Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jak pozbyć sięniechcianych procesów

bocurkocur

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam :)

mam pewien problem , ponieważ mój pc ma ostatnio całkiem spore lagi (zacina się jak bym mu wyrwał procesor ) ciągle się wiesza , zwłaszcza przy grach , i czasem jak gram w np : warcraft III nagle komp się wiesza , istnieje też drugi sposób wieszania się pc , podczas gry albo słuchania muzyki dzwięk nagle staje (zatrzymuje się w pewnym momęcie i odtważa go cały czas) niewiem czy to wirusy , wina karty dzwiękowej czy może ilości pamięci RAM . Aha , jak się zacina z tym dzwiękiem to komputer działa nie tak jak powinien , to znaczy jak gram najczęsciej mi się tak scina z dzwiękiem gra mi się niezapisuje a jak wracam na pulpit pasek z menu start gubi gdzieś zegar i ikony kture powinny być po prawej dolnej stronie , do tego przestaje reagować na wszystko co zrobie , obecnie urzywam programu speed x który rzekomo uwalnia kawałek mojego ramu , nic nie daje :(

proszę o pomoc , naprawdę jej potrzebuję

dziękuję

Opublikowano

procesor : 1.8 GHz

RAM : 1 GB

karta graficzna : GeForce FX 5200

a miejsca mam wolnego 11 GB

jak mam usunąć ten program kiedy go niema na liście programów ?

CTRL ALT DELETE nic nie daje , zawsze go w ten sposób wyłączam ale wtedy pc jeszcze bardziej muli

Opublikowano

Wejdź w menedżer zadań kliknij zakładkę procesy daj screena i pokaż tutaj.

67726388604270515055.jpg

46910951821534372332.gif

Jeżeli Ci pomogłem LIKE!

Opublikowano

ile ram'u mam dowalić bo mój PC już przestał reagować , ten dziad nawet nie chce się włączyć , włącza się czarny ekran i ma wszystko w dupi , to prcesora wina czy ramu :P ??? bo chyba go sformatuję :P

wystarczy 1-2 GB ram'u ( ile kosztuje 1 GB ramu w komputronik ? )

Opublikowano

Najpierw sprawdź czy w ogóle możesz go rozszerzyć. Powyłączaj też zbędne programy przy autostarcie. Nie wiem czy w ten komputer jest sens inwestować. Karta i dysk twardy trzeba by było wymienić na pewno i do tego ram. Obudowę też zakładam, że masz wiekową. Lepiej dozbierać na coś lepszego już.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

ile ram'u mam dowalić bo mój PC już przestał reagować , ten dziad nawet nie chce się włączyć , włącza się czarny ekran i ma wszystko w dupi , to prcesora wina czy ramu :P ??? bo chyba go sformatuję :P

wystarczy 1-2 GB ram'u ( ile kosztuje 1 GB ramu w komputronik ? )

Ty mu gaz, a on zgasł ^^

Zawaliłeś sobie komputer chyba na dobre. Jak masz czarny ekran, to zobacz czy Ci się czasem nie spaliła karta graficzna lub nie odłączył się jakiś kabelek (kiedyś tak miałem, że od twardego dysku się odłączył i nie chciał ruszyć). Format tutaj nic nie da. Lepiej idź do sklepu i kup sobie nowy procesor (najmniej to 2,2GHz). Nie zapomnij też o paście termoprzewodzącej (około 11zł - kosztuje). Dokup 1 GB ramu (jak ja kupowałem to kosztował około 50zł).

Zobacz jeszcze czy Ci się za bardzo nie grzeje procesor (jak uda Ci się odpalić komputer). Może też to być wina, że twój komputer robi co mu się chce (włącza niechciane procesy).

Polecałbym zobaczyć jeszcze zasilacz do komputera i podać jego specyfikację.

To tyle z mojej strony. Życzę miłego naprawiania :)

Najpierw sprawdź czy w ogóle możesz go rozszerzyć. Powyłączaj też zbędne programy przy autostarcie. Nie wiem czy w ten komputer jest sens inwestować. Karta i dysk twardy trzeba by było wymienić na pewno i do tego ram. Obudowę też zakładam, że masz wiekową. Lepiej dozbierać na coś lepszego już.

Jak ma powyłączać programy przy autostarcie, jak nawet go odpalić nie może. Dzisiejsza inteligencja ludzi mnie powala. Tak jak reszta moderatorów tego forum. xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...