Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co o tym myślicie?

LCPGM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od ok. 2 miesiecy zamierzam się zabrać z osobami takimi zapalonymi jak ja za naprawdę gigantyczny projekt tzn. Śródziemie Minecraft

Istnieje już taki anglojęzyczny projekt pod nazwa Minecraft MiddleEarth. A więc taki projekt byłby robiony na 30 slotowym serwerze przez około 1,5 roku :)

po tym czasie powstal by najwiekszy server typu rpg.

O co chodzi? najpierw wybierasz postac np. Frodo, Sam itp. ( niektóre postacie są tylko dla vipów)

A potem na dzieki autorskim pluginą chodzisz z całą druzyna pierścienia, potem tylko z Samem (towarzysze to boty)

Wiem ze bd hejty typu nie zbudujesz tego dziecko to wielki projekt- prosze o wstrzymanie sie od takowych

metinsygnaturkafr6.png

LCPGM

Opublikowano

Wątpie żeby ci się to udało, Znam dużo osób które takie pomysły mają i ich nie zrealizowały.

Opublikowano

Według mnie ciekawy pomysł, tylko, że mało slotów.

Jeżeli by się pomysł udał to tyle slot nie wystarczy. :-)

Wiem, ale w projekcie Minecraft-Middleearth jest ze raz na 1msc wpuszczeja 500 osob ktore przez 2 godziny buduja np. caly isengard. U nas bylo by że prace sa 24/7.

Ogółem jak cos to powiekszymy sloty.

A po zbudowniu mapy i rozkreceniem servera rpg bylo by ok 300/400 slotow ;0

metinsygnaturkafr6.png

LCPGM

Opublikowano

1,5 roku? Z gory skazany na klapę. Po pol roku bedziesz tym RZYGAL, a nuz serwrrownia padnie, zepsuja czyms gre, przestana robic jakis plugin? Takie projekty to najwyzej 4 miesiace!!!

Dlarego powieksz sloty do 100 i wez wiecej ludzi :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Spx bedevprobowal to wielki projekt i zeczywiscie bd potrzebwal bardzo wiele ludzie

up

Raczej mi sie nie znudzi :)

Jestem dosyc dziwny pod wzgledem nudzeni sie raz gralem w skyblocka przez 6 msc :)

metinsygnaturkafr6.png

LCPGM

Opublikowano

I to nie hejt tylko prawda. Pomysl, wchodzisz po.. 7 miesiacach a tu swiat sie wywalil. Owazem mozesz robic backupy, wszystko.. ale nie bedziesz mial zycia poza grą. I 1,5 roku.. serio , najdluzej jest okolo 6 miesiecy..

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

No nie wiem. Wątpię, aby wyszło. Mało osób, to po pierwsze - musiałbyś na samą budowę dać około 80 slotów. Po drugie czas budowy. Jeśli Hosting padnie po 9 miesiącach, nagle, to po projekcie ... Wszystko stracone ;) Musielibyście budować góra pół roku, non stop. Nie chcę was zniechęcać, oczywiście :)

Mimo to, życzę wytrwałości. Jeśli takowy server powstanie, chętnie bym zagrał. Ogromny projekt, ciekawy pomysł :D

Pozdrawiam, BFH Polska ;)

Masz problem w sprawie Battlefielda Heroes ??? Pisz na PW

Jeśli pomogłem, nie zapomnij dać LIKE

BFH Polska ;)

Opublikowano

pitu pitu szkoda czytać odwzorowanie mapy wymaga dobrych budowniczych i środków (czas maszyna zasoby ludzkie)

• może tobie się nie znudzi ale innym :/ na bank
  • znasz się na javie :? przynajmniej w stopniu bdb albo znasz kogoś kto zrobi je za free jak nie to licz się z wydatkami rzędu kilkuset złotych na same pluginy
  • nie obraz sie ale 30 slotów :/ sam terraforming jest czasochłonny i zabiera sporo zasobów maszyny w dodatku samo budowanie budowli ( główny zarys zrobisz w wp ale detali nie) zresztą znajdziesz 30 chętnych i dobrych budowniczych na 1,5ROK !!!
  • ile masz lat ?? zdajesz sobie sprawe z ogromu wymagań jakie musiał bys spełnić aby ZACZĄĆ prace nad tym serwerem

pomarzyć sobie możesz jesli gdzieś sie pomyliłem to mnie popraw I PODAJ SOLIDNE ARGUMENTY ZA SWOJA TEZA

Opublikowano

Wątpię żeby ci sie udało . " Minecraft MiddleEarth " Nawet jeśli jest to projekt wykonany przez anglików / amerykanów to co sie dziwisz ? tam gra jest bardziej popularna a budowniczy sa bardziej doświadczeni , Nawet wątpie żeby ten twój projekt wypalił ... zobacz sobie na taki serwer jak HyPixel ...
a jesli sie nie znasz na javie to sie nawet w ogóle za to nie bierz
a jezeli masz 13 - 16 lat to nie masz sie nawet za co brać
bo jeżeli by ci to wypaliło to były by gigantyczne koszty ... jak na 13 - 16 latka

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Wątpię żeby ci sie udało . " Minecraft MiddleEarth " Nawet jeśli jest to projekt wykonany przez anglików / amerykanów to co sie dziwisz ? tam gra jest bardziej popularna a budowniczy sa bardziej doświadczeni

What? Dafuck? Polska jest chyba jednym z najaktywniejszych pod względem tej gry krajów. Polacy są 3 miejscu na świecie, jeśli chodzi o hasło "minecraft" w wyszukiwarce, i zobacz ile jest lets play z tego ;)

Opublikowano

Powiem tak, uczestniczylem kiedys w czyms podobnym i ...

nam nie wyszlo :( Dlaczego ?

Po pierwsze osoby. Musisz miec naprawde zaufane bo inaczej mala klotnia i ka-bum :(

Po drugie, sloty. Tyle slotow to zajmie (powinna zajac) prawie ekipa budujaca.

Po trzecie, czas! Ktos tu wspomnial o 24h i wierz mi, tak bedzie.

Po czwarte, kasa. Tu moze byc roznie, ale jesli chcecie autorskie pluginy to szykujcie pieniazki ;)

Po ... wiem, ze zblizaja sie wakacje i w glowie rodza sie rozne pomysly ale gwarantuje ci, ze dwa miesiace nie starcza a po wakacjach... coz, sam wiesz jak to jest.

P.S.

Co to za wakacje z Minrcraftem 24h ;)

Chociaz? Zalezy co kto lubi ;)

test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...