Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy da sie zrobic taki plugin?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwe zrobienie takiego pluginu do gry minecraft:
Plugin na polegać na tym że gracz nie ma nicku (tak jak villager1 na ss) ale po najechaniu na skin gracza kursorem widać jego nick (tak jak villager2 na ss)

VILLAGER1(zmieniona nazwa jajka w kowadle bez najechania kursorem)

9amplf.png

VILLAGER2(zmieniona nazwa jajka w kowadle)

2qtfn9g.png

Opublikowano

Da się na pewno. Zleć komuś zrobienie takiego pluginu, na mpcforum jest dużo programistów, na pewno Ci pomogą.

Masz do mnie sprawę? Pisz PW!

Opublikowano

Zrobić można praktycznie wszystko :) Ale to musi być autorski plugin i trochę godzin spędzonych nad napisaniem. Jednak nie wiem czy to nie jest opcja dodana w twoim nodusie :)

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Zrobić można praktycznie wszystko :) Ale to musi być autorski plugin i trochę godzin spędzonych nad napisaniem. Jednak nie wiem czy to nie jest opcja dodana w twoim nodusie :)

nie, ponieważ tą opcje wprowadzili w minecraft 1.5.1 a nodus daje tylko to że ten nikt jest różowy ..

Opublikowano

Nie ma takiego czegoś o ile mi wiadomo musiałbyś poprosić kogoś z programistów java jeśli Cie wprowadzam w błąd to przepraszam

Jeśli czytasz tę sygnaturę to uświadom sobie, że jeśli czytasz to z prawą reką na myszce oznacza to, że jeśli balon pęka to twoim starym pękło coś innego dlatego tak powstałeś. Jeśli to przeczytałeś wiesz już co zostawić pod moim komentarzem.

1377863814-U611928.png

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ludzie, takich rzeczy nie da się napisać w skripcie, bo jego możliwości są minimalne...

Taki plugin byłby możliwy do napisania, jednak nie ma możliwości obejścia jednego z ogarniczeń minecrafta - każdy gracz miałby wtedy podstawowy skin steve'a niezależnie od tego czy ma, czy nie ma premium. Istnieje dość podobny plugin o nazwie NoNameTag, który jednak nie działa pod 1.6.

Opublikowano

Ludzie, takich rzeczy nie da się napisać w skripcie, bo jego możliwości są minimalne...

Taki plugin byłby możliwy do napisania, jednak nie ma możliwości obejścia jednego z ogarniczeń minecrafta - każdy gracz miałby wtedy podstawowy skin steve'a niezależnie od tego czy ma, czy nie ma premium. Istnieje dość podobny plugin o nazwie NoNameTag, który jednak nie działa pod 1.6.

może i być bez skina chodzi o to aby nie było widać nicku, coś w stylu chowanego aby za ścianą koleś nie mógł zobaczyć nicku. o ile wiem niewidzalność likwiduje nick ale nie wiem jakby to zrobić...

Opublikowano

Gotowego eventu nie ma, ale zawsze można napisać nowy. Jednak sprawdzanie tych kierunków, wektorów, lokacji itp. i obliczanie czy się przecinają to naprawdę kupa roboty, tak że nie sądzę, abyś w Polsce znalazł kogoś kto napisze taki plugin.

Opublikowano

Gotowego eventu nie ma, ale zawsze można napisać nowy. Jednak sprawdzanie tych kierunków, wektorów, lokacji itp. i obliczanie czy się przecinają to naprawdę kupa roboty, tak że nie sądzę, abyś w Polsce znalazł kogoś kto napisze taki plugin.

myślę że nalazły by się z 2 osoby które by zrobiły takie coś. Jeżeli nie to będę musiał kogoś z obcokrajowców, jeśli można napisać nowy event to na pewno ktoś jest kto by umiał i chciał napisać takie coś. Popiszę jeszcze z autorami pluginów do tych sławniejszych serwerów mini game. a z polski Gigant np. Dzięki za odpowiedz.

Opublikowano

Da się zrobić wszystko pamiętajmy to ,tylko jeszcze sprawa w tym że napiszesz to sam lub nazbierasz kasę żeby ktoś ci to napisał wątpię że ktoś zrobi ci to za darmo.

Pozdrawiam .

Chcesz pogadać ze mną!? Jak tak to TS: ts3.polserw.pl:1234

Opublikowano

ref @SnikersXxX myślę że napisałem dokładnie o co mi chodzi:
chce aby jak w cs (nie ma nicku nad głową ale po najechaniu kursorem pojawia się on)

Opublikowano

Takie coś dobry programista ci napiszę ale w dzisiejszych czasach nic nie jest za darmo pamiętajmy o tym :)

50 100 150 200 250 300 350 400 450 500 550 600

Potrzebujesz pomocy przy Serwerze MineCrafta?Pisz PW 

Pomogłem ?Daj like !to Cię nie kosztuje a mnie motywuje :) 

Opublikowano

Takie coś dobry programista ci napiszę ale w dzisiejszych czasach nic nie jest za darmo pamiętajmy o tym :)

zawszę mogę zapłacić

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ref, naprawdę? nikt nie wie jak, lub nie zna nikogo takiego kto mógłby zrobić ten plugin, skrypt?

Opublikowano

Oczywiście że można. Jeśli chcesz pisz na do mnie na pw pogadamy o tym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...