Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Suisei no Gargantia

Gość Renissance

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

48817.jpg

Rok produkcji: 2013

Gatunki: Akcja, Mechy, Sci-Fi

Odcinków: 13

W odległej przyszłości Galaktyczny Sojusz Ludzi toczy nieustającą wojnę z rasą istot zwanych Hideous. Podczas zaciekłej bitwy młody porucznik Led i jego mech Chamber wpadają w anomalię czasoprzestrzenną. Budząc się z hibernacji, Led uświadamia sobie, że przybył na zaginioną planetę – Ziemię, obecnie całkowicie zatopioną przez morza. Ludzie żyją na wielkich statkach, wyławiając w celu przetrwania resztki z morskich głębin. Led, który zna jedynie wojnę, zaczyna życie w zupełnie innym świecie.

Ode mnie: Myślałam, że to będzie nudne Anime, gdzie Mechy [swoją drogą nie lubię Mechów] będą w kółko tłuc się. Ale jednak nie. Anime wręcz przypadło do mojego gustu.

Co Wy myślicie o tym Anime?

Opublikowano

Co myśle o tym anime? Jest dosyć duzo sztampy.(W spoilerze bardzo delikatne spoilery)

-Nastoletni główny bohater? Jest

-Ów jegomosć ma dużą moc? Jest

-Ów jegomosć ma amnezję/trafia na nieznane ziemie? Jest

-Konflikt wewnętrzny bohatera i w konsekwencji straszne emocenie? Jest

Mimo, że sztampa, to w dosyć przyjemnym wydaniu, o czym świadczy fakt, że ja, naczelny hejter mechowych anime, śledzę tę serię z niecierpliwością(nie tak jak na kolejny ep Railguna, czy Shingeki, ale zawsze).

P.S. Według przekładu UTW-Vivid, imię głównego bohatera to "Ledo" a nie "Led".

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Gargantia - tak, urzekła mnie. No, przyznam się bez bicia, że te sielankowe epy trochę mnie odrzuciły, a teraz zalegam chyba z 2 epami (nie patrzyłem czy wyszedł 13sty, jeśli tak to chapsnę je na raz), bo końcówki takiej spodziewać się nie mogłem po tej sielance...może nawet coś ponad średniakiem będzie (oprócz tego że anime w moim guście). Też mieliście wrażenie, że oglądacie jakiś film sci-fi z kosmitami? Tak mnie wtedy coś wzięło w okolicach 10 epa...

Jest jednym chyba już tylko z 5 anime, które skończę na 100% przed rozpoczęciem letniego sezonu.

Opublikowano

Hmmm ... jak dla mnie jedno jak na razie z lepszych anime tego roku.

Fabuła może i "zwyczajna" to ma to coś w sobie i potrafi przykuć.

Co do luźniejszych odcinków to sądzę że i tak się przydają żeby zrobić taki na pozór klimat oczekiwania aż coś się wydarzy. (co zresztą przyciąga do tego anime)

Oczywiście czekam na następne epy. :P

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Hmmm ... jak dla mnie jedno jak na razie z lepszych anime tego roku.

Fabuła może i "zwyczajna" to ma to coś w sobie i potrafi przykuć.

Co do luźniejszych odcinków to sądzę że i tak się przydają żeby zrobić taki na pozór klimat oczekiwania aż coś się wydarzy. (co zresztą przyciąga do tego anime)

Oczywiście czekam na następne epy. :P

Lepsze anime tego roku ;_; wątpię bo to kupa jest, tzn większość nowych anime to kupa tutaj jednak mieliśmy zwrot akcji bo myślałem już że sielankę zrobią i jakieś romansidło. Ogólnie to bym dał może 6-7/10 chociaż powątpiewam

NJxbd4x.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ciekawe anime, aczkolwiek głowy nie urywa. Obejrzałem całe i z czystym sumieniem wystawiam 5/10. Lekko nudne, mimo to jeżeli ktoś lubi ową serie to na pewno mu sie spodoba.

rubyq.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...