w konsoli:

pex user <nick gracza> group set <nazwa rangi>

Po co mi mUSK skoro mam dres... znaczy czołK

Opublikowano

dzięki!!!!!

A co pliku permissions nie jestem idiotą, przecież tam napisałem wszystkie permisje tylko o tym nie wiedziałem ;)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Spoko, napisałem żeby każdy zrozumiał, nawet ktoś kto będzie miał podobny problem i wygrzebie ten temat ;)

Po co mi mUSK skoro mam dres... znaczy czołK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...