Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z oczami

Cs-Yanosik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam taki problem z wzrokiem. W dzień, gdy świeci sloneczko wszystko widzę OK, ale gdy nie ma slonca i jestem w np. klasie i pacze na tablice to rozmazuje mi sie wszystko. Czasem jak nie gram z 2 dni to widze super.

CO mam zrobić do okulisty nie chce iść. JAk mieć dobry wzrok pomozcie >:(

Zapraszamy

userbar_1_srv-12244.png

Serwer Counter-Strike 1.6 IP-78.46.58.205:27044 [bF2/DD2 Only]+[s/NS]

Opublikowano

Oczy to taki wynalazek że domowymi sposobami nic nie zdziałasz. Zazwyczaj raz popsute oczy nie da się naprawić, jedynie zatrzymać proces psucia się. Po to jest okulista.

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

Nawet jeżeli nie chcesz to musisz iść do okulisty żeby upewnić się co jest grane z twoim wzrokiem. Inaczej nic nie zdziałasz, niestety.

Opublikowano

Ćwicz wzrok, co jakiś czas zrób przerwę od komputera i spójrz przez okno na daleką rzecz, patrz na nią tak długo aż będziesz ją dobrze widział a potem próbuj z rzeczami z dalszą odległością. Możesz też po prostu nie używać komputera.

Opublikowano

Nie używaniem komputera nie naprawi wzroku, nie tylko od komputera psuje się wzrok.

Opublikowano

Zakryj sobie oczy, albo weź sobie zieloną kartkę, ew. patrzaj na trawkę. Zieleń to rozkosz dla oczopaczałek :D

Opublikowano

Idz do okulisty bo domowymi sposobami nic nie zdziałasz okulista jest własnie po to aby zwalczyć
process psucia oczu , tak jak kolega wyżej powiedział
NIC nie sdziałasz mniejszym siedzeniem przed komputerem. Jedyna opcja to udaj sie do okulisty ! . Nie zeżre cie

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Ale nie wiem czy się opłaca, ponieważ jak zrobiłem sb tą przerwe to było OK, ale jak zacząłem znwou grać to znowu źle widziałem.

Mam takie czerwone 'linie' na gałkach ocznych, dawniej ich nie miałem ;/

Zapraszamy

userbar_1_srv-12244.png

Serwer Counter-Strike 1.6 IP-78.46.58.205:27044 [bF2/DD2 Only]+[s/NS]

Opublikowano

Nie opłaca się?...

Zrozum, oczy są ważnym narządem i skomplikowanym.

Na początku nie bolą, potem zaczynają boleć w trakcie nadużywania.

Następnie zaczynają boleć częściej. Potem tylko z górki i masz gorszy "obraz" przez cały czas.

Ty możliwe że masz coś pomiędzy 2 a 3 punktem. Ja mam okulary i nie rozumiem czemu nie chcesz iść do okulisty.

Opublikowano

co tam, lepiej być ślepym za kilka lat ...

Cs-Yanosik, też lepiej do okulisty idź, przebada ci oczy i zapisze ci jakieś krople po czym znikną te żyłki

Opublikowano

Też tak stronilem od lekarza. Niby widze ok, bo prawe oko przejęło funkcję lewego.
Pół roku temu poszedłem do okulisty, kiedy dowiedziałem się że panuje u nas dziedziczna zaćma.
Efekt to okulary na stałe (+2,25 na lewe oko a wada nie jest w pełni skorygowana).
Gdybym wiedział że tak będzie już w podstawówce kiedy widzialem gorzej poszedłbym do lekarza.
Ucz się na moich błędach.

f.png

Opublikowano

Nic tylko wybrać się do lekarza i on ci doradzi co masz zrobić. My lekarzamy nie jesteśmy, i lepiej tego nie odkładaj na pózniej bo może być gorzej.

Opublikowano

Nic Ci nie pomoze jak bedziesz kombinowal na wlasne sposoby zostaje Ci tylko i wylacznie okulista zeby sprawdzil Twoj wzrok jezeli nie chcesz nosic okularów to zostaja Ci soczewki lepiej reagowac wczesniej niz za pozno.

579571423327107377857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...