Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[INFO] Unofficial PBE Patch Notes

BoltoS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z dzisiejszym dniem wszedł nowy Patch do PBE League of Legends.

Zapoznajcie się ze zmianami.

Kennen

Base damage now 47 (down from 51.3)

Base HP5 now 4.5 (down from 4.65)

[Passive] - Mark of the Storm - Now lasts for 6 seconds (down from 8 seconds)

Nunu

Health scaling is now 96 per level (down from 108)

[Q] - Consume - Now deals 500/625/750/875/1000 (changed from 600/700/800/900/1000)

Viktor

Now has the tag "support" and no longer has the tags "Ranged" or "pusher"

Corki

[W] - Valkyrie - Now costs 50 mana (down from 100)

[R] - Missile Barrage - Now costs 20 mana (down from 30/35/40 mana)

Brand

[R] - Pyroclasm - Damage and Effect returned to live values

unleashes a devastating torrent of fire,dealing 150/250/350 (+0.5)magic damage each time it bounces up to 5 bounces.

Blaze: If a target is ablaze,Pyroclasm will prioritize champions for the next bounce.

Items

Manamune

Mana charge reduced to +3 mana from +4 mana.

Oracle Elixir

Duration reduced to 4 minutes from 5 minutes.

Krótko mówiąć nerf ap/ad kennena, buff ultimata branda, buff corkiego, nerf early nunu.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Z tym manamune to chyba jakaś pomyłka. Aż wierzyć mi się nie chce że riot ma zamiar to zrobić.

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Kennen ultra nerf. GG. I tak uważałem to za nic, a teraz będzie dla mnie zupełnym useless.

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

Kennen ultra nerf. GG. I tak uważałem to za nic, a teraz będzie dla mnie zupełnym useless.

Zartujesz sobie ze mnie prawda ? Nerf zasłużony bo jego harras strasznie bolał melee postacie na topie, teraz przynajmniej nieco mniej będzie.

Brand przecież jest useless a nie op, underplayed był, teraz zbalansowany będzie.

Buff Corkiego okej, może zaczną nim grać znowu :X

Przy okazji oracle'a nie dopisałeś że został zmniejszy zasięg ale za to po śmierci nie znika, czyli właściwie to nerf championów jak akali czy talon bo ludzie zaczną na linii kupować oracle'a i linia w 100% wygrana.

Opublikowano

nie cieszę się z nerfa kennena bo był to jeden z moich głównych solo topper

harass naprawdę dawał wielką przewagę + bardzo łatwa farma dawała dominację na lini vs meale

so sad ;<

1371985602-U137250.jpg by ScoTubeDev

2x ExModerator NosTale I 2x Gold Member

Opublikowano

Świetnie, dali buff branda który i tak jest już op. Brawo riot! Do tego znerfili nunu...

Miał za szybko jungle do tego solowanie dragona na early lvlu.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Kennena AD i tak w ogóle nie widzę, wiec nawet dobrze jeśli tym nerfem wykluczą taki styl gry.

Brand też zasłużył na buffa. Viktor z tagiem support... omfg.

Ogólnie zmiany dobre.

Opublikowano

Kennena AD i tak w ogóle nie widzę, wiec nawet dobrze jeśli tym nerfem wykluczą taki styl gry.

Brand też zasłużył na buffa. Viktor z tagiem support... omfg.

Ogólnie zmiany dobre.

Bardziej chodziło o top że Kennen na midzie pod ap zaczynał z Doran Swordem so sprawiało że mógł Autoattackować przeciwnika na śmierć.

Opublikowano

Nie, nie pomyłka. Riot stwierdził że Łezka stała się (cytuję)"zbyt popularna" i ją nerfią.

Ale tylko mamamune ? To nie ma sensu.

1330007971-U359964.png

Opublikowano

@up

Lux też jest supportem a ma B duży burst na midzie.

ogolnie to sam nie rozumiem zbytnio tej zmiany. Może chcą wprowadzić Viktora jako supporta

Opublikowano

Pierwszy raz się zgadzam (prawie) ze zmianami od RIOT'u.

Nerf kennena jak najbardziej +, praktycznie grany/banowany w każdej grze.

Buff branda jak najbardziej +, nigdy nie grany, może z mocniejszym ultem zaczną go wykorzystywać?

Buff corkiego jak najbardziej +, zapomniany adc, mało grany, zapewne będzie za mocny buff jak u kennena.

Nerf munamana też git, można było to składać na każdego championa, teraz będzie trzeba trochę rozważniej to robić.

Nerf oracla, nie wiem czy był sens, 5 minut było już nerfem, zmiana na 4 minuty to już trochę przesada.

fb.com/myrodj

Opublikowano

Lepiej nerfić kenena niż aatroxa, każdy to wie. Fuckin riot logic.

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Opublikowano

Pierwszy raz się zgadzam (prawie) ze zmianami od RIOT'u.

Nerf kennena jak najbardziej +, praktycznie grany/banowany w każdej grze.

Buff branda jak najbardziej +, nigdy nie grany, może z mocniejszym ultem zaczną go wykorzystywać?

Buff corkiego jak najbardziej +, zapomniany adc, mało grany, zapewne będzie za mocny buff jak u kennena.

Nerf munamana też git, można było to składać na każdego championa, teraz będzie trzeba trochę rozważniej to robić.

Nerf oracla, nie wiem czy był sens, 5 minut było już nerfem, zmiana na 4 minuty to już trochę przesada.

Buff branda na +? Swoim combo w late robi pentakille jak pojebany...

Opublikowano

Buff ulti Branda, bravo. Moim zdaniem nie potrzebnie, ponieważ i tak było mocne.

Kennen AD nerf? Ja bym mu dał buffa, bo nie był zbyt dobrym ADC.

No, aczkolwiek zmiany mogą być.

Sam pisałeś, czy skądś skopiowałeś?

279981407253602336505.png
Opublikowano

Buff ulti Branda, bravo. Moim zdaniem nie potrzebnie, ponieważ i tak było mocne.

Kennen AD nerf? Ja bym mu dał buffa, bo nie był zbyt dobrym ADC.

No, aczkolwiek zmiany mogą być.

Sam pisałeś, czy skądś skopiowałeś?

Z moich poprzednich wypowiedzi wyraźnie widać że to była literówka. Men Ap kennen miał zbyt duży ad z doran swordem.

/Ogólnie ten nerf dotyczy ap jak i ad Kennena. :)

Opublikowano

te zmiany w kenene mają zapobiec 2 doran swordom w early. Widziałem już 2 kenenów któży w early pakują ad a w late ap.

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...